Dlažba, vinyl nebo PVC (nemyslim lino) do obytné části?

Jak to vidíte?? Z praktického hlediska jsem pro dlažbu. Máme spojenou kuchyň a obývák + průchod 120 do chodby. Tam chci mít všude stejnou podlahu. Určitě ne plovoučka. Takže??? Dlažba je studená, ale je to tak hrozný?? Stejně se chodí v bačkorech ne? Vinyl ten není zase zrovna nejlevnější. Prosím vaše názory a zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
já rozhodně vinyl, je odolnější a teplejší, a když ti něco upadne tak to není ani vidět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mezi vinylem a v podobné cenové kategorii PVC nevidím rozdíl. Před rekonstrukcí jsme měli vinyl Thermofix, nyní jsme dali lepené PVC Gerflor texline HQR. Thermofix jsme měli 9 let ( sem tam nějaký škrábanec byl). Gerflor se mě jeví odolnější, má i větší nášlapnou vrstvu, ale oproti Thermofixu je teda teplejší. Jinak cena za metr u Thermofixu a Gerfloru - vinyl v tomto případě je o něco levnější. @guuadalupe
Odpovědět
Profilova fotka
Dlažba opravdu je studená, v podnájmu jsme ji měli v přední části předsíně a přechod na plovoucí podlahu v druhé části předsíně byl opravdu znatelný. Osobně bych si dlažbu do kuchyně nedala také proto, že když člověku náhodou spadne něco těžkého (mlýnek na maso, hmoždíř atd.) tak to dlažba může odnést odštípnutím, na které se pak člověk bude muset dívat několik dalších let. A esteticky bych si v obýváku s dlažbou přišla asi spíš jako v nemocnici. Samozřejmě jako ve všem je to o osobní preferenci, ale na dlažbu by se mi nechtělo sedat, když budeme na zemi hrát nějakou hru, bude tam dítě nebo pes atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?