Anhydrid v koupelně - ano či ne?

Ahoj, nemám čas hledat v diskusích, jaký máte názor na anhydrid v koupelně? Teď jsme slyšeli názor, že ne do koupelen, že když něco vyteče, proteče, tak anhydrid bobtná, ale to by jsme ho nemohli dát nikam, protože myčka může vytéct, pračka v tm taky... Co vy na to? Dík
Odpovědět
Bude anhydrid obsahovat vše potřebné k tomu, aby byl použit jako finální vrstva? Pokud ano, není problém. Pokud by to byla směs, která se používá pouze jako výplň mezi betonem, podlahovým topením a podlahou, bude to problém.
Odpovědět
@sabejn jo tak to netuším :-D :-| na to se musím zeptat, jen vím, že se má anhydrid brousit a pak na to půjde lepený vinyl, ale v koupelně třeba vůbec nevím jak to bude. Teď se teprve dělá střecha, takže toto úplně není aktuální. A co by měl tedy obsahovat? Já se v tom fakt nevyznam :-|
Odpovědět
Takže na anhydridu bude ještě podlaha, což je klasické řešení a není problém. Hlavně mezi anhydridem a podlahou bude hydroizolační stěrka, která má zamezit tomu, aby se anhydrid setkal s vlhkostí.
Odpovědět
Dobrý den, my anhydrit v koupelně máme, na tom tu stěrku a dlažbu. Do sprchového koutu jsme dali beton, jak nám bylo doporučeno.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme taky dali do sprcháče beton, ale považuji to za zbytečné řešení. pokud bude vanička nebo odpad ve sprcháči prosakovat, je pouze otázka času, kdy se vlhkost přesune až k anhydritu. potom nepomůže ani stěrka, protože z boku, kudy by případná vlhkost šla je pouze miralonový pásek, který není hydroizolační. samozřejmě nedoporučuji dát si anhydrit všude, ale když se nad tím člověk zamyslí, je to asi zbytečné. udělejte, co vám poradí rozumná realizační firma.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mikiliki to není tak úplně pravda. záleží na situaci. u nás by beton na 99% praskl, což by pro tepelné odporové kabely zalité směsí představovalo značné riziko přehřátí v porušeném místě. oprava takového místa znamená řezání a svorkování = opět nebezpečí pro kabely. měl jsem dvě možnosti. buď dilatovat = minimálně 4 tepelné okruhy se čtyřmi termostaty "na jednu místnost" nebo anhydrit s jedním okruhem a jedním termostatem. máme v domě spojený "centrální" prostor, který je relativně dost velký a členitý (kuchyň, obyvák, samonosné schody, chodba). někdy beton použít nejde. a cpát si karisítě do baráku. na to už jsem neměl nervy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@tomas80 “miralonovy pasek” To asi nebude to prave orechove.... v koupelnach se ma delat hydroizolacni sterka v cele plose a veskere hrany a rohy se maji resit paskou a specialnima rohama. Zaroven by mela byt sterka vytazena v cele plose alespon 15cm od zeme na zdi. Pres pripadne dilatacni spary pripadne zuby v podlaze (typicky vydlazdene sprchove kouty) se zase dava paska. Steny sprchoveho koutu musi mit hydroizolaci taky a v cele vysce, alespon 20cm presah mimo sklenenou stenu Pokud se vse provede spravne tak nemusi anhydrit vadit.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že anhydrit v koupelně je už dnes běžná věc, máme také, hydroizolaci jsme si dělali sami, abychom měli jistotu, že není odfláknuto.. kamarád, který nevěří ničemu, měl odlomek anhydridu namočený 3 měsíce ve skleničce s vodou :-D Nestalo se s tím vůbec nic...
Odpovědět
@tomas80 Ten beton, pokud je to bezvaničkový sprchový kout, je kvůli sklonu k odtoku. Ten se dá vytvořit jen betonem, anhydrid je samonivelační.
Odpovědět
My máme anh ve všech místnostech.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@walckiers normalne jde i anhydrit vybrousit do pozadovaneho sklonu. Mne to delali v ramci vylevani podlah. (Sice s cemflow ale princip stejny - vylit rovne a pri brouseni povrchu vzit prostor koutu dle pozadavku) ani jsem nic nepriplacel...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?