Betonová podlaha nebo anhydrit. Co máte doma vy?

Jako normalní podlahu v domě??,
Odpovědět
1
2
Příští týden vyléváme anhydrit, je dražší, ale pro podlahové topení prý lepší.
Odpovědět
a mate to jako klasickou podlahu nebo na to jeste neco prijde?ja bych chtela prave jen ciste ten anh.nebo beton...
Odpovědět
@patrickc my máme betony, právě kvůli tomu že je to levnější, ale zase nemáme podlahovku, jen v koupelně. Na to plánujeme už jen položit miralon a plovoučku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Prosím jaké pořadavky má firma při dělání betonových podlah na jistič el? díky
Odpovědět
mame vsude podlahove topeni a jako vhodnejsi nam pripadl anhydrid.
Odpovědět
Profilova fotka
@patrickc my máme anhydrid, na podlahové topení je vhodnější... Akorát prý pod krbovou vložku budeme muset udělat betonovou "podložku", že je to lepší a bezpečnější, že anhydrid je na tu váhu "měkký", ale to je záležitost malého kousku... samozřejmě na tom bude podlahová krytina (vinyl)... Nedokážu si představit, že bych měla jako "konečnou" podlahu tu hnusnou šedou hmotu bez nějaké další krytiny... @lumiga My měli jistič myslím 3x25 A a na příkony potřebných přístrojů a nástrojů při budování stavby to stačilo...
Odpovědět
nám nakonec vyšel vítězně beton, anhydrit nás moc nepřesvědčil (právě že je měkký, do koupelen nám ho vůbec nedoporučili, že je tam vlhko a mohl by nabobtnat,...) navíc je podstatně dražší, pro podlahovku je beton také vhodný, toho bych se nebála - sice se déle "roztápí", ale zase déle teplo akumuluje ;-)
Odpovědět
podlahovku mít nebudeme a proto stále váháme, co zvolit, když jsme si obešli odborníky, každý nám doporučil něco jiného, jeden anhydrid, druhý litý beton, pak aby si člověk vybral :-D Já si myslím, že by pro nás byli lepší litý beton, vyjde to levněji, a když není podlahovka, nemusíme řešit vodivost tepla, tak co...Zedník nám zas říká, že máme dát anhydrid, tak pořád nevíme...A to jsme se měli do června rozhodnout :-D
Odpovědět
Anhydridové podlahy si nechal dělat švagr. Sice paráda, nemusíte na nic sáhnout, vše udělá firma. A pak, když mu předali fakturu, tak se pěkně kroutil! Jestli beton nebo anhydrid je celkem jedno. Spíš je to otázka peněz. Beton svépomocí přijde zhruba na polovic. A beton se neleje. On je při betonovaní podlah téměř suchý. Jinak by to dlouho vysychalo.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme beton. Když nám několik lidí z oboru řeklo, že sami by si anhydrid domů nikdy nedali, že je to jen odpad z elektráren, tak to rozhodlo. Podlahovku máme taky, beton se sice déle prohřívá než anhydrid, ale zase po vypnutí podlahovky déle hřeje, anhydrid rychle vychladne, takže to vyjde nastejno.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud máte podlahové vytápění určitě bych zvolila anhydrid, zvlášť pokud je plocha větší. Důvodem je lepší vodivost,ale i výborný podklad pro další vrstvy. pokud pokládáte marmoleum, vynil nebo pvc vyžadují dokonalou rovnost! co se týče únosnosti, musíte si dát pozor nad výšku nad trubkami - doporučení naleznete např. na stránkách Rehau, ale doporučuje se myslím 42mm, aby to opravdu mělo tu únosnost betonu (nedávat do garáže, pod zásobníky, vody atd.)
Odpovědět
já nevím, jak píše @petrasafr je to vedlejší odpad odsíření elektráren, dělá se s ním rychle a dobře, tak kdyby byl aspoň levnější než beton, ale při těch cenách, nějak krom toho že rychle vodí teplo (zároveň ho zas ale rychle ztrácí, což tedy může být i nevýhoda) v něm pro nás jako uživatele nevidím žádné výhody, my jdeme určitě do léty prověřené klasiky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
bavíte se o betonu nebo anhydridu. Ale co cementový potěr? To nám radí hodně lidí.. Cena je lepší než anhydrid a je to spojení dobrých vlastností betonu a anhydridu....hmm? Nějaká zkušennost?Díííky ;-)
Odpovědět
není náhodou betonový potěr pouze na vyrovnání nerovností? ten by se měl aplikovat jen na tenkou vrstvu a tímse vyrovná třeba nějaká vlna, ne jako celistvá podlaha, kde vrstva betonu nebo anhydridu je až nekolik cm...cca 10cm
Odpovědět
@monicicacek myslíš hlazenou betonovou podlahu?
