Dlažba nebo vinyl do kuchyně s obývacím pokojem?

Profilova fotka
Ahoj, řešíme velké dilema - máme vše kuchyň spojenou s jídelnou a obyvákem. Je to takový obdélník. No a nemůžeme rozlousknout, zda jím do dlažby nebo do vinylu. Budeme mít podlohové topení a podlahy budou lité. Proto bych vás "střecháčci" požádala o vaše zkušenosti. Děkuji :)
Odpovědět
1
2
@mashenka1 uvidíš, že dostaneš x různých názorů, tohle je téma, které se tu řeší často ;-) Dlažba - měla by být odolnější (pokud se trefíš a pustíš něco na hranu, tak není...oprava odštíplého kousku je náročnější), je studenější (i když se zahřeje), tvrdá... Vinyl - je měkčí, příjemnější na chození (chodím bosa), oproti dlažbě jednodušší výměna, více druhů (click nebo lepený) - každý má své pro i proti, vinyl se oproti dlažbě může poškrábat, otlačit (těžký nábytek)... Ač je údržba stejná a obojí má pro i proti, tak jsem všude dlažbu nechtěla (máme ji jen v koupelnách, chodbě, zbytek je vinyl), protože na mě působí studeně a ne tolik útulně... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, momentálně mám podobný problém. Hlavně jsem se chtěla poptat na cenovou nabídku..? A kam se jít vůbec na vinyl podívat? Už jsem o tom dost slyšela a zamlouvá se mi. Teď jsem zvyklá a laminátové podlahy (tzv. plovoučky).
Odpovědět
@luckydaisy Dobrý den, teď jste mě tedy zaskočila, všude čtu, že vinyl se nepoškrábe, neotlačí, prostě jentak neponičí. Není tedy proti poškrábání stejný jako plovoučka? Já bych do kuchyňobýku nechtěla určitě dlažbu, ale přemýšlím, zda vinyl nebo plovoučku. Myslela jsem si, že vinyl je blbuvzdorný, plovoučku už jsem viděla někde položenou a vypadalo to hezky. Co je lepší? Zkušenost nemám ani s jedním. A do ložnic byste preferovali co? Díky!
Odpovědět
@monasdo Šla byste do laminátky znovu, nebo uvažujete o něčem jiném?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vinyl všude, kromě ložnice, tam je plovoučka. Doufám, že ji časem vyhodíme a dáme vinyl všude. Naprostá spokojenost! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mashenka1 @jimika Vinyl se jen tak nepoškrábe, když investujete do kvalitnějších typů - né žádnou z marketů (my budeme mít Fatra-termofix - v našem okolí to mají lidé a jsou s tím moc spokojeni (mají lepený a dokonce jim na to vyteklo akvárko a nic se nestalo, nebo spadl nůž-zapíchnul se a nic se nestalo, po vpichu ani náznak). I když je pravda, že do domu (verandy nebo zádveří) bych měla strach, aby když se tam bude vcházet v botech, který přece jenom nějaký kamínek přinese, se nějak neponičil. Jinak dlažbu máme u rodičů a nechtěla bych jí, pro nás je to prostě studený. TO JE MŮJ NÁZOR a NAŠE SESBÍRANÉ ZKUŠENOSTI. v
Odpovědět
Profilova fotka
bydlíme 14 dní v novém. Vinyl máme Moduleo a je v celém domě, kromě Wc, technické a koupelny a můžu říci, že za těch 14 dní maximální spokojenost. při stěhování dostala podlaha pěkně zabrat, stěhovali jsme se ve špatném počasí a chlapi se samozřejmě nezouvali, takže když jsem viděla ten nepořádek, tka jsme se zhrozila, aby mi to nezalezlo mezi jednotlivé díly (máme lepenýý) ale paráda, nikde po špíně ani památky. včera mi dokonce spadly nůžky přesně na zem a nic, ani škrábanec, ani dírka.záleží asi na každém. vinyl je krásně teplý i když netopíme podlahovkou, rozdíl mezi dlažbou v koupelně a mezi vinylem třeba v chodbě je hodně znát.
