Dlažba nebo podlaha při podlahovém topení

Profilova fotka
Doporučíte prosím do baráčku 120m2 s podlahovým vytápěním spíše nějakou podlahu nebo dlažbu? Předem moc děkuji a přeji hezký den. :-)
Odpovědět
Rozhodně nějakou podlahu. Například dlažbu.
Odpovědět
@sthum já osobně si také myslím, že podlaha v domě je fajn věc:D přiznám se, že jsem ještě dům nez podlahy neviděl
Odpovědět
Profilova fotka
Myslela jsem plovoucí podlahu, laminatovou apod... nebo dlažbu! 👍🏼🙂
Odpovědět
@sthum plovoucí podlaha je široký pojem. Může být nejen laminátová, ale i dřevěná, korková, vinylová... Dál pak existuje mimo dlažby ještě milijón jiných typů podlah, například lepený vinyl, lino, marmoleum, různé druhy dřevěných podlah, korek, lité cementové či epoxidové podlahy, celoplošný koberec, kamenný koberec... a určitě jsem ještě na něco zapomněla. Většina podlahových krytin je vhodná na podlahové vytápění. Některé víc, jiné míň. Tohle je ale dotaz na člověka, který vám bude topení projektovat, protože topení se musí nadimenzovat právě s ohledem na plánovanou podlahovou krytinu.
Odpovědět
My budeme mít nejspíš přízemí dlažba a patro vinyl..každý si musí vybrat,po čem chce chodit, dlažba je prý studená, ale řeší to pantofle a kusovy koberec, vinyl je prý fajn...samozřejmě záleží i na kvalitě materiálu atd..
Odpovědět
@sthum zalezi na tom, co od povrchoveho materialu ocekavate. Kazdy ma svoje plusy a minusy, ale ty jsou jasne dane a vseobecne zname. My mame laminatovou plovoucku-duvody-dlazba tvrda a studena, vinyl je dle me hrozny "bordel", drevo choulostive.....ale to byly moje rozhodovaci kriteria, kazdemu vyhovuje neco jineho.
Odpovědět
Budeme mít betonové podlahy a všude dlažbu krom dětských pokojů a ložnice se šatnou.
Odpovědět
Nejlepší je lepený vinyl.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme úplně v celém domě podlahu :-D Ne, teď vážně. Dali jsme nějaký lepší beton s plastifikatorem, či jak. A pak úplně všude mame vodovodní podlahové topení a dlažbu, bydlíme skoro 2 roky, máme velkého psa, malé batole a jsme z dlažby stále nadšeni. Ale co vyhovuje našemu stylu života, nemusí vyhovovat jinému. Ale rozhodně neřeším nikde žádný skrabanec, písek, posouvání nábytku...
Odpovědět
Máme dlažbu a jsme spokojeni- dlouhá životnost, rychlý uklid
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?