Co na betonové schody - dlažbu nebo obložit dřevem?

Ahoj. Mám takový dotazy. Máme betonové schody a chtěla jsem se zeptat na váš názor ohledně co na ně. Rozhodujeme se buď nad dlažbou (lehká údržba, ale studená- jelikož budeme mít všude podlahové topení) a nebo obložení dřevem.? Nebo nějaký jiný návrh či názor. Moc děkuji za veškeré rady 😉
Odpovědět
Profilova fotka
no ještě se teď "obkládají" i vinylem. záleží i na vašem vkusu, co máte v místnostech, které budou spojovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych volil stejný typ podlahy co bude ve zbytku domu.
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče mají v domě schody a za ty roky jsem na nich upadla několikrát. Děti na nich padají skoro pořád i z legrace. Z toho důvodu nikdy nebudu mít doma na schodech dlažbu, ale vždy něco měkkého, o co se nezraním, ideálně dřevo.
Odpovědět
Rozhodne drevo.
Odpovědět
@horkam Ahoj, povím ti zas něco jiného. Předem - na schodišti chceš bydlet?...že se Ti dlažba zdá studená. Zrovna jsem to schodiště dodělal. Stupně jsem dláždil ze schodovek (tam by neměla být potíž - uklouznutí), podstupnice jsem obkládal za jiným materiálem, levnějším. Soklové lišty jsem udělal ze dřeva - kamarád mi protáhl staré desky, ale po nalakování (bezbarvým lakem) to vypadá dost pěkně - mám to takové strakaté - ono se to ohledí,člověk si zvykne...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky to jde oblozit plovouckou (lamino) s hlinikovymi listami - na schodech to drzi perfektne a diky listam schody neklouzou. Bala jsem se toho, v predch.dome jsme meli drevo a ted musim rict, ze toto mi vyhovuje vic, protoze to drevo silene klouzalo, ale tyto schody diky listam ne. Tady ti vetsonou kazdy napise drevo - a ja jen, ze toto je taky varianta. Vice fotek mam v albu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kikiwhite a jak se ti ty lišty pozdávají na údržbu? já se bojím, aby při vytírání se mi tam třeba nechytaly různě vlasy a nepořádek :-N
Odpovědět
Profilova fotka
no mi budeme mít postupnice obložené keramikou a nášlapy budou ze dřeva. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Na udrzbu jsou uplne v pohode, prijde mi, ze je to nejaky lištovy mytus s tim bordelem udajne se do nich zachytavajici (nebo ma nekdo blbe listy) :-) ...ty drazky jsou melke a tak akorat uzke, ze jakekoliv smytko se tam dostane, tak se chova, jako by bylo kdekoliv jinde :-) - proste ho vysaju, smetu mebo vytru, kdyz uklizim schody - tedy ja schody nejcasteji luxuji..ale fakt je to uplne bez problemu, klidne ti vyfotim schody po tydennim neuklizeni a v listach nic zvlastniho zachyceno nebude :-)
Odpovědět
Moc Vám děkuji za veškeré rady a názory. 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea jeste dodatek - jsem si vsimla, ze ses ptala, co pri vytirani - no, ja schody nevytiram klasicky mopem, ja vzdy zasadne nejdriv luxuji a pak az vytiram (jen hadrem), takze se mi tam nema uz co zachytavat...nicmene i tak si nemyslim, ze by to byl nejaky extra problem...max.kdyby nekdo zacal fakt zaneradene schody (vlasy apod.) šudlat bezhlave mopem :-) , tak pak by se tam asi neco zachytilo, ale tak nejak predpokladam, ze vetsina nejdriv zamete / vyluxuje a pak az vytira.. a nebo se to tak u schodu nauci delat a pohoda:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kikiwhite no mýtus to fakt není, protože jsem to už zažila. ale asi právě záleží jaké lišty a kde jsou. dneska se třeba už právě dělají lepší a nechytá se to, proto se ptám. já mám zkušenosti se starším zařízením ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@blahova_andrea Já s tím fakt nemám jediný problém. Spíš mě napadá, že zachytávat by se něco moho, kdyby tu lišty byly špatně nalepené a byla tam mezírka, ale do těch drážek na liště se toho tolik nechytá, jsou mělké. Ale třeba to má něko jinak:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kikiwhite Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, čím máte schody olištované? Máme betonové schody, v současné době obložené dřevem, ale truhlář nedodržel podmínky a v pondělí si to má přijet sundat a vrátí nám peníze. V současné době uvažuju o laminu, jen jsem zatím nenašla, čím olištovat. Moc děkuju za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
@hlakat Jen tak ze zvědavosti, co je na tom dřevěném obložení špatně? Neumím si představit, že bych dřevo vyměnil za lamino.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda truhlar navrtal zabradli do ytongu bez hmozdenek, to se samozrejme jiz vylomilo, jelikoz tam mame i zabranu kvuli dceri a je to namahany, podesta stale neni dodana, je zde nejaka provizorni a po ctyrech mesicich uz nam dosla trpelivost. Truhlar neni schopny komunikovat. Rekne, ze prijde v utery (zaridime si kvuli tomu cely den), kdyz mu v utery volame, kde jako je, tak nam oznami, ze dela nekde podlahu a tak. Uz nemame silu. Taky me to mrzi, ale nestoji nam to za to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?