Anhydrit - co dělat po vylití?

Profilova fotka
Ahoj, budou nám vylívat anhydrit - někdo říká po 2 dnech brousit, někdo nebrousit... poradíte mi, jak jste to dělali vy? Budeme mít v půlce baráku dlažby, v druhé koberce a plovoučku. Topení máme elektrické kabely. A za jak dlouho jste měli anhydrit suchý na nalepení dlažby? Kdy jste začínali topit. Díky
Odpovědět
zbrousit určitě, musí se odstranit ten šlem (dlažba by se pak mohla odchlípnout) .... nám brousili cca po týdnu, po 14 dnech ... pro urychlení schnutí se doporučuje začít topit .... před pokládkou podlahových krytin nám měřili vlhkost podlahy
Odpovědět
Profilova fotka
a za jak dlouho byl suchy/pripraveny k nalepeni dlazby? diky
Odpovědět
@zeneva nám taky brousili po 14-ti dnech. Topit el.podlahovkou jsme začali po týdnu. Měl by se tam udělat pomalý nástup, takže jsme dali na 15 st a každý den 2 st.přidávali až na nějakých 28 a pak zase ubírali. Do toho se topilo i v krbu. Chce to topit, a hlavně hodně větrat a ještě nám k tomu jely dva odvlhčovače. Dlažbu jsme dávali cca po 4 týdnech a to ty odvlhčovače už nic nebraly. Bylo to přes zimu asi v lednu. Podlaha všude drží a vlhkost v domě už žádná nebyla (máme dřevostavbu). Kde máme dlažbu tak se brousilo důkladněji, kde jsou plovoučky tak to jen přejeli.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka Diky! tak tim se budeme bavit nasledujici tydny :-)
Odpovědět
Doporučuji určitě zbrouzit a co nejdříve, dokud nemusí podlahář použít diamant, je to zbytečně dražší. Co se týká schnutí, určitě nechat pořádně vyschnout, počítala bych minimálně dva měsíce i déle. Vlhkost podlahy si nechte určitě změřit ve všech místnostech, některé stavební firmy na oko měří jen v jedné "dobré" místnosti, aby splnili termíny.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem brousila sama dva dni po vylití, respektive stačilo jen zamést rejžákovým koštětem, místy se muselo trochu přitlačit, ale vesměs to šlo dolů samo. Když se to nechá déle, už se musí brousit a jde to těžce. Vylévali nám 27.7. a 4.9. jsme se do domu nastěhovali, vlhko tu vůbec není, ale dlažbu jsme ještě nepokládali, jelikož doděláváme horní patro, takže nemáme čas :-) Schlo to překvapivě rychle, snad díky hodně teplému létu a stálému větrání.
Odpovědět
Profilova fotka
Diky moc!
Odpovědět
Nám to brousila firma co nám je dělala. Bylo to v ceně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?