Dlažba do celého domu - ano či ne?

Ano či ne? Výhody, nevýhody...? Kdo máte, jak moc je to studené? Nebo volit raději vinyl? Dlažba mi přijde trvanlivější. Nebo ne?
Odpovědět
No tož to teda nevím. Proč například do obýváku, to si ani nedovedu představit, i když někomu se to třeba může líbit. Obecně dlažba ano i ne, jak v které místnosti, jsou výhody i nevýhody, jako u všeho. Věc zásadní je, že dlažba je velmi dobrý vodič tepla se všemi jeho nevýhodami, ale i výhodami. Já bych dlažbu v interiéru nechtěl snad nikde.
Odpovědět
No my zase budeme davat dlazbu asi vsude. :-)
Odpovědět
My máme v plánu dlažbu všude včetně schodů jen horní pokoje budou mít lamino.. :-)
Odpovědět
Všude bude dlažba.
Odpovědět
Za mě určitě ne, je to tvrdé, studené, nepříjemné. Rozhodně ne do pokojů, obyváku. Já nechci ani do kuchyně. Takže budeme mít jen v koupelně, technické a zádveří.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dlažbu všude kromě dětských pokojů a ložnice, zvolili jsme z toho důvodu, že máme interiéry s úrovní terénu a v létě pobýváme i venku a na údržbu je dlažba mnohem méně náročná, v zimě je lepší vodič tepla pro podlahové topení.
Odpovědět
Záleží na tom, co je pod podlahou: 1) Pod podlahou není podlahové vytápění, nebo soused o patro níž = zima! (toto má brácha a ani pes po té dlažbě nechce chodit a přeskakuje na koberečky) zvýší se náklady na vytápění, pořád budete mít pocit chladu od nohou. 2) Máte podlahové vytápění (nebo souseda) = dlažba bude příjemně teplá a kmfortní Teď nastává otázka tvrdosti - nedala bych ji tam, kde by někdo chtěl třeba sedět na zemi = děti v pokojíčku, zvážila bych i ložnici. Teta má dlažbu v celém přízemí: zádveří - chodba - wc (to je jasné) - kuchyň + obývák: z obýváku vchod na zahradu = v létě zvýšené nároky na odolnost, vždy se najde kamínek, který vám může do jiných povrchů udělat rýhu. Zkuste si představit, co všechno v té které místnosti může rodina dělat (sedět, ležet, hrát hokej :-D ) a pak si představte ten úklid - jak často, jak náročný
Odpovědět
předsínˇs topnými kabely pod dlažbou ,wc koupelna ,jídelna a kuchynˇ také dlažba,v kuchyni s topnými kabely,ale použily se jen jednou,takže zbytečná investice.Kuchyń už bych asi dlažbu nedávala,cokoliv dětem spadlo-skleničky hrnky a podobně,udělalo drobné otluky.A v obýváku mám plovoučku laminát a i to se mi zdá strašně studené.Dětský pokoj dřevotříska a koberec a nejlepší,teplo i na hraní a válení se .Doporučuji i do obýváku něco teplejšího pod nohy.Dlažba rozhodně uspěla v předsíni,koupelně a WC.Jinak nedoporučuji.Raději vinyl,marmoleum nebo jak se to jmenuje.Bydlíme v RD,kde není sklep.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Zkušenosti mám bohaté. Dlažbu rozhodně ne. Nikdy nikdy nikdy. Jak jsem se přestěhoval, dal jsem vinyl i do kuchyně a je tam 7 let úplně v pohodě. Je to studené, musí se to udělat dobře, aby se po letech neobjevily praskliny na větších plochách, je to drahé. Další problém, který je problémem jen pro někoho - mít malé děti, to je pak sebevražda (stačí návštěva s dětmi), psům a i kočkám se po tom strašně špatně chodí - klouže to a hlavně psi si ničí kyčle,...Odolné to taky není. Pokud na to žuchne těžký hrnec, tak kus odštípne a je to obvykle vidět. Na vinylu se udělá prohlubeň a případná výměna jednoho pásu je jednodušší a neprašná. A pokud na dlažbu spadne cokoliv keramického/skleněného, tak se to rozbije. Vinyl toho hodně zachrání. Dlažbu mám jen v sociálkách a TM.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, mám všude i s podlahovým topením (kromě spíže)
Odpovědět
@stejnov a co takhle Ceramin - absolut ekol.podlaha bez chemie,neco mezi vinylem a dlazbou, jsme s ni velmi spokojeni, mame na click. Koukni na netu.
