Dlažba Rako Sandstone Plus. Máte zkušenost?

Uvažuji o této dlažbě - barva buď slonová kost nebo šedá. Máte někdo zkušenost? Pokud máte někdo doma a budete mi ochotni poslat foto budu ráda. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@ajika Mám. V chodbě slonovou kost a v kuchyni tmavě šedou. Tady na fotce je vidět v kuchyni ta tmavá. Se světlou ale fotku najít nemůžu. http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/k... Miluju jí. Na té bílé je tedy všechno vidět, ale já jí chtěla, tak jí mám.
Odpovědět
Opravdu nádherná :-). Já tedy uvažuji o světlé, protože kuchyň bude odstín makasar. Kdybys našla tu světlou, tak prosím také pošli. :-D Děkuji
Odpovědět
@ajika Mám doma tu světle šedou - v koupelně. Na zemi je na ní opravdu všechno vidět. Povrch je drsnější, takže se to i hůř umývá. Koupelna je malá, až tak mi to nevadí. Do kuchyně bych ji ale rozhodně nechtěla. Spíše doporučuji Essencia Lappato (je o trošku tmavší).
Odpovědět
Tak jsem se právě utvrdila, že jsu do Essencia Lappato bílošedá. Moc děkuji za odpovědi. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@ajika @haya holky máte už některá lapovanou dlažbu?
Odpovědět
@lucinkafr Máme Rako Essencia - světle šedá. Bydlíme přes rok a jsme s ní spokojeni, lapování se udržuje dobře (máme ji v kuchyni, obýváku, ložnici a chodbě) a vypadá prostě úžasně. Můžeš kouknout u mě v albu. :-D
Odpovědět
@ajika koukala jsem, je to nádherné...Ve vedlejší diskuzi mi totiž jedna střechačka psala, že po roce nic moc, tak jsem se toho zalekla :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr budeme mít tu světle šedou Essencii v koupelně a pokud ji chceš také do koupelny, tak pozor na tu Lappato, ona ta lapovaná dlažba je sice krásná, ale do koupelny ne úplně vhodná kvůli bezpečnosti - navlhčená dost klouže, takže pozor při výlezu z vany/sprcháče atd. Není to z mé hlavy, toto doporučení nám dali ve 2 koupelnových studiích. Taky jsem původně chtěla lapovanou, ale z tohoto hlediska dáme raději normální Essencii, máme děti, tak bych nerada řešila úraz kvůli dlažbě. Jinak mám doma vzorky obou verzí, jak lapované, tak nelapované a na normálním světle v tom zas tak velký rozdíl není, akorát ta lapovaná se trochu víc leskne, to je to lapování.
Odpovědět
@bbn nene, my ji chceme do haly a do chodby, do koupelny nás na to taky upozorňovali. Navíc ta hala je hodně světlá, takže jsem si říkala, že by to tam tomu asi slušelo, že to lapování by tam vyniklo...Pokud zvolíme Lapování, bude to Rock Lappato, pokud lapování ne, bude to Unistone :-) Jde o to, k čemu se přiklonit, já jsem pro lapování, přítel se bojí, že se tam bude odrážet každá nerovnost, což si zas já nemyslím :-D Znáš to :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr mě se Unistone strašně líbil, ale jen na fotkách. Když jsem ho pak viděla naživo, tak mne dost zklamal, přišlo mi to jako keramické lino z 80. let :-) Takže za mne raději ten Rock Lappato. Já si zase myslím, že tím lapováním se spousta nerovností schová :-)
Odpovědět
@bbn on to myslel tak, že když byl povrch jedné dlaždice v tom studiu takový mírně křivý, tak to bylo vidět na odrazu světla. Já mu zas říkám, že takhle na to nikdy nikdo koukat nebude :-D A nám zas Unistone padl do očí oběma. Ale zas uznal, že Rock má ten šedý odstín prostě zajímavější. Něco málo mám i v albu Jak zařídit halu, pokud by tě to zajímalo ;-) A moc děkuju za názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr já vím, tvoje album mi právě bylo inspirací - my původně chtěli Unistone do celého přízemí, ale po shlédnutí naživo to vyhrála úplně jiná dlažba. A taky mi přijde, že Rock je zajímavější než Unistone :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@bbn jo ahá, tak to je dobrý paradox:-D Já se zas teď u tebe inspirovala tak, že jsem čím dál víc zapálená do toho Rocku;-) Navíc lapované podlahy ještě tolik lidí nemá a je to zas něco trochu jiného:-)
