Dodatečné vyspádovaní v garáži - řešení

Dobrý den, řešil někdo z Vás dodatečné vyspádování garáže? Koupil jsem hotový dům, dvougaráž je bohužel s rovnou podlahou s gulou, kam však moc nic neodtéká, neboť podlaha je rovná (bohužel, bývalá majitelka moc praktičnost některých věcí neřešila). Navíc na všem leží technická dlažba. Teď řeším, co s tím do zimy udělat, abych nemusel v noci vytírat garáž. Nechtělo by se mi sekat dlažbu a následně to celé betonovat, protože by to bylo zejména mraky prachu (je tam mechanika vrat a další věci). Být to např. koupelna, natřel bych dlažbu adhezním můstkem a následně vyspádoval, ale to je o jiné zátěži, než stání aut. Navíc spád by mohl být od 8cm až do 1cm (u guly), takže počítám, že tak tenká vrstva (např. betonu kolem guly) by praskala a odloupla se. Řešil někdo něco podobného? Co kamenný koberec, anhydrit apod? Fakt netuším, co s tím. Díky lc81
Odpovědět
Na takový dotaz jsi napsal dost málo informací,. Podle toho, co píšeš o spádu, který bys chtěl, těch 8cm převýšení by stačilo i na místnost jistě 20x20m, ne-li větší, je-li ta vpusť uprostřed. Záleží na tom, co v té garáži chceš podnikat, pokud bys chtěl tam auta umývat nebo čistit podlahu hadicí, opravovat auta, lehat pod ně, pak je nulový spád špatný, to je jisté. Pokud jen řešíš okapávání vody z deště a především sněhu z auta, pak v nulovém spádu problém nevidím, prostě se místy vytvoří kaluže, které vyschnou (ten bordýlek, co hlavně v zimě krom sněhu nachytáš, by stejně neodtekl, ten bys musel tak či tak očistit až by se voda odpařila nebo to vytřít. Také je často možné auto zhruba odspodu omést od sněhu venku, ať to všechno nemáš v garáži. Zkus se na to podívat jinak. Takový pneuservis, tam žádné spády podlah nejsou, a jezdí tam jedno auto za druhým - odtaje sníh, spadne, auto odjede. STK třeba, tam může projet třeba i 20 aut denně v létě v zimě přes jednu linku (jistě i více - záleží na tom, jak moc to ti technici ojebávají), a ti lidé kolem toho chodí, pracují tam. Předpokládám, že Ti kráčí jen o to, že do té garáže jednou za den (třeba dvakrát, co já vím), vjedeš, a na druhý den odjedeš. Stálo by to vše za to, kvůli jednomu měsíci v roce (možná dvěma, možná jen týdnu)? Myslím, že řešíš nepodstatnou věc. Za mne nechej to tak, ser na to.
Odpovědět
maximálně bych místo guly dal kus delšího kanálku s mřížkou a pořídil gumovou stěrku... https://zednicke-sterky.heureka.cz/st...
Odpovědět
@ondra_cha Popravdě první takový názor a nemůžu říci, že se mi nelíbí. Nejde o pneuservis, prostě garáž ve sklepě RD, na 2 auta. Problém je zejména v zimě, kupa sněhu nabalená na autě (není to městský dům), ta opadá, pak jsou tam kaluže. Z mého pohledu se mi nelíbí voda, která se tím táhne do domu. Navíc ani nevím, co je pod tím, zda tam je nějaká hydroizolace. Samozřejmě háček je, že cokoliv předělat v tom případě je problém, resp. strašně náročné. Jinak ten spád je samozřejmě přehnaný, prostor je od oka 6x6m na 2 auta, ale psal jsem maximum, co lze. Je mi ale jasné, že třeba jakákoliv vrstva betonu by tam blbě chytala a sekat se mi to nechce.
Odpovědět
@land81 Můžeš tam zkusit vylét třeba kýbl vody plošně tam, jak by to auto stálo, předpokládejme, že tolik vody by sis na něm přivezl, samozřejmě že jen v zimě, kolikrát se to stane, že. Že by tam vznikla nějaká potopa, si nemyslím. Hydroizolace pod dlažbou by měla být, když je to garáž, ale to Ti s jistotou může povědět jen ten, který to tam dělal. Trocha vlhkosti z toho někdy bude, ale že bych v tom viděl nějakou tragédii, to ne. Bourat a dělat všechno znovu, to by Tě vyšlo moc draho, bordel v podstatě větší či menší v celé chalupě, za týden to neuděláš... Podívej se na to z té politické stránky = po první zimě poznáš. A třeba bys mi i dal za pravdu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?