Výška stropu v podkroví

Dobry den, chceme delat pokojiky detem v podkrovi. Strecha je par let nova, klestiny jsou ve vysce cca 225 cm, udelanim podlahy se vyska snizi na cca 212-215 cm. Zaklop sadrokartonem by byl az do stitu. Mate nekdo takto nizko priznane klestiny v podkrovi? Tesar nechce klestiny posunout kvuli statice strechy. Diky
Odpovědět
@martasekm Minimální světlá výška v podkroví je 230 cm (nad více než 50 % plochy). Ale: U trámových stropů s viditelnými trámy se měří po spodní líc podhledu stropu mezi trámy (441/2013 Sb) Takže když obalíte kleštiny SDK nebo dřevem nebo je povrchově upravíte a podhled mezi nimi uděláte při horním líci kleštin (předpokládám, že mají na výšku cca 18 cm), tak vyhovíte předpisům. Nedoporučuji SDK až do štítu, raději dobře odvětrejte "půdičku" nad izolací.
Odpovědět
@pepitocz Diky za reakci. Nejde me o predpisy, spis pocitove, zda ma nekdo takto nizko klestiny, jak se v takove mistnosti citi. SDK zaklop bude do stitu, takze vyska stropu bude dle predpisu.
Odpovědět
@martasekm Vyhovi vam to i procentualne? My mame podkrovni byt se svetlou vyskou 2450 mm a nizsi strop v koupelne nebo v loznicich si neumim predstavit, pusobilo by to na me strasne stisnene.
Odpovědět
@martasekm O předpisy jde. Protože když to nevyhoví, nebudou ty místnosti obytné a dům bude mít mnohem menší cenu. Pocity má každý jiný, já v jednom bytě mám stejný případ (220 a 240 cm) a působí to na mne příjemně, lépe než klasika. Ještě jednou si dovolím zopakovat: pokud dáte SDK až do štítu, bude problém v zimě s topením - teplý vzduch bude utíkat nad kleštiny. A v létě se bude místnost přehřívat od střechy. Nemáte asi střechu víceplášťovou, odděleně odvětranou, a tak doporučuji strop nad kleštinami a dobře větrat prostor nad podhledem s izolací. Jinak se upečete...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?