Anhydrit není po 3 měsících suchý, je to normální?

Ahoj. Máme už od začátku listopadu vylitý anhydrit. Máme také podlahové topení, které je puštěné tak 2 měsíce. Chceme dát dřevěnou podlahu lepenou. Podle podlaháře to pořád není dost suché, a to jsme měli naplno puštěnou rekuperaci. Je to normální? Jak dlouho schla podlaha vám?
Odpovědět
Ahoj, my jsme čekali od začátku září až do druhé půlky ledna než jsme nechali položit plovoučku. V tomto období to schne hůř. Podlahář nám to ještě raději před pokládkou přeměřil, aby se ujistil, zda to vyschlo. Snažili jsme se větrat a měli jsme na týden půjčený stroj - odvlhčovač z půčovny nářadí. Ten tomu hodně pomohl. Chce to vydržet, i když už jsem z toho pak taky byla nervózní, prototože nás to brzdilo.
Odpovědět
@sinja Díky. Už bychom se rádi stěhovali a ono pořád nic. Doufám, že ostatní podlahy jsou vyschlé OK, protože tam už položili marmoleum.
Odpovědět
Profilova fotka
nám i v létě trvalo 8 týdnů než se mohla lepit vinylová podlaha.
Odpovědět
@petrarada @hanka10 @sinja @hanka10 Jak vám dopadlo schnutí toho anhydridu? po jaké době jste dávali anhydrid na beton? byl ten beton dostatečně vyschlý? pokud ne, tak se musela někam odpařovat....
Odpovědět
My jsme dávali anhydrit po létě, kdy byl beton vyschlý a ještě předtím se na beton dávala nějaká fólie a a desítka polystyrén. Anhydrit pak dlouho schnul..., ale to už jsem tu psala. Máme el. topení v anhydritu a tak se to pomalu vytápělo. Náběh topení musí být pozvolný.
Odpovědět
V březnu- po 4 měsících nám dali podlahu. Už jsme byli nešťastní. Vrtem potom zjistili, že je to ok. Podlahu lili v září a zakladovou desku dělali v dubnu. Nahoře jsou panely.
Odpovědět
@hanka10 hlavně to neuspěchej. Bydlela jsem jeden čas v pronajatém bytě. Majitelka na tom chtěla hodně rychle vydělat tak opravila starý velký byt na malé garzonky a dala na ne dobře vyschlou podlahu plovoučku a ty problémy byla hrůza. Při prohlídce byt vypadal luxusně, ale po nastěhování jsem normálně utírala kaluže vody v každém rohu místnosti a vlhkost se natáhla po stěnách 1m vysoko. Fakt děs.
Odpovědět
@maty2006
Odpovědět
@sinja @hanka10 @kofinka tak jsem na to zvědavá, prý nám nebudou zvedat podlahu (o 18mm) anhydridem, ale nějakou stěrkou (prý sádrovou), tak snad to není to samé...chceme v červnu bydlet.... Tak držte palce... :)
Odpovědět
Není to samonivelační štětka? Tu máme taky. Ona má schnout prý chemickým procesem, takže by neměl být problém. Tedy nějak do 5 mm je to úplně bez problémů, u vyšší 12 mm jsme v březnu museli 3 dny větrat. @maty2006
Odpovědět
@hanka10 no mluvil o stěrce, tak asi jo...no tak snad za týden by to mohlo být suché....
Odpovědět
@maty2006 myslela jsem stěrku. Zradila mě T9.
Odpovědět
Článek se načítá
@hanka10 Jsem si ani nevšimla, já to automaticky četla jako stěrka :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Máme samonivelační stěrku na chodbe a v kuchyni cca 3mm a v obýváku cca 28mm už asi 14dnů. U oken je už sjednocené barvy, ale v chodbě kde okna nejsou a v rozích obýváku jsou pořád jakoby tmavé fleky. 10dnů jsme větrali jen okny a teď jsme přidali i odvlhčovač. Nemáte někdo zkušenost, jak dlouho stěrka schne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?