Odpovědět
My mít doma dlažbu, tak už máme roztřískán několikrát mobil, tablet i nějaké to nádobí ! Vše při pádu, protože nemáme dlažbu vydrželo bez jakékoliv újmy. Neházíme věcmi schválně, ale stane se při používání a vaření, že se shodí či upustí :-D . Nechtěla jsem ani v kuchyňském koutu dlažbu. Je to studené a tvrdé :-( . Kromě koupelny a WC, kam kvůli odolnosti proti vodě a vlhku a protože do těchto místností prostě dlažba patří stejně jako obklad, bych nikde už dlažbu nechtěla. Toť můj názor ;-)
Odpovědět
@jimika máme zkušenosti s obojím, plovoučku jsme měli dříve v bytě, teď jsme ji už nechtěli (poničení je vidět víc než na vinylu - škrábance, odloupl se kousek, když spadl nůž, snáze se zničí)...vinyl je kvalitou lepší, ale žádná krytina není dokonalá...sem tam máme škrábanec - je viditelný pouze ze země, předpokládám, že se nám návštěvy nebudou válet po zemi :-D, takže to není nic vážného a nikdo to nepozná, ale já o tom vím...pod sedačkou máme otlaky, pod těžkým nábytkem taky budou... @vendyh my máme fatru-thermofix....nejenom, že se poškrábe (a to jsem hodně opatrná!), ale i se otlačí (někdo zde dával dobrý odkaz na podlahy a jejich pro a proti a u fatry bylo přímo uvedeno, že je náchylná na škrábance)...a to nám taky říkali jak je kvalitní, že se nepoškrábe, že vydrží vše....no :-D hrozné to není, ale čekala jsem víc... ;-) máme jí ani ne rok...spíš jsem zvědavá, co s tím jednou udělají děti...běžným okem to neuvidíte, ale pod přímým světlem nebo zblízka to vidět je nebo tedy alespoň já to vidím....manžel říká, že nic nevidí :-D :-D Na rovinu - nechápu, protože tady na MS je x uživatelek, které chválí jak lepený, tak click a na druhé straně x uživatelek, které jsou s ním nespokojené... Stejně bych dala vinyl znovu, protože mi přijde strašně příjemný na chození a dobře se udržuje ;-)
Odpovědět
Nemam doma ani cm2 dlazby a zijeme myslim velmi spokojenym zivotem :-D Mame ho polozeny jako plovoucku v kuchyni, koupelnach, predsini, satne. Zatimco drevena podlaha uz nejake ty zaseky ma, vinyl stale nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je rozhodnuto - BUDE VINYL ;) Moc děkuji za vaše názory a snad ho budu i já potom doporučovat dál :)
Odpovědět
@mashenka1 Tak ať se Vám s vinylem daří, abys pak na nás nevzpomínala ve zlém ... hi hi ;-) :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Díky za rady, tak jsem pochopila, že vinyl bude asi opravdu lepší. Nejde mi o běžné opotřebení, ale o dobrou údržbu, aby to vypadalo pěkně, na chození to bylo trochu měkčí a hřejivější. Jen mám obavy, aby při běžném provozu, kdy se občas v létě projde bez přezutí na WC apod., proběhl se pes, spadla sklenička nebyly díry, viditelné prošoupané cestičky jako na linu (myslím lené PVC), od pošoupnutí nábytkem nebyla podlaha zvlněná. Splňuje toto vinyl lépe než lamino? Vinyl je též PVC, není cítit v celém bytě umělá hmota? Myslím, zda se z toho netáhnou nějaké nepříjemné výpary.
Odpovědět
Profilova fotka
@druk to snad nebudu! :) navíc těch názorů je opravdu hodně a člověk se pak nakonec musí rozhodnout sám. tak moc DÍKY VŠEM! :) pěkný víkend
Odpovědět
Řešíme stejné dilema. Mě by spíš zajímalo jak se ptala @jimika a to, jak je to s uvolňováním ftalátů. Je to umělá hmota a trochu mě "děsí" to, že se v zimě bude od topení zahřívat a my to budeme dýchat... Někteří výrobci uvádí, že vyrábí vynil bez ftalátů, ale dá se tomu věřit? Nezjišťoval jste si toto někdo?
Odpovědět
@baume V každém vinylu budou ftaláty! Diskuzí na toto téma je tu hromada. Je to jen na Vás, co si zvolíte. My se do budoucího baráku rozhodli pro vinyl, ale v dětských pokojích a v ložnici vybereme něco přírodnějšího pro podlahové topení. Kdybych se měl bát pouze vinylové podlahy, tak by to bylo ještě pěkný, ale těch věcí kolem nás a to i v domě nebo bytě, které mohou nepříznivě ovlivňovat zdraví je spousta.
Odpovědět
Profilova fotka
@jimika šla bych klidně i znovu, nestěžuji si. Podlaha je jen trochu chladnější, ale v létě to bodne ;) Máme v jedné místnosti jakousi nejlevnější (nejméně zatěžovaná místnost), ale tu už bych nevolila, do obývacího pokoje jsme si vybrali lepší, kvalinější a je skvělá, jak na vytírání, vysávání, odolná. Už mi spadlo věcí a nic :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monasdo co myslíte tím odolnější (kvalitnější)?
