Snížení stropu podhledem a zateplení - rada

Profilova fotka
v nasem rodinnem dome se chystame snizovat stropy sadrokartonem.mam doma skelnou vatu 15cm.stropy jsou ve vysce 290cm a chteli bychom snizovat max o 30cm.mohu pouzit vatu kterou mam ,tudiz mezi puvodnim stropem a vatou vznikne prazdne misto,nebo musi byt vse natesnano az po sadrokarton?diky za odpovedi
Odpovědět
Podle mě jde teoreticky, jak píšeš...prakticky bych se ještě zamyslela, jestli ti 15cm bude stačit...? Neznám jak je dům řešen a žádné info, ale pokud by to bylo jediných 15 cm, tak to není nic moc tloušťka, na drhou stranu určitě to bude znát a je to lepší než nic a chápu, že když to zbylo, tak to chceš využít :)
Odpovědět
Profilova fotka
a nebo dát 2 vrstvy?uvidime co rekne odbornik sadrokartonar ;-) az prijede
Odpovědět
myslim, ze sadrokartonari to bude celkem jedno :) my treba v byte snizovali strop a nemame tam zadnou izolaci..tze nevidim problem mit tam fugu :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky snižovali původní části (obývák+ložnice) z 260 cm na 245 cm,máme tam vzduchoprázdno +kabely od elektřiny atd..
Odpovědět
Profilova fotka
Bezproblémů tam můžeš nechat volné místo. To teplo co projde vatou tak by stejně už šlo jen do stropu. Tak je úplně jedno jestli to půjde do volného prostoru nebo ne.
Odpovědět
@0ggy my to tak máme v novostavbě a v tom prázdném místě mezi sádrokartonem a parotěsnou fólií máme místo kde jsou tažené kabely na světla a bodovky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?