Dlažba na koso nebo vodorovně. Co se vám víc líbí?

Co se vam vic libi? V prizemi budou parkety do stromecku (kvuli podlahovemu topeni), tak si rikame, ze i dlazbu dame na koso do kuchyne a chodby a co v koupelne? Asi taky, kdyz se otevrou dvere z chodby, aby to bylo nastejno. V podkrovi je velka koupelna 12m, tam bych to dala vodorovne. Co myslite?
Odpovědět
Ke stromečkovým parketám bych dala asi dlažbu na koso. A v chodbě dlažba na koso vypadá lépe, rozšíří tak prostor. ;-)
Odpovědět
niki: záleží, co se vám víc líbí. tak si cvičně zkustě naskládat pár dlaždic a uvidíte, co se bude víc hodit. já mám raději dlažbu na koso.
Odpovědět
jo a jeste je v te horni koupelne trochu mozaiky
Odpovědět
na koso se dlažba už nedává, je to nemoderní. Takže rovně.
Odpovědět
my máme v úzkém WC dlažbu na koso - zkusili jsme si položit pár ldaždic na koso i rovně a koso se nám líbí víc, i když jak jsem se tu teď dočetla, je to nemoderní :-N koupelna má asi 6m2 a tam bude dlažba vodorovně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
copa - mame to uplne stejne, dlazba na koso uzky dlouhy zachod pekne rozsiri A nevadi mi, ze to je nemoderni
Odpovědět
no mne se taky nelibi stromecek na parketach, ale manzel prosazuje parkety a kvuli podlahovemu topeni je tohle lepsi polozeni. Jinak na chodbe a v kuchyni mi to koso nevadi, v te koupelne si nejsem jista. V te horni se mi zda lepsi vodorovne, prestoze na chodbe budou zase parkety do stromecku, ale uz to nebude dlazba/dlazba jako dole. A jinak se mi libi dost nemodernich veci, treba kuchyne :-)
Odpovědět
A jinak, co si myslite o prolozeni dlazby v zadveri bordurou? Nebo je to jen na velke plochy? Dlazba bude tato: http://www.rako.cz/cz/dlazdice/25-lag... a borduru premyslime tuto: http://www.rako.cz/cz/dlazdice/24-and..., asi do nejakeho obdelniku, nebo jeste nevim
Odpovědět
niki - bordura může plochu hezky oživit, naše zádveří není extra velké a bude tam vestavná skříň, nějaký botník nebo něco na sezení, a nakonec té dlažby tolik vidět nebude, teda alepsoň po okrajích místnosti, bordura by byla místy zakrytá a to se mi moc nelíbí; bordura podle mě vynikne hlavně v místosti nezastavěné tolik nábytkem
Odpovědět
já jsem kašlala na to, co je moderní a co ne, ale dělali jsme to, aby se nám to líbilo ;-). Hlavně co je moderní dneska, nebude za 10 let a zrovna dlažbu měnit podle modernosti nehodlám :-). Mě se zase na dlažbě na koso v koupelně líbí, že se tím vyřešilo, že obklady a dlažba nemají stejný rozměr, takže kdyby se to pokládalo klasicky, tak by to vypadalo dost blbě. niki: záleží, jestli tam budeš mít třeba nějakou skříňku, na borduru bych volila spíš místnost, kde vynikne.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych se tedy osobne taky moc neridila tim, co je zrovna moderni. byt podle soucasnych trendu je sice fajn, ale jak dlouho vydrzi byt in? ohledne polozeni taky zalezi na formatu dlazby a jejich velikosti. nekdo tu mel nedavno pekne polozene obdelnikove dlazdice do L, to vypadalo taky pekne
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych řekla, že je to jedno, záleží, co se ti do té místnosti víc hodí. Pak bych taky zvážila, jak moc máte rovné zdi, protože u pokládky na koso se snáz zamaskujou ty dořezy ;-) Lidi se teď teda asi neřídí tím, co je moderní a co nemoderní, páč když fakturuju obklady(měsíčně tak 20 baráků) je to tak půl na půl, spíš bych řekla, že ta diagonála vede ;-) niki, co se týče bordury, souhlasím s holkama, volila bych ji do místností, kde má šanci viniknout ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Teda vyniknout, jdu se zahrabat :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Dlažba položená na koso se mi nikdy nelíbila, vždy mi připadá, že to prostor akorát roztříští.Je pravda, že , když jsou křivé zdi, tak to vypadá lépe, ale ani tak jsme si nikdy dlažbu na koso nedali.Ještě by pro mě byla přijatelná varianta položení do "H".Ale jinak určitě budeme pokládat všude na rovno.
Odpovědět
Profilova fotka
Jedině rovně. Dlažba nakoso mi připadá taková "historizující". V koupelně jsme to teď řešili obkladem 20x40 naležato a dlažbou 40x40. Díky tomu se mohla vytvořit průběžná spára a ten prostor vypadá jednotně. Stejně to chceme udělat i v domku...
Odpovědět
Tak jen pisu, jak to u nas dopadlo. Dolni mala koupelna na koso, horni velka je polozena rovne do "H". Vypada to oboji dobre. Jo a bordura v zadveri s velkou pravdepodobnosti bude :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?