Bambusové podlahy, máte zkušenost?

Profilova fotka
Chtěli bychom do domu (novostavba) podlahu z přírodního materiálu. Zaujal nás bambus. Máte někdo? Odkud? Jakou máte zkušenost? Případně jakou jinou podlahu z přírodního materiálu byste doporučili? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
dalsi variantou prirodnich podlah je jakekoliv drevo, bambus vychazi podobne cenove jako dub, ale zkusenosti s bambusem nemam, dub mam po celem baraku jen masivni drevena podlaha nejde moc dohromady napr. s podlahovym topenim
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett to je právě ono, dneska se už jiné vytápění než podlahové skoro nedává :-( podle recenzí by měl být bambus odolnější vůči vlkosti než naše dřevo.
Odpovědět
Profilova fotka
@izakovae na podlahove topeni se davaji vice vrstve podlahy, kde je z masivniho dreva jen vrchni cca 2-4 mm silna cast, ale podlaha vypada jako drevena
Odpovědět
Z přírodních materiálů doporučuji korek. Na rozdíl od bambusu a dřeva je měkký a pružný, příjemně se po něm chodí, tlumí zvuk a pocitově je teplý. A údajně se změnami vlhkosti nerozesychá jako dřevo. Do našeho baráčku plánuju masivní, celoplošně lepený olejovaný korek. Pravda je, že k podlahovému vytápění se moc nehodí, protože má izolační vlastnosti. Je to jeden z důvodů, proč plánuju stropní vytápění.
Odpovědět
@geodett podlahovka a dubová podlaha jde skvěle k sobě, nemám s tím žádný problém
Odpovědět
Profilova fotka
@chrobakv tak skvele, jedna vec co se pise a druha jsou zkusenosti :-) a jde o masivni dub nebo vicevrstvou podlahu?
Odpovědět
mám masívní dub na ploše 148 m2 ve 3 zonach
Odpovědět
@chrobakv a nerozesychá se?
Odpovědět
@llama každá zóna cca 50m2 seschne v ploše asi o 1 - 1,5 cm po obvodu a když se snažím, tak najdu mezi parketama 1 mm mezeru, ale mám to tmavým voskem napuštěné a tak to není vidět.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?