Vylitá betonu do roviny bez samonivelační stěrky

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli někomu tady dokázala firma na betonové podlahy vytvořit dokonalou rovinu, že před pokládkou vinylu jste nemuseli dělat stěrku? Přijde mi, že dost firem nabízí dokonalou rovinu ´bez samonivelační stěrky, ale je to pravda? Zaručují se k tomu i ve smlouvě? Nebo to je pohádka a stejně musíte zaplatit dalších 30tis za stěrku?
Odpovědět
Profilova fotka
@neonkarybka Pokud bych měl odpovídat na dotaz v názvu, tak tam si nemyslím, že by na to měl beton nějaký vliv. Co se týče dotazu v příspěvku, myslím, že záleží na typu podlahové krytiny, ale ve většině případech bude stěrka potřeba. V závislosti na rovinatosti betonu se ale bude odvíjet množství použité stěrky a s tím i cena. Nám ale v bytě dělali štěrku I na anhydridu s tím, že by se bez toho vrchní vrstva drolila a dlažba by mohla odskakovat.
Odpovědět
@neonkarybka na strojově hlazený cementový potěr lze pokládat krytina přímo, bez použití stěrky
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda my tedy dlažbu máme přímo na anhydridu. jen jsme penetrovali a lepili dlažbu. ale v patře je jiná penetrace, na tom stěrka, opět penetrace, lepidlo a vinyl. @neonkarybka na beton bych si teda lepené dílce vinylu netroufla dát. beton přece není nikdy úplně hladký, ne? nejde jen o rovinu ve smyslu vodováhy. nebo ho teda pak nějak vybrušují dohladka? no zajímalo by mě, jestli se ve smlouvě fakt někdo zaručí, že udělají podklad tak perfektní, že na něj můžeš rovnou lepit vinyl :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@neonkarybka zalezi co je to za beton. My mame lity cementovy poter cemflow a ten firma, ktera jej delala, nasledne vybrousila celoplosne diamanantovou bruskou, takze rovina opravdu byla (v cele plose 110m2 ve vsech pokojich) Jen se napenetrovalo a rovnou pokladala dlazba. brouseni jsme meli v cene pokladky pri tloustce vrstvy 7cm byla cena cca 56tis. Kc. Brouseni probehlo cca 2 tydny po vyliti.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Po pravdě jsem se moc nezajímal, proč to tak dělali, byl to developerský projekt a asi jim to přišlo z nějakého důvodu výhodnější. Teď v domě máme beton a tam stěrka přijde taky.
Odpovědět
Profilova fotka
beton jsme už nijak nebrousili, nestěrkovali, nic, byl krásně rovný i bez smlouvy. Pokládali jsme dlažbu / dřevo, vinyl je tenčí, nevím, jestli by byl citlivější.
Odpovědět
u nas se delala sterka jen pod vynil, prec jen ma 2 mm...dlazba se lepila rovnou...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?