Odpovědět
Profilova fotka
@marwen67 ne. Cementový potěr je něco mezi anhydridem a betonem. Je to vlastně tekutý beton a lepšími tepelnými vlastnosti (beton s plastifikátorem(. A minimální vrstva je 5 cm. Takže asi tak. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname ano. I tak to mají některé firmy napsané:)
Odpovědět
@monicicacek podlahu máme, jsme spokojení, jen jsme namísto firmami doporučovaných makrovláken, položili kari sítě. Vlákna máme jen tam, kde je podlahovka. Když se vybere šikovná firma, tak je výsledek 100% rovný. Podlaha vyjde cenově dobře - firma si vzala za 103 metrů betonované plochy 15.000 Kč + jsme kupovali písek a cement.
Odpovědět
@patrickc máme cementovú nivelizačnú liatu podlahu. Na betón alebo anhydrit je lepšie ešte nejaký povrch, same nie je vzhľadne. Ak chceš jednotný vzhľad, tak je možnosť epoxidová liata podlaha. Je aj v lesklom aj matnom a farebnom prevedení
Odpovědět
@monicicacek máme ho ;-)
Odpovědět
@petrasafr nám to tiež odborníci, čo s tam pracujú hovorili. Museli hodne chýb naprávať. Ale okolí si ľudia dávajú len a len ten anhydrit.
Odpovědět
Tak asi jako se vším, vše má své pro a proti. My máme anhydrit a každopádně je na to nutný něco dát.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname tak to je dobrá cena a co za firmu vám to dělalo? Jestli se můžu zeptat. ;-)
Odpovědět
@monicicacek podlahu dělala firma Luděk Žák, kterou ale nemůžeme doporučit dál. Majitel nejprve slíbí opravit dvě boule na podlaze, pak přestane regovat na mejly a zvedat telefony. Na trhu je ale spousta jiných firem, které se betony zabývají, hodně lidí na www.living.cz doporučuje poláky - firmu pana Ing.Bartłomieje Śniegórskiho.
Odpovědět
Profilova fotka
mi jsme si dělali beton sami a vyšel nás na 15 000 tis... takže pohoda a je to v celém domě. dávalo se toho cca 3-4 cm na topení.přidávali jsme plastifikátor do betonu. máme v přízemi podlahové topení a krásně to hřeje. už jsme to zkoušeli. trvá cca 1 den prohřátí, ale pak to krásně drželo teplotu a byl pořád teplý. Schne nám to třetí měsíc a ještě mám zbytkové vlhko, ale už se blížíme k hranici ,aby se mohl dávat vinyl a zabydlovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname tak to je mi líto:( No my jsme nějaké poptávky zaslali, tak uvidíme. Ale nevíme si rady, zda dát anhydrid nebo potěr..každý radí něco jiného. Ale co se týká vlastností, přijde mi potěr lepší...no uvidíme..jde i o cenu asi:)
Odpovědět
@monicicacek stavební dozor nám nedoporučil anhydritovou podlahu, tak jsem ho ani nepoptávala. Pár nabídek ale přesto přišlo a cenově vyšly hůř než betonové podlahy. Myslím, že ať vybereš jedno nebo druhé, tak bydlet budeš dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
A máte někdo anhydrid v patře, kde jsou dřevěné péodlahy? (Základ z trámů). Zvažujeme dát něco lehkého a aby to nedunělo. Určitě dáme kročejovou izolaci, ale buď jsme si říkali na to vylít anhydrid nebo udělat rošty mezi které dát izolaci a na to dát OSB desky...jak to máte vy? S čím jste a nejste spokojeni... Díky všem
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Máme klasickou betonovou podlahu, kterou nám dělal známý, vyšlo nás to nákladově výborně. Ale v případě podlahového topení nám byla doporučena podlaha anhydritová. Takže teď řešíme dilema, jestli v celém domě anhydrit, nebo to zkombinovat.. :-D :-D Jaké jsou požadavky na beton a anhydrit? http://www.betonove-podlahy.eu/pozadavky - něco jsem našla zde Jak je to vlastně s klasickým betonem? Dá se použít také na podlahové topení?
Odpovědět
My máme podlahové topení v betonu. Déle se natápí, ale i déle hřeje po vypnutí. Ale výrazně zásadní rozdíl v tom není. Záleží na tom ještě co bude jako finální povrch.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?