Podbití střechy, cetrisové desky natažené fasádou - zkušenosti a cena

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na podbití střechy.Nechci tam dávat klasické dřevěné podbití,ale chtěl bych spíše dát cetrisové desky a po té natáhnout fasádu.Zajímala by mě vaše zkušenost,rady a cena na jakou vás to vyšlo.Díky moc za každou odpověď.Klidně i do zpráv. ;-) :-)
Odpovědět
Zdravím, asi už máte podbití hotové, nicméně mou napsat toto: - dřevěné podbití palubkami = nejlevnější, ale vyžaduji pravidelnou péči, také je problém při nerovné fasádě, kdy palubku musíte brousit či v místě styku s fasádou přelištovat - podbití OSB s fasádou = někdo tvrdí, že OSB na místa s velkými rozdíly teplot nepatří, nicméně pokud se rozhodnete pro toto řešení, dejte na OSB ještě min. 3 cm. EPS, ten přetáhněte lepidlem s perlinkou - zabráníte tak prasklinám (EPS je tam kvůli dilataci desek) - podbití cetris = u těchto desek se radí přiznávat spára, protože omítnuté praskají, z finačního hlediska se doporučuje shánět se po zbytkách - jdou dostačující a vyjde to levněji - má osobní varianta - podbití z XPS na profilech pro SDK = lehká konstrukce, dobře se s tím dělá, nepracuje jako dřevo, nemusíte se o to starat - XPS přetáhnu perlinkou s lepidlem a pak finálku s přiznanou spárou mezi fasádou a podbitím (někdo přetahuje perlinku na fasádu, ale já bych se toho bál) Takže tak.
Odpovědět
@lukoid Zatím hotovo nemáme.Chystám se na to v létě a nakonec tam asi dám OSB desky a EPS.Děkuji za info
Odpovědět
Můžu poprosit foto?díky moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@lukoid Ráda bych se zeptala čím jste upevňoval XPS do profilů pro SDK. Díky
Odpovědět
@pomajzlice Zatím nerealizováno, řeším reklamaci střechy. Ale nebál bych se použít talířek, např. http://www.vasefasady.cz/hmozdinky/97... - a vrut klasický jako pro SDK desky. Ještě takový poznatek od kolegy: dělal rošt pro podbití z CD profilů, aby si to ulehčil, ale bojoval s tím více než s latěmi - říkal, že se ten CD profil všemožně kroutil. Možná stačí si s tím pohrát, ale raději Vám to píšu, abyste to zvážili, pokud se na toto chystáte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?