Odpovědět
Profilova fotka
@vendyh No mám celkem 3 plovoučky.. v ložnici jen za "pár korun" a jde to poznat. Je tvrdší, hlučnější a hlavně tenčí. V pokoji takový střed, ale taky to není ještě ono. Do obýváku jsme chtěli něco odolnějšího. Byla dražší, cenu už vám neřeknu a jde poznat, že je to úplně něco jiného než v ostatních dvou pokojích. Je nějaká voděodolná, "ohněvzdorná".. dobře se po ní chodí, skvěle se udržuje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Popravdě jsme měli s výběrem dlažby hrozný problém, nakonec jsme šli do Studia Rivesti, je to kousek od Otrokovic teda od Zlína. Objednali jsme se na schůzku a oni nám pomohli vybrat. Ukázali nám mnoho návrhů jak by to mohlo vypadat. Podlahu tedy máme dlažbu, ale opravdu velice moderní a jsme neskutečně spokojeni.
Odpovědět
A jakou přesně máte teda dlažbu? My taky uvažovali co do jídelny a kuchyně, nakonec jsme volili lino a byla to ta nejhorší možná volba :/
Odpovědět
@nelinkab Můžu se zeptat proč? Jakou máte značku? Máte opravdu linoleum, nebo myslíš PVC?
Odpovědět
@jimika Vinyl určitě!!Je voděodolný, nepraskne, kvalitnější jsou i odolnější vůči poškrábání i mazlíčkům. A pokud možno se zámkem-NE tenký a lepený- to je děs. PVC taky ujde, ale musí to být vysoko-zátěžové- vyšší lisování a má určitou vrstvu dekoru, takže se jen tak neprošoupe.
Odpovědět
@nelinkab Máme tady tu Petru http://www.rivesti.cz/novinky/dlazba-..., je to vlastně imitace kamene, takže jakoby kamenná dlažba :) Právě moc nejsme na dlažby z Polska :/
Odpovědět
Nejlepší materiály jsou přírodní, takže dřevěná podlaha, korek, nebo přírodní linoleum. Osobně budu dávat dřevěnou třívrstvou podlahu na el. podlahové vytápění od fenixu. Dlažba, studená, tvrdá, křehká, cokoliv spadne rozbiješ a jak ti malé dítě spadne hlavou na dlažbu tak je malér. Vinyl pokud zvolíš lepený tak počítej, že musíš udělat ještě samonivelační stěrku, co se týče komfortu tak je to tvrdé a je to v podstatě rozstříhané tvrdé lino se spárami, ale díky masážní reklamě dobrý byznys. Když už vinyl tak na HDF s korkem je to komfortnější na chůzi nebo PVC, ale není nadto nahradit chemii přírodou ;-). Pokud chceš nejlepší vlastnosti materiálu tak nejlepší má korek (teplejší než koberec, tichý, pružný, komfortní, v lepené verzi voděodolný).
Odpovědět
Nechtěl jsem dlažbu nikde a nakonec ji dáváme skoro všude. Máme podlahovku. Určitě budeme chodit do domu v létě ze zahrady přes terasu i náš pes a to by jiná podlaha dostala časem zabrat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@scout12 mohu se zeptat jak jste spokojen po roce s dlažbou a jejím využitím? právě stojíme před velkým rozhodnutím a nevíme si rady jestli nebude dlažba opravdu až moc studená. Děkuji za odpověď
Odpovědět
Dobrý den, na to Vám bohužel nemohu odpovědět. Každý to vnímáme jinak. Všechno má svoje ale nelituju. Máme podlahové topení. Kdybychom neměli psa a nepočítali s ním i do budoucna tak bych asi přemýšlel o vinylu vhodném pro podlahovku. Pes + podlahovka mne zatím nejlépe vychází dlažba.
Odpovědět
@scout12 mám strach z tvrdosti dlažby, možného úrazu dětí a taky, že to bude velmi studené od nohou, ne v době kdy pojede podlahovka ale v době kdy právě nepojede.
Odpovědět
Svůj názor jsem Vám napsal. Ano dlažba je tvrdá a mimo topnou sezonu studená. To je ale přece známá věc. Nebudu Vás proto přesvědčovat o opaku. Na druhou stranu je odolná a velice vhodná pro podlahovku. Každý máme jiné nároky a jsme v jiné situaci. Pro nás to bylo nejlepší řešení. Pro Vás s dětmi může být dobré řešení třeba vinyl vhodný pro podlahové vytápění.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?