Co můžeme dát na podlahovku?

Profilova fotka
Dobrý den, děláme podlahy od podlahy, to znamená vybourat staré trochu odkopat, dát nový beton, polystyren, hydroizolaci, teplovodní podlahové topení. Ale co můžeme dát na podlahovku? Přítel chce dlažbu možná PVC, prý je dřevo velký izolant tepla. A já bych ráda v obývacím pokoji dřevěnou podlahu, kombinovanou s dlažbou kolem krbových kamen. Poraďte, prosím. :-|
Odpovědět
ano, dřevo je velký izolant pro teplo z podlahovky ...nejlépe vede teplo keramická dlažba ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lawondys máme na podlahovce dřevěnou plovoučku, lepenou přímo na podlahu a podlaha je teplá i když je to dřevo. Dnes už existují i dřevěné plovoučky určené na podlahové vytápění.
Odpovědět
Tak my toto řešili asi před 2 měsíci, kdy jsme bojovali s démonem zvaným tepelný odpor. Existují určitá čísla, ale nikdo přesně neví, co v praxi znamenají - o kolik člověk protopí víc peněz, když bude mít masivní dřevo a ne tenký lepený vinyl nebo dlažbu. Odpověď Ti nikdo nedá a že jsme prošli těch podlahových studií. Na podlahové topení lze dám vše do 0,15 tepelného odporu, což má snad vše, kromě velmi silného dřeva. Takže si můžeš vybrat :-) Dlažba je nejlepší, to je jasné, ale tu my vyřadili, nemám ji ráda. Já chtěla korek, každý nás od něj zrazoval, je to izolant. Takže nakonec máme vinyl, dneska jsou opravdu krásné dekory jako dřevo. Ale je to umělý materiál, dřevo pro nás bylo drahé a navíc jsem prostě lenoch na to se o něj starat a taky je myslím snadněji zničitelné. Chvíli mi trvalo než jsem ten umělý vinyl skousla, ale už jsem se s tím smířila a myslím, že jsme udělali dobře. Do ložnice, ale přeci jen prubneme ten korek a uvidíme, jestli bude poznat rozdíl. Do dětského pokojíčku zatím koberec- malý má 2 roky a uvidíme, jestli se osvědčí korek, bude tam mít korek, který ale určitě velmi rychle zničí, je měkký. Ale marmoleum je zase na mne tvrdé. Takže tak. Můžeš si přečíst tisíce názorů, ale rozhodnout se musíš sama, co se Tobě líbí a k čemu máš vztah.
Odpovědět
@luciele ... a jaký vinyl jste nakonec vybrali? značku? lepený,klikací? díky
Odpovědět
Profilova fotka
Dlažba mi nevadí, mají ji rodiče včetně pvc a jsou moc spokojení, ale v bytě. Také počítám, že do domu bude chodit pes, takže něco opravdu odolného. Děkuji za odpovědi, už mám opět kokosku jako meloun. :-)
Odpovědět
@lucijeje Vybrali jsme klikací vinyl Berry Alloc PureLoc - dub podzimní. Chtěli jsme se vejít do 1000 Kč za m2. Tento nás přišel asi na 700 Kč/m2. Dívali jsme se i na jiné značky, ale buď byly drahé nebo se nám nelíbil dekor. Jestli chceš, mrkni - foto mám v albu.
Odpovědět
@luciele ... a prostup podlahovky přes tento klikací je OK? ... mě právě přijde, že klikací vinyl taky částečně izoluje, jelikož je nalepen vlastně na další desce ...
