Anhydrit a nivelační stěrka

Profilova fotka
Ahoj, mám dotaz na ty z Vás, kteří řešili obdobnou situaci - obývací pokoj jsme si nechali vylít anhydritem, který byl následně zbroušen. Vzhledem k tomu, že tam v budoucnu chceme dát vinyl, byla nám doporučena nivelační stěrka jakožto ochrana před savým anhydritem a zároveň ke srovnání plochy a jemných děr. Anhydrit jsme asi 3x zpenetrovali běžnou penetrací z Bauhausu a poté jsme na anhydrit vylili nivelaci zn. Quick-mix BA 1050. Po projetí ježkem se nám na povrchu vytvořily bublinky a velmi rychle se nám začala vsakovat voda a tak na na anhydritu po chvíli zůstávala jen samotná směs. Druhý den to vypadalo otřesně - bublinky, vlnky, menší praskliny ... |-| Firma, která anhydrit dělala nám doporučila nepovedenou nivelačku sundat. :-S Máte s tím někdo zkušenosti? Co děláme špatně? Zvolili jsme špatnou penetraci, nebo nivelaci? Díky za každý názor :-)
Odpovědět
:( a byla to penetrace přímo na anhydrit? Nám firma, co bude dělat podlahy řekla, ať na penetraci nešetříme a dáme raději kvalitnější...popř. měli jste anhydrit dost vyschlý?
Odpovědět
Profilova fotka
@luckydaisy Byla to obyčejná penetrace na plochy, teď jsme koupili ještě tu hloubkovou, ale stále i po několikátém nátěru se to hrozné vsákává. To, jestli byl dost vyschlý, mě už taky napadlo. V návodu psali, že stačí 2 hodiny, ale nevím, jestli to není v případě anhydritu málo. Teď upřímně nevím, co s tím. Napadlo nás to zpenetrovat znovu, dolít zbytek a pak přes to, po pár dnech dát ještě jednu nivelační vrstvu, ale četla jsem, že nivelovat ve vrstvách není dobrý nápad. :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?