Jakou podlahu do kuchyně - dlažba vs. dřevěná podlaha?

Co doporučujete? V kuchyňském koutě se rozhoduji mezi dlažbou a dřevěnou podlahou, která bude i v jídelně a obýváku a na chodbě mezi dřevěnou podlahou a dlažbou, která bude i v zádveří? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do kuchyňského koutu ani do zádveří dřevěnou podlahu nedával. Zvlášť pokud budou v domě malé děti. To by ta dřevěná podlaha trpěla. My plánujeme do kuchyňského koutu a do zádveří kamenný koberec. Oproti dlažbě má výhodu že je bezspárový. Ale záleží na vkusu. Ne každému se to líbí.
Odpovědět
@jakuda v zádveří bude dlažba, možná jsem to špatně formulovala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě dřevěnou podlahu - máme i v kuchyni více než 12 let. V případě potřeby se na ni dá položit kusový koberec.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 z jakého ji máte dřeva? kamarádi mají smrk a v kuchyni i přes speciální nátěr přeci jen trpí.
Odpovědět
Profilova fotka
Byla originálně lakovaná na 7 vrstev z výroby, dřevo je nějaké světlejší, smrk to není ale je měkké - v obýváku máme rýhy po pádu dveří.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim2015 díky, kamarádi si to dělali celé sami, tak třeba profi lakování pomáhá. Byla stejně ošetřena všude nebo jen do kuchyně jste dávali těch 7 vrstev?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to nebude brát co do výdrže podlahy (s tím, že i dřevo vydrží při správném ošetření) naše architektka doporučuje stejnou podlahu v co největší ploše, protože to opticky zvětšuje prostor a vůbec to prostě vypadá dobře! :) ona má sama dřevo všude, včetně koupelny.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 Podlaha byla už z výroby nalakovaná - po položení jsme nic nelakovali. Teď bych ale dal přednost pouze voskované nebo olejované podlaze - je příjemnější i když náročnější na údržbu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?