Odpovědět
@lawondys ... tak pokud plánujete v domě pejska, dřevo bych nedávala ;-)
Odpovědět
@lucijeje Samozřejmě, že je nejlepší jen ten lepený, který má snad milimetr a ten náš klikací má 4 mm. Není nalepený na desce (dřevěné popř. i korek, tak jak plovoučka) ty se taky dělají, ale my mám klikací celovinylový, ten klik je prostě taky umělá hmota. Takže ta prostupnost je vyšší. Ale jak už jsem psala výše o těch číslech se dá dlouho diskutovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem, kdo mi napsali. Nakonec dnes jsou velmi pěkné dekory i u dlažby či linolea. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My hlavně kvůli psům do celého domu dávali dlažbu,jinak bych volila jinou podlahovou krytinu a po 4 letech max.spokojenost.Neumím si představit jinou krytinu, co by bez jakéhokoliv poškození přežila naše psy :-D .V létě se tak ani my nezouváme doma(teda myslím samozřejmě, když je sucho a slunečno),prostě mi dlažba v domě maximálně vyhovuje a splnila to, co jsem od ní očekávala.Jen je tvrdá na chůzi,to je jasný... Teplo vede dlažba úplně skvěle,v bytě jsme na podlahovce měli plovoučku,to bylo o poznání horší,PVC taky.
Odpovědět
Budu mít taky v celém novém domečku dlažbu. Za prvé máme pejska a vím jak vypadá plovoučka po 4 letech v domě kde bydlím teď. I když byla jedna z těch dražších je poškrábaná od drábků a také vysavače. V přízemí je celkem provoz, chodí se na zahradu, pes lítá sem a tam. Za druhé budu mít obývák spojený s kuchyní a do kuchyně za mně teda každopádně plovoučka nepatří. Musí se častěji vytírat, může vytéct myčka a ta vlhkost se lehce dostane do spár té plovoučky a podlaha se zvedne. A za třetí taky budu mít podlahové topení a tam jednoznačně dlažba vede. A navíc dlažba se dá sehnat i v dekoru dřeva působí to moc pěkně, viděla jsem to u známé a moc se mi to líbilo. Dlažba je určitě na vždy, plovoučka určitě ne. A co se týče údržby, tak to je snad jasný.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@luciele Můžu se zeptat, jestli jste dávali nějakou podložku pod vinyl? Nebo jste ho pokládali přímo na anhydrit.
Odpovědět
@martiny82 Ano, dávali jsme originální podložku té značky. Bylo nám to doporučeno, stála asi 100 Kč/m2.
Odpovědět
a máte někdo koberec na podlahovém topení ? prostě jen podlahové topení - beton a koberec?
Odpovědět
Profilova fotka
@tachomitrka ano, my to tak mame.
Odpovědět
@janka279 a vyhovuje? chceme to tak dát do horního patra - a máte nějaký speciální koberec nebo upe obyč? a je dobře vodivý ? vytopí pokoj nebo je teplo jen od noh...? Děkuji za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
@tachomitrka brali sme koberec vhodny na podlahove kurenie. No mame ho len v spalni. Ak mam zhrnut, tak mame doma 3 povrchy na podlahovke. Dlazbu, laminatove podlahy a koberec. Samozrejme najlepsie teplo vodi dlazba, ta skutocne prijemne hreje. Potom aj laminat, tiez pekne hreje od noh. Najmenej teplo citim salat z koberca. Ale vo vseobecnosti mame v dome velmi prijemne teplucko a nevykurujeme na 25 stupnov. Za mna je aj koberec v pohode a nemenila by som. :) Susedia maju koberec na celom vrchnom poschodi, tiez na podlahovke. Oni ale na beton dali este nivelacku a na to nalepili koberec. A tiez je spokojna. Maju v dome prijemne teplo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@luciele ahoj, mate tedy Berry Vinyl? Jak jste s nim spokojeni?
Odpovědět
@luciele dlazba neni nejlepsi pro kazdy dum...my mame vinyl a dlazbu a teplo lepe vede vinyl...zalezi na kolik se podlaha vytapi a jake jsou ztraty...;) @kkaccullka
Odpovědět
My měli dlažbu na chodbách a v hlavní místnosti a v pokojích plovoučku. Ze dvou už jsme ji vyměnili taky za dlažbu, za mě fakt lepší, příjemnější a hlavně se mi líbí :-)
Odpovědět
@mitote Máme a jsme zatím spokojení moc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?