Betonová litá podlaha, jakou byste doporučili firmu?

Ahoj, máte někdo doma místo anhydritové podlahy betonovou? Jakou by jste doporučili firmu? Chtěli by jsme ji do domu kde bude podlahové topení cca 120m2 a velmi se nám to líbí. Díky za info ;-)
Odpovědět
Betonová podlaha vs. Anhydrit Rozhodujete se právě, jestli pro svůj domeček zvolit betonovou nebo anhydritovou podlahu? Připravili jsme pro Vás malé srovnání, abychom Vám ušetřili mnohahodinové hledání odpovědí na internetu a v odborné literatuře. Mechanické vlastnosti Beton je velmi pevný a stálý materiál. Při styku s vodou nedochází k žádné jeho deformaci. Anhydrit při kontaktu s vodou nabobtná a po čase zplesniví, rozsype se a ztratí svojí funkčnosti. Je to způsobeno tím, že anhydrit je pouze sádrovec. Tepelné vlastnosti Tepelná vodivost anhydritu je o 20 % vyšší než betonu. Betonová podlaha má však vyšší akumulaci tepla a tedy i setrvačnost udržení tepla. Rovinnost a spády Přestože se jedná o ruční práci, držení roviny je u nás samozřejmostí. Držíme rovinnost v normě 2mm na dvoumetrové lati. Anhydrit je sice samonivelační materiál, ale při tlaku na snížení ceny se zhoršují použité směsi a jeho samonivelace není ideální. Spádování samonivelačního materiálu není možné. U betonové podlahy nejsou spády žádnou překážkou. Při schnutí anhydritu může nastat problém při nedokonale promíchané směsi. I vystavení přímému slunci nebo průvan mohou způsobit nerovnoměrné schnutí a vznik možných nerovností. Naše směs je pouze vlhká, nikoliv tekutá, tudíž vysychání podlahy nezpůsobuje žádné problémy. Dilatace a praskání betonu Praskání je největší slabinou betonu. V průběhu zrání, hlavně první týden po položení betonové podlahy, dochází ke smršťování položeného materiálu a tím mohou vzniknout vlásečnicové trhliny. V čerstvém betonu se tedy musí vytvořit pracovní spáry. Dělají se ve dveřích, místnostech větších než 36 m2 a mezi topnými okruhy. Rychlost zhotovení betonových podlah Anhydritové podlahy se dá udělat až 1500 m2 za jediný den. My zhotovíme za stejný čas cca 200 m2. Pro zakázníka, který má rodinný domek je ovšem výsledek stejný, podlahy jsou hotové za jediný den. Před pokládkou anhydritu se musí vytvořit dokonalá igelitová vana (větší časová náročnost), aby anhydrit nikam nevytekl. My si položíme separační folii před pokládkou betonové podlahy. Cena Betonová podlaha Vás bude stát o 30 až 40 % levněji než anhydritová. Navíc na anhydrit je nutné použití speciálních lepidel na finální krytinu.
Odpovědět
:-D asi nemusim byt obzvlast inteligentny aby som mohol povedat, ze to pisala nejaka firma co robi betonove podlahy... a snad to iste IQ mi postaci aj nato aby som pochopil, ze firma na anhydrit dokaze na svojich strankach tiez podobnym sposobom vypichnut vyhody anhydritu. poloz si otazky: kedy a akym sposobom sa ti moze dostat voda na anhydrit? ake su skutocne vyhody betonu a je pre vas vhodnejsi? mne napriklad vadi, ze betonu by sa mala davat vyssia vrstva, musia sa robit dilatacne spary, nedas ho do roviny ako anhydrit (nech slubuje kto chce co chce...)...
Odpovědět
@zdenna VYčerpávající, díky, i nám se budou tyto informace hodit. Jaké jsou tedy vlastně výhody anhydridu? z příspěvku mi vychází líp beton...
Odpovědět
my dali samonivelční beton... po vylití naprostá rovina, výška 6-6,5cm kvůli podlahovému topení... anhydrit nám nedoporučil dozor a beton je nám sympatičtější :)
Odpovědět
Profilova fotka
@akoinac hmm. mame cemflow a je naprosto rovny. a to jako ze uplne stejne jako anhydrit. Daval jsem sice trochu vice - 7cm, ale jen proto ze jsem blbe spocital tloustku polystyrenu a umisteni oken. vyslo to jednoduseji nez rozebirat a davat znova podlahovku...
Odpovědět
@jumpmans aby sme sa spravne rozumeli, ja niesom proti betonu a cemflow uz vobec nie, ale narovinu si povedzme, ze dat tam anhydrit je najjednoduchsie a to, ze neznesie vodu je sice pravda, ale zneuziva sa to nato aby niekto prilakal zakaznikov inam. Je mi jedno kto si co da, nic z toho nemam, len nemam rad zavadzanie a tvrdim, ze je mizive percento pripadov kedy ludom poskodi vrstvu anhydritu voda tak, ze s tym budu mat problemy a ak cloveku praskne trubka v betonovej podlahe tak je v pr... tiez. lebo tak ci tak to bude musiet najst a opravit.
Odpovědět
objektivne porovnanie tu: https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Dobrý den, kdybych mohla shrnout svou zkušenost s anhydrytem, tak mě Tteda nejvíc vadí, že duní. Na to si opravdu nemůžu zvyknout a preferuju ptoto betonove podlahy. Mějte se. L.
Odpovědět
@zdenna Petr'S z Olomouce ... profi přístup i realizace ... absolutní spokojenost ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?