Z čeho máte živý plot?

Profilova fotka
Ahoj,uvazujeme o zivem plotu mezi nami a sousedy.Nechci ale tujky.Mate nekdo Habr nebo Japonsky topol??Jak jste s tim spokojeni,popr.prosim o foto ;-) Dekuji.
Odpovědět
Dle me, co vidim u nasich - soused ma habr na spolecne hranici, moc to nedomyslel a vetvicky lezou k nasim přes plot a ze by tomu venoval extra peci, aby vetvicky zastrihl, aby nelezly k nasim, to ne.. o listi nemluvim :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Mame habr na casti ziveho plotu a zatim prevlada nespokojenost s nim...loni od srpna uplne suchej,hnedy listy,postupne opadavaly listy az do zimy a na jare dopadal zbytek..vlastne prevaznou cast roku cosi znacne nevzhledneho..zase loni byl extremni rok,snad to letos bude lepsi a zacne byt hnedy pozdeji..ted se jevi jeste velmi hezky zatim..strihat,tvarovat,zalivat,to se musi vse,to je jasny..kazdopadne uz bych si ho znova rozhodne nedala..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, jj, tak toto téma mě pomalu taky začíná zajímat, pořád čtu nějaké články ohledně živého plotu a sami nevíme, jak to budeme řešit. Tak určitě taky uvítám, když bude mít někdo dobrý tip s čím byl spokojený :) Jinak tady v tomto článku jsou celkem dobré tipy: http://hobby.idnes.cz/zive-ploty-nejs...
Odpovědět
Profilova fotka
máme ptačí zob, letos je konečně nádherný a vyrostl o 40cm.
Odpovědět
@lupal Taky jsme chtěli habr, ale opravdu pěkný jsme viděli jen v jediném parku, jinak i přes profi péči bývá většínou nehezký, sousedi mají ten zázračný japonský-roste rychle, půlku mají krásnou, hustou a půlku podivnou prořídlou-tak nevím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 dej si pozor,jestli nemas v jeho.blizkosti ruzi-skvrnitost..tahkle ja letos o 2letej ptaci zob prisla,cela 5m rada napadena..uplne zdechnul..😯jsem z toho hotova,tak krasnej byl...ted tam zbyly suchy klacky se zivoricima listkama..
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 fakt jo? Růže nemám vůbec. Jako letos je poprvé krásný, ale je fakt, že jsem ho kupovala malý a pořád jsem ho stříhala, aby byl už od začátku hustý. Letos jsem pohnojila a přidala novou zeminu a pak už jen nevěřícně sledovala, jak roste před očima.
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 Nemůžeš prosím poslat foto? :o)
Odpovědět
Profilova fotka
@eleonor4 Díky moc ,super, až budu mít více času, pročtu vše :o))
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal dala jsem foto do KZ
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 ja ho mela krasnej hned od zacatku,panasovany listy..fakt nadhernej..o to vice mi to mrzi..😐😯
Odpovědět
Máme jalovec. Spokojenost veliká.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ptačí zob a přežije fakt vše :)
Odpovědět
Když už se tady řeší živé ploty... nechcete se někdo zbavit větviček z ostříhaného neopadavého plotu? Plot mě čeká příští rok a tak by do té doby šlo připravit sadbu z řízků :)
Odpovědět
Já jsem zatím vysadil tisy (do stinné části), hlohyně (do polostínu) a zlatý déšť (na slunce) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ffiinnkkaa FAkt, dala bys ho znovu, doporučuješ??
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Nemáš prosím foto?? Ale není tis jedovatý??Mám malé děti... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal Určitě...soused ho má...zrovna stříhal...zasadili jsme jen větvičky....a v létě...vypadal, že nevydrží, ale pak se chytil...a roste dál :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal tis je jedovaty. My ho z toho duvodu nedavali
Odpovědět
Tis je jedovatý - kůra a jehličí. Ty lákavé(?) červené bobule ne. Děti snad nebudou jíst jehličí. ;-) Ale rozhodně to není ideální živý plot na každé místo. Roste pomalu. My ho máme proto, že z jižní strany má soused přímo na hranici pozemku starou chatu. Tu chceme esteticky odstínit. A máloco roste v téměř úplném stínu.
Odpovědět
Podle mě ideální je hlohyně. Je trnitá, takže docela neprostupná. Roste slušně rychle. Je stálezelená, takže hezká i v zimě. Máme 2 kultivary - se žlutými a s červenými bobulemi. Ještě existuje s oranžovými, tak ji asi brzy přidáme. Bobule jsou super na vánoční dekorace. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme taky ptačí zob, za nás taky spokojenost;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal budeme dávat buxus.. . vadí nám, že habr opadává , chtěli jsme pak hlohyni - ale kuličky jsou jedovaté.. takže bude buxus
Odpovědět
@viados zdroj Dětské otravy Umíte si s nimi poradit? Tis červený: jedovatá je celá rostlina, zvláště pak jehlice. Děti jedí nejčastěji sytě červené plody, jejichž červená dužnina není toxická, avšak obsahují jedovatá semena. Ta však představují díky malé hmotnosti menší nebezpečí, často nedochází k jejich rozžvýkání. První pomoc. Po požití 1-5 bobulí podat tekutiny, 3-5 tablet aktivního uhlí. Po požití většího počtu bobulí nebo jiné části kontaktovat TIS (Toxikologické informační středisko) nebo lékaře.
Odpovědět
Buxus je taky super, ale počítejte, že do 2 metrů poroste 20 let.
Odpovědět
Hlavně pry habr je u nás vedeny jako strom, ne jako keř. Tím pádem se musí sázet alespoň 3 metry od plotu.
Odpovědět
Taky se mě nechatá ta móda tují, zeravů apod. My máme takový živý plot, který se dá jíst. Tedy sklízíme jeho plody... Jmenuje se to vtipně - muchovník.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nedoporučuji buxus. V posledních letech ho žerou housenky zavíječe. Měli jsme krásné staré dvoumetrové buxusy, ale v posledních letech jsou sežrané od zavíječe. V parcích se buxusy v posledních letech stříkají chemií, aby byly hezké. Ty housenky to likvidují velmi rychle. Je to problém v ČR v posledních letech. Jakmile obrostou a jsou zelené, housenky jim sežerou lístky, celý keř vypadá jako uschlý pahýl a je to velmi nevzhledné. Na to kolik desítek let ten dvoumetrový buxus rostl, je ho škoda. Přikládám fotku, housenky jsou zakroužkovány červeně, fialově takové kuličky, které jsou všude na zemi kolem buxusu. Na druhé fotce je vyžraný plot. Tůje bych už také nedala. Mně se líbí hlohyně a hlavně muchovník, že se dá jíst :-) .
Odpovědět
Zdravím, my máme Japonsky topol a vyrostl hezky:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?