Skladba podlahy v podkroví (podlahové vytápění)

Profilova fotka
Zdravím, jaká je ideální skladba? Máme miako strop (240mm). Pak by měla být nějaká kročejová izolace? Kolik mm? Potom anhydrit s podlahovým vytápěním? Kolik mm? A to je vše? (potřebuji to kvůli výpočtu schodiště, v projektu řešeno nemám) Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Založil jsme to jako otázku, takže přesun sem. @jumpmans V projektu nemate skladbu podlahy??? V projektu je skladba podlahy přízemí, ne podkroví. Navíc bylo počítáno s radiátory a nakonec budeme mít i v podkroví podlahovku. @lesla Fa na podlahovku nám poslala toto. Děkuji, ale to je asi nákres přízemí. Myslím že podkroví (patro) se liší (?)
Odpovědět
snad pomůže
Odpovědět
Je to obecný nákres s doporučeným minimem a maximem. V patře máme 40 mm EPS 100S (musí byt alespoň ty 4cm kvůli izolaci a aby v se v něm udržely ty kolíky na hadice), folii, PT a 55mm anhydrit.
Odpovědět
My máme 2 cm kročejové izolace, na to 2 cm EPS 100 a 6 cm anhydrit. Neříkám, že je to ideální. Pokud máte možnost, je lepší dát víc izolace (i když to kvůli schodům asi nepůjde) - nebudete pak mít problémy s rozvody odpadů, pokud je povedete podlahou. A určitě nezapomeňte počítat s finální podlahovou krytinou. Já počítal 1 cm na dlažbu.
Odpovědět
Profilova fotka
velmi děkuji za věcné informace
Odpovědět
Profilova fotka
@antonio222 jinak jestli jste se rozhodli pro zmenu probral bych to i s projektantem kvuli statice. Predpokladam ze stropy byly pocitane na nejake zatizeni s ted tam pridate vrstvu betonu/anhydritu takze se to zmeni
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans no ale přece na kročejové izolaci by byl beton tak nebo tak, akorát teď tam bude anhydrit s podlahovkou, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
beton - myslím potěr
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Mohla bych poprosit o info, jak jste se skladbou spokojeni? Respektive vnimate hluk? A co mate jako krocejovou izolaci? Vatu nebo polystyren. Predem moc dekuji za odpoved.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je tam 5cm eps a na něm 6cm anhydrit. Máme dvě malé děti a pokud řádí ještě s bratrancama nahoře v pokoji, tak něco se dolů donese (hra 4 kluků je jako výbuch), ale v porovnání co bývalo slyšet v paneláku nebo u rodičů, kteří mají strop z hurdisek, škvary a poteru, je to nasobne lepší. Na popud známého - majitele stavební firmy - tam krocejovou izolaci nemáme, jen ten eps. Říkal že to vyjde skoro nastejno.
Odpovědět
@antonio222 dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?