Rosení parotěsné folie na půdě

Dobrý den. Setkal jste se někdo s tímto problémem? Nad podkrovím mám nezateplenou půdu a dnes jsem si všimnul, že je parotěsná folie zevnitř orosená. Setkal jste se někdo s tímto problémem? Nebo jak se chová vaše půda v zimě? Děkuji.
Odpovědět
@jurca77 ta folie musí zeshora prochladat a proto se na ní sráží vlhkost. Jaká je přesně ta skladba, zateplení je kde?
Odpovědět
@jurca77 kolik cm vaty, v kolika vrstvách (přesahy?). Buď máte nedostatečné zateplení, nebo je někde parotěsná fólie porušená (je slepená k sobě a ke stěnám speciálními páskami?). Chtělo by to foto nebo nákres jak to vypadá. Jedná se tedy o folii mezi Přízemím a nezatepleným podkrovím?
Odpovědět
Takhle nějak viz foto.
Odpovědět
@jurca77 a pod tou parotěskou je vytápěný nebo nevytápěný prostor? Nesedí mi ten detail - to se rosí pod těma taškama, to už není parotěska měla by tam být jiná folie a ta má dýchat. A jak jste na to přišel? Tam kde se to rosí vzniká rosný bod, srazí se tam teplý vzduch s tím chladným. Předám to příteli - dělá střechy ať odpoví :))
Odpovědět
Špatně jsem pojmenoval fólií. Jedna se o tu difúzní pod taškami. Jsou na ni kapky.Prostor pod zateplení je normálně vytápěný. Pomohlo by pudu trochu odvetrat? Např honit vzduch vetrakem.
Odpovědět
Dělám střechy a už se mi párkrát stalo, že mě zavolali kuli zatékání. Nebylo to ale mou chybou, ale přesně tento problém. Který se vyskytuje jen v zimním období. Ze spodku na folii se usazuje a kondenzuje teplý vzduch, který utíká z obytného prostoru dole. Tak že, buď přes parozábranu (díry pro elektro instalaci či bodové světla) nebo přes tepelnou izolaci. Píšete 28 cm, to by mělo stačit, ale záleží jak poctivě byla provedena montáž. Hodně vídávám mezi vatou mezery i mezi vatou a trámy a to klidně 5-10 cm. Už jsem viděl i 1 cm souvislou vrstvu ledu na folii, která pak při nižší teplotě odtála a vytopila místnosti dole. Máte jen jednu možnost, vlézt do toho prostoru a vyplnit všechny mezery mezi vatou a trámy. A předpokládám, že máte tento půdní prostor odvětraný v hřebeni dle návodu montáže střešní krytiny.
Odpovědět
@jurca77 stačí to vysvětlení? ;-)
Odpovědět
@binndirval Střechy nedělám, tak jen teoreticky. V případě, že by byla udělána špatně tepelná izolace, neměla by pára kondenzovat už na parotěsné folii v místě, kde to prochladá, tedy pod špatně provedeným nebo neprovedeným zateplením? Viděl bych to na tu špatně provedenou nebo proděravěnou parozábranu nebo špatné odvětrání (proříznutí) paropropustné folie u hřebene.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?