Dilatační spára betonu - lepený vinyl nelze dát?

dobrý den, rozhodli jsme se pro lepený vinyl ,ale nyní mi jedna firma řekla ,že lepený nejde na větší plochu asi nad 30m2 kvůli dilatačním spárám v betonu Domek máme malinký s teplovodním vytápěnim a do klikového se mi moc nechce.Jiná firma s tím neměla problém a už nás tlačí čas..
Odpovědět
@refisa zatim nemam dlouhodobejsi zkusenost, ale mame lepeny vinyl v hornim patre domu. Celkem asi 65m2. Taky jsme resili dilatacni spary a pan, co nam ho lepil tvrdil, ze neni treba. A to jsme vybrali opravdu zkuseneho remeslnika. Vinyl mame asi 3mesice.
Odpovědět
Máme lepený vinyl. Máme ho lepený i přes dilatační spáry. Je v celém domě. Bez problémů. A takto znám dalších cca. 5 domů a starých bytů (od 80 m2 až 200 m2) a vše je O.K.
Odpovědět
@keyttt @dawerius a máte v domě podlahovku pod tím vinylem? Diletace by měla být dodržena na každé pevně přichycené vrstvě podlahy. Nicméně je tu možnost, že když tuto diletaci nedodržíte tak to taky nijak nepoznáte.. a o čím menší plochu se jedná, tím se tato šance zvedá. Pokud Vám to někdo položí bez diletace a budete mít na to od něj záruku kterou budete moci reklamovat, tak bych se toho asi úplně nebál.. v opačném případě bych přemýšlel.. @refisa A jedná se o diletace i v místnostech nebo jen mezi místnostmi ve dveřích a podob?
Odpovědět
@doog mame lepeny vinyl na betonu s teplovodni podlahovkou a zatim zadny problem.. ale mame to teprve 3 mesice. delal nam to velmi puntickarsky podlahar a vubec se nezminoval o tom, ze by dilatace mela byt problem. dilataci mame jen v prostoru dveri.. viz fotky v galerii
Odpovědět
Právě mi jde o obývák spojeny s kuchyní. Asi 45m2..nechci to podcenit ale zas i kvůli prostupu tepla bych raději lepený. Jeden podlahar na to pravé záruku nedá, tak zjistuji:)
Odpovědět
@refisa sice nemáme vinyl, ale nechali jsme si elastickým lepidlem nalepit plovoucí podlahu. Co si matně pamatuji, tak se nám podlahář také zmiňoval o nějakých omezeních, ale myslím, že se to týkalo maximální šířky místnosti. Tu jsme měli v pohodě, takže to opravdu jen zmínil. Máme kuchyň s obývákem asi 40m2 a podlahu máme v kuse nalepenou i do chodby a to je dalších cca 5m2. Celkem by to měly být tři samostatné okruhy teplovodní podlahovky a v pohodě to máme bez přechodových lišt. Podlahu máme od prosince, takže už se na ní topilo. Já myslím, že kvůli dilatačním spárám betonu je to divné nepoložit, jestli to třeba nění nějakým blbým typem podlahy, který má toto omezení (do 30m2). Zjistěte si více. Proč jinej ten problém nemá? Nemá ho se stejnou podlahou nebo nabízí podlahu jinou? Za jakých podmínek by se to dalo položit? S jinou podlahou nebo s přechodovou lištou? Jak tady čtete, tak to obecný problém vinylů není. Trochu bojujte a klaďte podlahářům dotazy, ať v tom máte jasno a nejste v presu. Podle mého v tom moc jasno nemáte a zbytečně jste se takto zastavili.
Odpovědět
Standardně se u betonu a podlahového vytápění uvažuje maximální plocha bez dilatací 40m2 s maximální délkou strany 8m. Dilatační spára má procházet celým souvrstvím podlahy, tzn. i nášlapnou vrstvou. U dlažby bych to neriskoval a dilatační spáru přiznal - například pomocí přechodové lišty. V případě lepeného vinylu je to otázka, dovedu si ale představit, že v určitých případech by to nemuselo dělat problémy.
Odpovědět
@mirekb @refisa Počtěte např zde: http://www.videopodlahy.cz/?AID=798 Jak napsal výše daidalos44 tak s nedodržením dilatace nemusíte mít problém ale je dost pravděpodobné že ho mít můžete a zničíte minimálně nášlapnou vrstvu. Dost možné už existují nějaká flexibilní lepidla které tuto dilataci dovolí, případně se použije nějaký podklad pod vinyl který není pevně připevněný k podkladu a tím pádem dilatace probíhá neviditelně pod ním.. ale to je spíše už na dotaz na konkrétního řemeslníka, co vám to bude dělat.
Odpovědět
Práve o speciálním lepidle mi jeden říkal, druhý mi jen po zedníkovi vzkázal ze lepený ne. Nyní jsem se dozvěděla i ze se kvůli tomu nějak beton sešije.. Ne že jde o některé druhy vinylu ale o ty lepené. Že je to trochu s nimi složitější vím už že 2stran..musí se to řešit už od betonu
Odpovědět
@doog mame podlahovku. Zaruku samozrejme mame. Tak uvidime 😉
Odpovědět
Veškeré dilatační spáry nám před stěrkováním a položením lepeného vinylu tzv. svázali. Vypadalo to podobně jako perlinka v nějakém lepidle - přesně nevím. Po třech sezónách topení vinyl i spáry ok v celém domě, takže řešení asi existuje, ale pokud to firma nezná či je k tomu skeptická, zkuste jinou.
Odpovědět
@doog Ano máme teplovodní podlahovku.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme lepený vinyl asi na ploše 146 m2 prakticky v celku (na podlahovém teplovodním topení), podlahář nám to nalepil i přes diletační spáry s tím, že kdyby to dělalo problémy, tak se to přeřízne a hodí se na to přechodová lišta... bydlíme 4 roky a zatím bez problémů
Odpovědět
Ahoj, nemáme sice beton, ale máme lepený vinyl. Podlahář říkal, že přes dilatační spáru lze vinyl nalepit, ale moc to nedoporučoval kvůli větší místnosti - obývák 60 m2 navazuje na 10 m2. Každopádně říkal, že se to jinak normálně může dát i přes spáru, ale pokud má jiný tep.okruh opět nedoporučují - každá místnost kdyby měla nastavenou jinou teplotu, tak to dělá občas neplechu. Zkusila bych se zeptat i jinde jak to vidí...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?