Zvuky "ve stropě" při větru - čím to může být?

Dobrý den. Při otevřeném okně a foukajícím větru (dá se trochu nasimulovat prudkým otevřením dveří) jsou "ve stropě" slyšet silné zvuky. Pocit jako když v paneláku sousedovi v horním patře něco spadne na podlahu a ještě to chvíli poskakuje. Něco mezi boucháním a vrzáním. Když okno zavřu, zvuky přestanou. Čím to může být? Mohou se hýbat sádrokartony? Jedná se o přízemní novostavbu. Děkuji.
Odpovědět
Dobrý den. Máme naprosto stejný problém. Bydlíme v bytovém domě a jakmile je venku větrno a máme otevřené okno kdekoliv v bytě, ozývají se ze stropu v jedné místnosti hlasité bouchání a nepříjemné vrzání. Vůbec nevíme co s tím a asi nás čeká otevření stropu ;( Určitě bych byl vďěčný za jakoukoliv radu ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zdravim mam stejny problem.Vyresili jste to nekdo cim to muze byt?
Odpovědět
My to vyřešili tím, že když je větrno, tak nevětráme :-( Nechce se nám "otevírat" strop. Zkoušeli jsme, jestli nepůjde něco vyřešit horem, přes půdu, ale bohužel tam problém není nikde znatelný.
Odpovědět
Můžute mi říct na čem máte kunstrukci sádrokartonu zavesenou?na tramech nebo vaznicich?já mám problém aji když mám zavřené okna.
Odpovědět
Profilova fotka
Může to být zavěšeném SDK. Jednou jsem tohle řešil. Při otevření dveří se ozvalo ze stropu písknutí a vrzání :D. Problém byl vyřešen, kdy jsme nad místností k sobě spojili konstrukci na kterou je SDK zavěšený..tzv. zavětřil. Pokud máte komín, tak by to taky mohlo dělat problém. Někde jsem četl, že to může dělat i vrchní kryt od komínu.
Odpovědět
Myslím že můj problém bude v prohnutí tramech a když foukat vítr tak slyším ten zvuk.nekdy ten zvuk slyším když uprostřed místnosti zatlacim na sádrokarton a povolim tak to udělá ten zvuk.
Odpovědět
@stejnov a jakou mate praxi s sdk ze chcete odhalovat chyby v montáži ?? =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Někdo nějakou novou zkušenost? Řesení? Já doma našel 2 ohniska "vrzání" tím, že jsem přitlačil na strop a byl klid. Kdybych daná místa vypodložil vzpěrou, což je hovadina, je klid. Nebo mě napadlo otevřít strop a zevnitř ho něčím zatížit. Dokonce jsme i zjistili, že pazvuky způsobuje otevření (nebo vyklopení větračky) jednoho jediného okna v bytě - v dětském pokoji, kde nikdy nic nevrže.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?