Sádrokartonový podhled + kolejničky na záclony/závěsy

Profilova fotka
Ahooj střecháčci, plánuji pro sádrokartonáře návrh podhledu, přála bych si schovat kolejničku na záclony/závěsy za podhled. Kdo to takto máte vyřešené prosím poraďte, kolik cm od zdi - okna vám podhled končí, aby se tam kolejničky hezky vlezly a nevypadalo to "namačkaně". Děkuji moc i za případné vaše foto, D.
Odpovědět
@dashenkap Také nyní řešíme. Nemáte někdo zkušenost? Děkuji.
Odpovědět
@janazzz Já se chystám na zapuštěné kolejnice, právě mi včera přišli. Jen jsem si připravil CD profil, kam se kolejnice přišroubuje a sádroš stačí vyfrézovat. Inspirace zde: https://modrastrecha.cz/forum/jine-za...
Odpovědět
Profilova fotka
Mám takto pouze jednu kolejničku a nechával jsem 18cm, Na výšku alespoň 10cm. Mám tam navíc u "podhledu/kastlíku" zub tak 5cm pro vedení kabelů a osvětlení. Do sádrokartonu jsem použil pouze speciální hmoždinky a nedával navíc CD profil pro šroubky. Závěsy jsou lehké a zatím to stačí.
Odpovědět
@radim2015 nemohl byste mi poslat foto, prosím? Zítra nám to mají začít realizovat sádrokartonáři a mně nedošlo, že v místech, kde nebude záclona nebo závěs to nemusí vypadat hezky, že tam bude díra. Měla jsem to v plánu po celé délce stěny, ne jen nad oknem, protože jsme tam chtěli mít i LED pásek. Děkuji.
Odpovědět
@kofejn měla jsem na mysli takový ten žlábek za podhledem, aby se tam vešla kolejnička i LED pásek
Odpovědět
@janazzz No pokud chcete skrýt i světlo, tak to by se musely frézovat dvě drážky. To pak asi ten zub v podhledu líp schová. Jen pro záclonu mi tohle přišlo mnohem jednodušší.
Odpovědět
@kofejn jen pro záclonu ano. Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?