Jaké stahovací schody na půdu?

Ahoj, řeším teď výběr stahovacích schodů na půdu a nevím jaké vybrat, značku zřejmě FAKRO, jestli máte zkušenosti,rád si to přečtu,ale je jich tolik variant,že jsem z toho jalovej,můžete poradit? Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk mas zateplenou strechu nebo strop? podle toho bych se rozhodoval. my mame zateplenou strechu - nadkrokevni izolaci, takze jsem volil nejobycejnejsi schody ktere dosahly 3m (mame hodne vysoke stropy v patre). kvuli rozestupu klestin jsem musel volit sirku pouze 60cm, bylo-li by to mozne, sel bych do 70cm - lip se tam pak nosi veci.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk Ahoj, ja volil kovove od Fakra. 120x80 tusim, jsou nejak zateplene, a je fakt, ze od nich nefouka a netahne zima
Odpovědět
Ahoj,no zateplení bude vata nad sádrošema 2x20cm křížem a půdní prostor je jak je na fotce u komína,spíš teď nevím kam mi bude vata až sahat.
Odpovědět
připojím se k otázce, budu stavět NED , kdy bude zateplený strop a nad ním žádný úložný prostor nechci, tedy chci řešit vstup na půdu pouze z revizních důvodů. A řeším zda půdní schůdky zevnitř nebo zda ve štítu udělat okno a v případě použití přistavit žebřík. Vy co máte půdní schůdky, kolik tak stojí realizace tohoto řešení v případě nějakého kvalitnějšího výrobku? Díky.
Odpovědět
@r4d3k74 Pokud na půdu neplánujete dávat nějaké věci, tak je vstup ze štítu jasná volba. Nemusí se řešit vzduchotěsnost, parotěsnost, tepelná izolace, nižší cena atd... Nevýhoda je že pro přístup musíte mít k dispozici žebřík, nicméně za ušetřené peníze za kvalitně zateplené půdní schody si klidně můžete ty žebříky pořídit 2-3 a u domu se vždy hodí.
Odpovědět
@requied jj, dvířka - varianta budget, styl seník ve slovenských horách :-) když už takhle, tak dát do fasády dva háky, do nichž se žebřík zahákne, aby při vylézání nespadl do strany
Odpovědět
@viados tak různé možnosti zabezpečení už jsou na každém, ale jestli někdo dokáže spadnout z žebříku opřeného o širokou zeď, tak by možná měl zvážit normální schodiště se zábradlím...
Odpovědět
@requied nikoliv spadnout ze žebříku, ale spadnout i se žebříkem
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Dobrý deň, pred pár rokmi sme kúpili starý dom, ktorý sme už opravili, takže i strecha je nová. V chodbe je vyklenok s dverami a tam sú schody na půdu. Rada by som schody odstranila. Nedostanem sa tam ani povysavať. I keď sú tam dvere v strope na půdu je otvor a zbytočne uníka teplo. Uvážujem, že by sme schody zrušili a dala by som tam stahovacie schody. Nevie mi niekto poradiť, či existuje firma v okolí Brna, ktorá by mi poradila a namontovala schody. ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?