Odpovědět
@ajika Koukám, že jsi stejný nadšenec do lapování, jako jsem byla já, když jsme jí vybírali:-) Já prostě jinou za boha nechtěla, nebyla nikde skladem a dlouho jsme na ní čekali a vyplatilo se. Jak píše bbn, že moc nevidí rozdíl v tom jestli je lapovaná nebo ne, tak já myslím, že když má člověk doma jednu dlaždici, tak ten rozdíl si vůbec neuvědomí. My měli doma také nejdříve jednu vzorkovou a nepřišlo mi to, až tak moc jiné oproti normální dlažbě. Ale teď, když to vidím na celé ploše (a to že jí máme dost, vzhledem k tomu, že jí máme skoro všude:-)), tak je to nádhera. Hlavně, když je slunce, tak se ta dlažba neuvěřitelně krásně leskne, nevím, jak to popsat, ale připomíná mi to malý diamantky:-) A jak píšeš, není zatím moc známá, návštěvy u nás skoro vždy koukají, co že je to za podlahu?..... :-) Určitě bych šla do Rock Lappato té šedé, do chodby bude určitě supeeeer, tak se budu těšit na fotky, až to budete mít:-)
Odpovědět
@lucinkafr ....viz. příspěvek nad:-)............. Jsem dneska nějaká bystrá, že to v klídku pošlu sama sobě :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mame sandstone plus po celem spodku - tmave seda na zemi a v koupelnach na stenach slonova kost. Super kvalitni a pevne dlazdicky. Jen pozor, kdyz jimi obkladate koupelnu, jsou strasne tvrde a padne tak jeden vrtak na jednu dlazdicku. Venku mame dlazbu Rock a vypada super. :-)
Odpovědět
@ajika také občas píšu sama sobě :-D Mně se právě u tebe strašně moc líbí ty fotky, kde nějakým způsobem dopadá nějaké světlo, to nemá chybu. Já poprvé viděla lappato u nás v Raku, mají tam tu tmavou, a řekla jsem si sakra to je paráda, tak jsem hned vyzvídala. Ale odstínově mi uhranuly spíš ty barvy, jako mám buď v albu u toho Rocku, nebo zrovna to vaše. Teď jsem ukazovala přítelovi celé tvé album a souhlasně kýval, že to takhle fakt vidí poprvé a že to prostě špatně nevypadá. Takže? Že bych vyhrála??? ;-) A jestli jo, tak jen díky tobě :-) @sabisek do koupelen to dávat nebudeme, jen do haly a chodby a právě máme vyhlídnutý Rock. Máš někde nějakou zajímavou fotku, kde je to vidět, abych opět mohla lobovat? ;-)
Odpovědět
@lucinkafr Tak to je sranda......přítelovi vyřiď, že ten můj jí nechtěl ani náhodou (chtěl nějakou šílenou béžovou z Bauhausu, která mi připadala dobrá, tak do sklepa..... :-), takže jsme taky vedli takový menší boj:-)), a kdyby jsi ho viděla teď, jak se naparuje, jak páv, když mu to lidi chválí a jak se mu to samotnými líbí. Ze srandy vždycky, když jsme v Bauhausu chodím mu ukazovat tu jeho vybranou a je fakt sranda, jak se dneska chytá za hlavu, když jí vidí. Tak držím palečky, ať vyhraješ :-D 8-)
Odpovědět
@ajika tak to jsem se fakt pobavila :-D Ale hlavně že chtěl béžovou :-D Hlavně my přišli k prodavačce, ať nám řekne její názor, a ona ukázala na Rock. Pak jsme přišli za budoucím sousedem, který dělá u MK Rako, říkám mu jen dvě hesla - Rock Lappato a Unistone. On se na nás podíval, my kamenné tváře, a povídá: No já jsem na ty lapovaný věci, takže u mě by nebylo o čem přemýšlet, a teď mi řekněte, koho jsem naštval :-D
Odpovědět
@lucinkafr Tak to je taky dobrý:-) No, ale fakt, když na to dneska vzpomínám, je při těch výběrech sranda, jak chce každý vždy něco jiného a jsou z toho drsný rozbroje, na který pak oba rádi vzpomínaj :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkafr Nejak nefotime, ale zitra bych na to vlitla a snad neco vyfotim a predam.
Odpovědět
@sabisek děkuji, když si vzpomeneš, budu moc ráda :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?