Dlažba v celém domě - ano či ne?

Máte s tím někdo zkušenost? Dlažba v obýváku, kuchyni i na chodbě? Všude máme podlahové topení. Je to dobrý nápad?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@nicol22 mame ve spodnim patre vsude a je to fajn. Neresime kdyz decka neco rozlijou. V patre mame vsude drevo a taky ok ale je potreba na tu vodu davat oozor
Odpovědět
Profilova fotka
@nicol22 máme dlažbu všude kromě dětských pokojíčků, ložnice a pracovny, tam je plovoučka vhodná pro podlahové topení, jinak je všude dlažba - a aby se to netlouklo, je všude v domě dlažba stejná , viz alba ;-) . Na údržbu je to super, luxuju tak jednou za 2-3 dny, vytírám 1* týdně, rozbíjet nic nerozbíjíme, když starší holky něco vylijí, nic se nepokroutí, na někoho může být dlažba studená a tvrdá, chce to odzkoušet, zda vám to bude sedět nebo ne - nám všem ano, jen teď budu muset pořídit nějaká pěnová puzzle pro naši nejmenší obyvatelku - doteď jí stačila v obýváku hrací deka, ale počítám, že během pár týdnů se začne přetáčet a plazit, a na to ta dlažba moc ok není ;-)
Odpovědět
@nicol22 máme dlažbu a považujeme to za nejlepší variantu...
Odpovědět
kdybych měla dům, dám dlažbu všude, i do děcáku a na to koberec :) naprosto snadný úklid, a na podlahové topení ideální
Odpovědět
@nicol22 mají moji rodiče a super.Jednoduchá údržba,esteticky taky moc pěkně.Šla bych do toho ;-)
Odpovědět
@sabcav dcera u babičky (viz.můj příspěvek výš) na dlažbě fungovala při plážemi už bez ničeho.Při přetaceni doporučuju takovou tu sportovní karimatka,neklouze tak po dlažbě (případně koupit protiskluzovou podložku v Ikea)
Odpovědět
Profilova fotka
mame a jsme spokojeni :-)
Odpovědět
chystáme se stavět, budeme mít podlahové vytápění a určitě půjdeme do dlažby v celým bungalovu
Odpovědět
Já si to moc představit neumím, na mě je to prostě moc tvrdé. Ale to je asi na každém jak to vnímá. My máme všude vinyl, jen v koupelně a technické dlažbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavime dum a v planu mame taky vsude dlazbu krom detskych pokoju a asi ložnice. Na udrzbu to myslim bude supr a budeme mit podlahovy topeni.
Odpovědět
Máme úplně všude lepený vinyl a super. Myslím si, že je ještě lepší než dlažba.
Odpovědět
Profilova fotka
V celém domě máme podlahové vytápění a lepený vinyl. Dlažba je na mě moc tvrdá, studená a lezou mi na nervy spáry :)
Odpovědět
Článek se načítá
Mám dlažbu všude. Stálobarevnost, otěruvzdornost, minimální případně snadná údržba, vysoká životnost, zkrátka bezproblémové řešení. Na dlažbě v "pobytových částech" mám koberce (běhouny, obdélníky ne přez celé) Dnes je výběr veliký, lze vybrat v podstatě do jakéhokoliv interiéru, dle osobního vkusu........
Odpovědět
Ted v lete v pe vedrech muze prijemne chladit ale kdyz neni vylozene vedro je studena. A pritapet vetsinu roku by se mi nechtelo. Mame laminat a kdyz pak prijdu nekam kde je dlazba a netopi je to sakra rozdil.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Plánujeme úplně v celém domě dávat dlazbu
Odpovědět

Odpovědět
Údržba jak všichni píšete super, ale pro zdraví už to tak super vůbec neni - příliš tvrdé při došlapování,odtud to pak jde do páteře,atd. Podlahovka ok v zimě, možná v přech.obdobích,ale ne moc pro alergiky - teplý vzduch jde nahoru kde se pak točí více prachu. Bych jí nechtěla do kuchyně ani náhodou, něolik našich známých ji tam má,užívají dům už nějaký ten rok a nepřála bych vám vidět stav té dlažby v kuchyni,jak jsou různě rohy omleté,kachlíky prasklé... Jinak se dnes prodává opravdu hezká dlažba, kde to člověk má problém rozeznat od plovoučky Dnes naopka hodně pohli designově s plovoučkama, už to vůbec nemusí být jen ty hladké,klouzací a tvrdé - když tvrdost u těch,kteří jdou do dlažby evidentně nehraje roli,ale je to pořád o tom komfortu došlapu. Máme dlažbu v zádveří, a na wc pouze,pod tím podlahovku a spokojenost veliká.
