Dlažba nebo vinyl Fatraclick na podlahové topení?

Máte někdo zkušenost s použitím dlažby či vynilové podlahy fatraclik na podlahové vytápění v kuchyni? Jaké jsou vaše názory, zkušenosti, pro a proti? díky
Odpovědět
@lednacek8 nikdo toto neřešil a nemá zkušenost? ;-)
Odpovědět
S dlažbou zkušenosti mám dělám ji uplně normalně jen je potřeba podklad zpenetrovat kvalitně a použít flexibilní lepidlo vyšší kvality to samé se spárovací hmotou rovněž flexibilní v lepší kvalitě. Co se týká plovoucích podlah davají se také na podlahy s podlahovým topení a neděláto nic.
Odpovědět
@lednacek8 Ahoj, my ještě nebydlíme, ale ve výběru domu na klíč jsme do celého domu dali podlahy fatra click a to na teplovodní podlahovku. Rozhodli jsme se pro fatraclick proto, že dlažba bude v létě studená. Pro děti, které si na ni budou hrát/stát/sedět jsme to tedy nechtěli. No v zimě je zase dlažba o něco lepší, má rozhodně nižší tepelný odpor a tak je na podlahovku lepší. Navíc má jistou schopnost akumulace tepla. Takže kdybychom řešili jen zimu, asi bychom dali ddlažbu, ale topit se nejspíš bude méně měsíců v roce ;) Tedy tolik naše rozhodování.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme dlažbu a vůbec nemám pocit,že by v létě studila . Teď budeme stavět nový domeček a trochu uvažuji o marmoleu, ale asi zase dlažba zvítězí.
Odpovědět
@barbucha101 @lednacek8 Ano, míra chladu/studění je individuálně odlišná. Nicméně určitě platí, že je dlažba chladnější než laminátová plovoucí podlaha a ta zase chladnější než fatra click. Ve vzorkovém obchodě jsem bosou nohou procházel po dlažbě - lamino podlaze - a fatra clicku a rozdíl tedy byl znát. Samozřejmě, že pro někoho ani to nejchladněšjí, tedy dlažba, není dost chladné/studené. Rozdíly ale tím nezmizí. Stejně jako tepelný odpor bude vždy horší u fatra clicku než dlažby; záleží, co kdo preferuje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@dejvi dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak jste spokojeni s fatra clikem na podlahovém topení. Je s na MDF desce a korku? Co prostup tepla, pomalý nebo normální?
Odpovědět
@jirka64 No je pravda, že nemám s čím moc srovnávat a když vytápíme, prostě sepneme kotel a po nějaké chvíli je teplo. Není to, že byhcom čekali nějak dlouho, my jsme tedy spokojeni, byť to není exaktní. Zase po většinu roku, kdy se netopí, je to mnohem příjemnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?