Cemflow - máte zkušenost?

Je tu velka diskuze jestli anhydrid nebo beton. Ale mate nekdo zkusenost s Cemflow? Mate drevostavbu, chceme teplovodni podlahove vytapeni a firma nam chce dat na podlahu Cemflow (drazsi nez anhydrid), pry uz je anhydrid za zenitem. Jina firma nedoporucuje, ze praska. Mate nekdo zkusenost? Takze stojime pred otazkou jestli beton, anhydrid nebo cemflow.
Odpovědět
Taky by mě to zajímalo. Už jste to nějak vyřešili? Já zvažuji cemflow hlavně kvůli tomu, že se pak pod lepený vinyl nemusí dávat už stěrka. Ale nevím jestli se to cenově (cemflow nebo anhydrid + stěrka) vůbec vyplatí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
cemflow od ceskomoravskeho betonu, cemlevel od cemexu, dalsi betonarky maji sve produkty ale vsechno je to cementovy lity poter. Rozdíly mezi cementovými a anhydritovými jsou značné, hlavně cena, minimalní tloušťka, tepelný odpor, způsob pokládky se také liší. Cementový potěr je vhodnější do prostřední, kde hrozí větší vlhosti, anhydritu zase stačí menší objem - protože stačí menší vrstva při stejné pevnosti jako cement. Napište tady své dotazy, zkusím na ně odpovědět co možná nejlépe. Pokud se anhydrid provede odborně, žádná stěrka není potřeba. Jen podlaháři si rádi přiučtují za práci u stěrkovaní/nivelace. Někdy to samozžejmě třeba je, pokud je anhydrit proveden neodborně. U cementu je problém se smršťováním a zvedáním rohů, nedoporučuji ho pod vinyl. Ale jen proto, že vlivem neuposlechnutí pokynů správného větrání/vystavení slunečním paprskům se občas zvedá a kroutí při vysychání.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Zdravim obnovuji toto vlakno. Resim zda Anhydrit nebo Cemflow nebo Hlazenou betonovou podlahu Budu mit podlahove topeni. Diky za postrehy a rady
Odpovědět
Pokud jdete pouze po ceně tak kraví lejna - betonová hlazená, anhydrit a cementak jsou lite podlahy - menší pravděpodobnot křivosti, ale vyšší cena. Pokud máte podlahové topení tak dopuručuji litou ne strojně hlazenou, at už anhydrit nebo cemenťák.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame cemflow. Pokladka stejna jako anhydrit jen musi byt specialni cerpadlo. Cena v cenikove cene vyssi o cca 200 za m2 oproti anhydritu. Spotreba vyssi nebot se musi davat cca o 1 cm vice nez u anhydritu kvuli pevnosti. To s sebou nese vyhodo-nevyhodu v pomalejsi reakci podlahoveho topeni - vetsi vrstva a naopak vetsi akumulaci tepla oproti anhydritu - po nahrati vydrzi tepla dele. Ja ho volil primarne pro to ze mame roubenku a nechtel jsem riskovat vlhkost dostanuvsi se pres tramy do podlahy.
Odpovědět
@tombra Pokud nejste vyloženě v zátopové oblasti volil bych anhydrit, cemflow se musí dilatovat na větší plochy. Nevím odkud jste, ale cena spadla hodně nízko teda aspoň u nás v MS - 280-320 Kč/m2
Odpovědět
@jumpmans Pokud vám neujela jedna nula tak jste to teda pěkně přeplatil, rozdíl je tak kolem 20-40 Kč/m2
Odpovědět
Profilova fotka
@designlifestyleteckacz pardon. Za m3. Anhydrit cca 5800, cemflow okolo 6000. Jinak ja cenikovou cenu neplatil.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
obnovuji téma: aktuální cena za m3? beton/anhydrit/cemflow
Odpovědět
Profilova fotka
Ha, tak toto je ten beton který nám nabízí a dávají nám ho za 450kc za m3:-( to je o dost víc.....ale je to včetně práce, dopravy, čerpadla, auta
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Jaká je prosím aktuální cena andhydritu za m2? Děkuji moc za odpověďi.
Odpovědět
Profilova fotka
@raduzza v jake tloustce? Material se pocita na m3 Poptejte si par firem v okoli...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@raduzza ok podlahy... dlouho jsme hledali..byli nejlevnější...kvalita výborná
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?