Odpovědět
@catle Taky by chtělo rozlišovat, zda se jedná o novostavbu se slušným zateplením domu nebo o podlahu v domě s velkým TZ. Zde je evidentně dotaz na novostavbu s podlahovým topením. Já mám taky všude dlažbu. Díky slušnému zateplení je podlaha citelně teplá (spíše není studená) jen při největších mrazech. Nějaké víření prachu a stoupání teplého vzduchu ani náhodou. Plovoučky je sice možné použít na podlahové topení ale nevýhodou jsou vyšší ztráty do podloží. Označení, že podlaha je vhodná pro PT znamená, že ztráty nepřekročí 10%. Vliv na zdraví. Nevím, my chodíme v pantoflích. V každém případě je dlažba odolnější než plovoučka nebo vinil. Mám obojí a na drahé plovoucí podlaze po cca 5letech jsou vidět odřená místa pod židlemi. V práci máme vinil a je to to samé.
Odpovědět
Já bych dlažbu do celého domu nechtěl. @zubr487 Dlažbu máme na chodbě,WC,koupelna, technická v pokojích lepený vinyl. Vinyl je pocitově teplejší, nejvice je to poznat ted z jara - topení pár dní vypnuté a přechod z teplého vinylu na studenou dlažbu je fakt znát.
Odpovědět
@cyklos Proti vinylu nic nemám. Původně jsem to plánoval stejně jako Vy. Z řady důvodů (termíny, finance, odolnost) jsme nakonec zvolili dlažbu a zatím nelituji.
Odpovědět
Profilova fotka
ohledně přenosu tepla z podlahového topení nemá smysl diskutovat. to je velké pozitivum. na údržbu je to také výborná varianta. my jsme k tomu byli tlačení kvůli podlahovému topení. dlažbu máme nakonec v zádveří, koupelně, kuchyni a kolem kamen. jinak si to nedovedu představit. kamarád má dlažbu po celém domě a nadšený z toho moc není. nevypadá to moc dobře a je to ledové, jelikož nemá podlahovku. kamarádka má to samé, ale vypadá to luxusně. ono jde i o to, že má kombinace různých dekorů a barev, které do sebe nádherně zapadají. podlahovku sice nemá, ale vrazili tam 40 cm polystyrenu :-D levná dlažba v ploše vypadá omšele. drahá dlažba s vkusným začleněním je pěkná. nemusí to být o ceně, ale co si budeme vykládat. mně se vždy líbili ty nejdražší věci (nejenom u podlahy - bavíme se o ceně cca 2500 kč/m2) :-) my jsme se chtěli v našem bydlení cítit jako doma. nelíbí se nám neosobní a chladná moderna. proto jsme šli jinou cestou. každopádně i pěkná dlažba může ve velké ploše vypadat dobře.
Odpovědět
@zubr487 "Nějaké víření prachu a stoupání teplého vzduchu ani náhodou" - tak tímhle si mě velmi pobavil; co myslíš,otáčí se země kolem slunce nebo sllunce kolem země? :-D :-D
Odpovědět
@catle Ne, @zubr487 má pravdu - u nízkoteplotního podlahového topení víření prachu není problémem, za který se tento mýtus vydává, protože se nejedná o sálavé teplo v takové míře jako např. u radiátorů atd.
Odpovědět
Máme dlažbu v celém domě, jen ve spacích pokojích vinyl a lituji, že i tam jsme nedali dlažbu, vinyl je na údržbu daleko horší, máme vinyl se strukturovaným povrchem a děs běs. Dlažba je na chůzi příjemná, víření prachu jsme si nevšimli, ale my velmi často vytíráme :-)
Odpovědět
Zdravím, zažil jsem obojí, dlažbu v bungalovu všude včetně kuchyně a obýváku a vinyl v patrovém domě. Upřímně řečeno hodně bych volil i podle toho, zda vás ještě čekají děti nebo už jsou děti starší a odpadají určité problémy jako pády ze sedačky a podobně. Dlažba je super na údržbu a úklid, ale je fakt tvrdá a oproti vinylu fakt studená. Co se podlahové topení týče, jistě nepatří k nejlepším povrchům s prostupem tepla jak tu někteří uvádíte. Na druhou stranu musím sám přiznat, že kdybychom nedělali podlahy před těhotenstvím, velmi vážně bych nad ní uvažoval právě díky té údržbě. Ale je to fakt rozdíl, když Vám ty děti padají na vinyl a nebo na dlažbu... Mimochodem plovoučky nebrat, tchán si chtěl položit vinylovou plovoučku do pokoje pro hosty a je to jedinej pokoj, kde když dítě spí člověk se bojí udělat krok.... čím to je nevím, nebyl jsem u pokládání, ale je to pěkně na h....... Jinak teda argument víření prachu mě taky pobavil no. Kdo dneska staví dům více méně v čemkoliv jiném než je NED je blázen (vysoké TZ) nebo nadšenec (nízké či nulové TZ), záleží ze které strany se na to podíváte.
