Protipožární půdní schody - je to nutnost?

Profilova fotka
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo řešili půdní schody (stahovací, výlez na půdu). My chceme nyní koupit nějaké obyčejnější půdní schody, ale náš architekt nám tvrdí, že musíme mít protiopořární, s minimální dobou hoření 15 min. Jsou opravdu pro kolaudaci nutností? Abych pravdu řekla, nechce se nám za to dávat tolik peněz. Našli jsme je až kolem 8-9 tis. My počítali s tím, že za ně dáme kolem 4 tis kč. Víc ne. Máte s tím prosím někdo podobnou zkušenost? Moc děkuji. Míša
Odpovědět
Profilova fotka
máme uplně obyčejné,v požární zprávě o ničem takovem není ani zminka že by museli
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
mě říkala projektantka, že u samostatně stojící budovy to prý není nutnost.......
Odpovědět
Dobrý den,taky jsem měla při kolaudaci obavy,zda nebude mít paní ze SÚ připomínky k našim hornbachovým obyčejným schodům,ale vůbec se nezmínila. Takže i podle mě to nutnost není :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tom, co máš při povolení stavby v požární zprávě - tu si dobře přečti. To co tam je by po vás měli u kolaudace chtít (výlez s požární odolností, požární hlásiče a hasičáky, sádrokartony s požární odolností a někdy i protipožární nátěry obnažených dřevěných nosných prvků). Konkrétně k tomu výlezu - dříve musel být, teď už nemusí. Takže pokud jej máš v požární zprávě, tak máš dvě možnosti. Buď jej pořídíš a nebo ti požární specialista napíše dodatek PBŘ, ve kterém uvede, že po změně příslušného předpisu už není výlez s požární odolností nutný a budeš to mít ke kolaudaci OK (tzv. nepodstatná změna) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?