Odpovědět
@pavelpk ..psy si ničí kyčle.. pes patří do boudy, kvůli psům si přece komfortní stavby na bydlení nikdo nepořizuje, a kočky to je tedy ještě větší síla-)).. @stejnov záleží jestli bungalov, nebo patrový. Já mám patrový, v přízemí všude dlažba, všude stejný typ a barva, kombinace 60 x 60 a 30 x 60, tedy kromě koupelny, ta je jinak barevná. Podlahové vodovodní topení, možnost chlazení v létě díky TČ. Chtěli jsme jednotný povrch, bez lišt a překážek, lehce udržovatelný a kvůli topení a chlazení prostě dlažbu, aby měl člověk v přízemí jeden pocit z tepla či chládku když chodí kdekoliv po přízemí. V zimě pohoda, v létě si manželka stěžuje, že ji to studí, když chladím, mě to dělá dobře-) tak ji říkám ať si vezme pantofle-)) nebo ponožky. Že by byla dlažba chladná na podzim nebo na jaře když se ještě nebo už netopí, tak to tedy ne.. Nahoře dřevěná vícevrstvá podlaha, lepená, a tam celoroční pohoda, ale je to klidová zóna, takže zátěž až taková tam není, ale chlazení není tak cítit jako dole, nemyslím teď jen od nohou, teplo v zimě od nohou taky není cítit jako dole kde je dlažba. Ono je to těžké rozhodování, ale pokud nebude podlahové vytápění vodou, tak asi si tam dejte vinyl, ať nemáte nemocná domácí zvířata, jak tu někdo píše-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lto007 tato super tvrda dlazba hlavne tedy rovnez neprospiva ani lidskym kloubum
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodnutí se odvíjí od typu vytápění, počtu a věku členů domácnosti, zvířatech, zvyklostech, vkusu i napojení domu na exteriér 🤷‍♀️ Nejlepší krytina obecně neexistuje, nejlepší pro vás závisí na všem okolo. U nás máme kombinaci vinylu a dlažby. Dlažba je v zádveří, technické koupelně a technické místnosti hlavně kvůli potencionální vlhkosti a špíně. Do obytných částí včetně koupelny a kuchyně jsme volily vinyl, který je nám příjemný na došlap i válení se na zemi a údržbu. Je přívětivý v kombinaci s padajicimi dětmi a dětem padajicim nádobím. Jsme spokojeni. Jen máme lepený a na došlap by asi byl klik znatelně mměkčí. Na dlažbě nám není dobře, koberce se blbě čistí, plošné záležitosti se nelibily a dřevo se líbilo moc, ale odradila nás péče.
Odpovědět
Dobrý den, rozhodně dlažbu nedoporučuji. Máme ji v obýváku, kuchyně i na chodbě a opravdu je to nepraktické, pro děti studené i přesto,že mame topení v zemi. Příště bych rozhodně volila vinyl... A navíc na to,že bydlíme v domě krátce, tak na dlažbě jsou hrozně rýhy a ne už ustipla.. takže určitě zvolte vinyl..
Odpovědět
Profilova fotka
V celém domě jedna dlažba. Včetně ložnice i dětských pokojů. Narodila se nám do domu 2 mimina, máme psa a říkáme si často, "Ještě že jsme dali dlažbu, co? " a nikdy jsme si neřekli, že jsme měli někam dát něco jiného. Jo děti mají na hraní "pěnový koberec " ale ten bychom pořídili i kdybychom měli jinou tvrdou podlahu. Naše dlažba nevypadá chladně, je to "teplý" dřevodekor, když někdo přijde poprvé ani nevěří, že je to dlažba. Pocitově není o nic chladnější než laminátová plovoucka, co jsme měli v bytě. Pro podlahové topení nám přišla jako nejlepší volba vodivost/chemie zmekcovadel. A co se týká odolnosti tak tam je to bez debat. Máme bungalov ctvery dveře ven, velký pes, který coura...takže u nás tato volba měla největší smysl a žádný viditelný mezi místnostmi jako bonus...
Odpovědět
Každý si to přeci musí posoudit podle svých priorit. Pro jednoho je dlažba ideální, pro jiného naprosto nepřijatelná. Oba přitom mají pravdu. Tu svou. Já mám dlažbu v celém domě, jen místy s běhounem, a byla to dobrá volba. Ale někdo jiný by třeba radši vinyl, lino, koberec, korek, dřevo,... Každému co jeho jest.
Odpovědět
@catle Ten Ceramin vypadá to docela zajímavě. Jaký to má povrch? Nikde tam nespecifikují z čeho to je. Ani cena není likvidační. Jen pro představu - je to něco jakou laminát? Lepí se to jak dlažba a nebo pokládá jako plovoučka?
Odpovědět
Kdybych nedavala betonovou podlahu nebo litou, dam rozhodne dlazbu. Min. do prizemi vsude. Taky chci mit obyvak hodne spojeny se zahradou, mame deti...a dlazba je pekna a odolna. V byte mame drevo a stejne s detmi moc na zemi nesedime. Na valeni jsou tu kusove koberce a polstare. I kdyz starsi syn uz naopak zacina sedet bsude, vcetne chodniku venku 🙂 tomu je asi uz burt, co ma pod zadkem
Odpovědět
@pavelpk my mame ceramin na click,delali nam to remeslnici z cechu podlaharu a po nrkolika mesivich pouzivani se nam podlaha stale libi a vse jr v poradku,drzi. Mame konkr . Mineral neo 19. Jedna se o podlahu bez veskerych chemikalii,je v ni napr. Bridlice,pisek,...podrobne se o ni doctete na netu.
Odpovědět
@catle a jeste neco - neco treba bezpodminecne uplne rovna podlaha,nemame ji bylitou anhydridem,takze kde se to re,eslniku nezdalo,tam si to sami na miste vybrousili s bruskou,ktera ma v sobe hned i odsavacku prachu,takze absolut cista prace.
Odpovědět
@catle ceramini je v podstatě minerální plnivo slepené nějakou plastickou hmotou. Vlastnosti jako tepelná vodivost a pevnost jsou mírně horší než dlažba, ale cena je vyšší. Osobně jsem zvolil dlažbu do celého baráku a jediné co mi vadí jsou viditelné spáry. To je zase výhoda ceramini.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?