Odpovědět
@yaka Z hlediska prostupu tepla je samozřejmě najlepší dlažba. Lepený vinyl je jen neparně horší. Nemá cenu to brát v potaz při rozhodování. Vinylová plovoučka taky není o moc horší, ale jedině pod podmínkou použití podložky určené pro podlahové topení. Tato podložka vypadá jako trochu lepivá guma. Sice jsem to v reálu nezkoušel, ale podlahář mi tvrdil, že to eliminuije i ty hlukové projevy. Je to ale o ceně. Celková cena je pak dost vysoká.
Odpovědět
U těch plovouček nevím, pokládal jsem dvě u rodičů a dávala se pod to jen nějaká folie zlatá. Ale tam to je úplně o něčem jiném, je to byt v panelákovém přízemí s radiátory. Jak jsem říkal manželce, pokud se ještě někdy dostaneme do fáze, že budeme stavět, budu jako hlavní faktor brát údržbu a spotřebu domu a větší váhu dám právě té údržbě, protože čas je to jediný, co všichni máme a je fakt rozdíl uklízet koberce a nebo čistou dlažbu s vestavěnými skříněmi a nábytkem pověšeným na zdech.... Ohledně prostupu tepla nepřu se, čerpám z informací okolo sebe od lidí, kteří tu dlažbu použili - my máme všude vinyl a 100% spokojenost. Objektivně vzato nestavěl bych podle norem a čísel, ale dneska - když už člověk má nějaké subjektivní srovnání - podle subjektivního vnímání různých povrchů "jak se mi na tom žilo". Pravda je, že kdekoliv byla dlažba, všude se chodilo v pantoflích, protože je to prostě studený což ten vinyl není. Takže já jsem fanda vinylu a pouze v momentě, kdy budou děti pryč z baráku a zůtaneme tam s manželkou a psama, tak bych dal všude dlažbu. Tož tak. Vrátím se k těm dětem ještě jednou, ono to taky jinak zní, když Vám malej mlátí v kuchyni do hrnců a hlavně hrncema do vinylu a ne do dlažby:)) A teorie o tom, že ho to nenecháte dělat netřeba uvádět...
Odpovědět
Můj názor je, že dlažba v celém domě je vhodná pro jižanské národy nebo pokud chodíte doma v botech. Není útulná a působí v interiéru chladně. Pořizovat si dlažbu kvůli prostupu tepla je nesmysl (mám dřevo a elektrické vytápění a žádný problém. Takže rádoby odborné výklady o přestupu tepla a vhodnosti jen určitých krytin jsou víceméně k smíchu. Samotná dlažba není komfortní, je tvrdá a křehká. (Pády malých dětí na hlavičku je silně stresující). Jinak za mě výborná do zádveří, koupelen, či technické místnosti. Ale pokud máte z dlažby dobrý pocit klidně si ji pořiďte, časem na to člověk přijde sám a možná taky ne 8-).
Odpovědět
Profilova fotka
@designlifestyle Co člověk, to názor. To, že není dlažba útulná, závisí jistě na konkrétní dlažbě a navíc je to čistě subjektivní, stejně jako většina názorů v této diskuzi na výběr podlahové krytiny :-).
Odpovědět
dobrý den, osobně máme v bytě všude vinyl v rolích, dlažbu jen komora, koupelna a wc a upřímně už nikdy nic se spárami, a už vůbec ne na zem. Myslím, že vypadá pěkně pár let, pak už spáry pěkné nejsou, volila bych bezesparou podlahu a rozhodně útulnější a měkčí než dlažba, klidně v celém domě stejnou.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?