Dotazy k vinylu

Dobry den, uz jsem procetla snad vsechny diskuze, zda vybrat lepeny nebo click vinyl (celovinyl) a asi si stejne budu muset hodit korunou 🙂 , ale jeste bych potrebovala s necim poradit. Neni mi uplne jasne, jestli lze click dat na schodiste. Chapu, ze jenom zacvakat nepujde, ze by se to muselo nalepit, ale dela se to vubec? Mame schodiste do U bez podesty, tak by se musel nejak vyrezavat. A druha vec je jak navazat vinyl na dlazbu? Je jedina moznost prechodova lista nebo existuje i elegantnejsi reseni? Moc dekuji!
Odpovědět
Zdravím, navázání podlah na dlažbu jde udělat pomocí přechodových lišt. Jsou to stejné lišty, jaké se dávají například do dveří (namísto dříve používaných prahů). Prodávají se tuším v délce cca 2m a zaklepávají se do natloukacích hmoždinek, které jsou už většinou součástí balení. Schodiště se dá polepit čímkoliv, i vinilem. Ano je nutné to vyřezat a nalepit. Na hrany případně dát nějakou hranovou lištu (nejlépe takovou, která je přímo určena na schody). Pozor ale na dodržení norem. Schody musejí být všechny stejně vysoké. Pokud na ně něco nalepím, můžu tím ovlivnit například výšku spodního schodu oproti podlaze pod schodama. Podobný problém může nastat změnou podlahy pod schodama a nad schodama.
Odpovědět
Schodiště z vinylu se běžně dělá. Já ale když dostal na to cenu, tak jsem to raději nechal obložit dlažbou za poloviční cenu.
Odpovědět
@l_sekanina Tu cenu asi udelala hlavne prace a ne prorezy, ze?
Odpovědět
Byla to celková kalkulace. Nevím kolik z toho byla práce a prořezy. Tuším, že 1 schod vycházel na 4 000 Kč.
Odpovědět
@l_sekanina to je hrozna palka 😕 A mely byt s listou nebo ohybane?
Odpovědět
Ohýbane. Ale jsem spokojen s výrazně levnější dlažbou.
Odpovědět
@l_sekanina Moc dekuji za informace, jeste to zvazime
Odpovědět
@l_sekanina Muzu se jeste zeptat, jestli jste hledali dlazbu v podobnem dekoru nebo jste sli spis do kontrastu?
Odpovědět
Do kontrastu. Dole končí schody v předsíni kde je taky stejná dlažba a nahoře odděluje dlažbu od vinylu přechodová lišta a dveře. Vypadá to podle líp než kdyby vinyl měl být podobný s dlažbou. Ještě můžete uvažovat o obložení schodů dřevem.
Odpovědět
@l_sekanina Moc dekuji 😉
Odpovědět
Dobrý den, pokud chcete, podívejte se do mého fotoblogu. Na schodišti je lepený vinyl, zbytek domu click - ale je to ve stejném dekoru, takže optický rozdíl žádný, dost markantní rozdíl je ale v došlapu (lepený je výrazně tvrdší). Cena za polepení tohoto tohoto schodiště lehce přes 50tis s DPH, ale v ceně bylo i dorovnání betonového podkladu a všechny lišty - jak přes šířku schodnice, tak na jejich stranách (dost piplačka)
Odpovědět
Pokud jsou schody zatočené bez podesty, tak je to výrazně pracnější a dražší než když jsou jen rovné s podestou.
Odpovědět
Článek se načítá
@mp77 Moc krasne to mate. Ja prave i vaham, jestli lepeny nebo click a tahle kombinace by byla idealni. Je to tedy stejny vyrobce, stejny typ i dekor vinylu, jediny rozdil ve zpusobu pokladky? Muzu se jeste zeptat, jestli je ten click celovinyl? A jestli mate podlahovku, jestli to hreje v pohode treba se srovnanim s dlazbou?
Odpovědět
@marushkap Ano, stejný výrobce ( Quickstep) stejný dekor, rozdíl jen v pokládce. Lepený od tohoto výrobnce má tloušťku 2,5 mm, click 4,5 mm. Je to celovinyl (do sendviče bych za sebe nešel). Ten lepený mám pouze na schodech a jen proto, že tam click prý nellze dát - což je i docela logické. Ano, mám podlahovku a těch 4,5 mm tloušťky je na přenos tepla super - i proto jsem třeba nevolil vyšší dřevěnou podlahu (která je fyzikáně izolant) anebo sendvičový vinyl nalepený na čemsi. Dlažbu mám jen wc/koupelny a technickou místnost. Třeba zádveří i kuchyn mám také tento to vinyl. Dlažba je (pokud zrovna netopíte) vždy pocitově chladnější (navíc tvrdá, nepohodlná na chůzi obzvláště bos, kluzčí, snáze se např. odštípne, vše je na ní vidět, telefon spadlý na dlažbu také dopadne jinak ...🙂 ..prostě nerozumím volbě dávat si do obytných prostor dlažbu - ale to je na volbě každého soudruha 🙂
Odpovědět
@mp77 Tak to mame vymyslene stejne, dlazba bude jen v koupelnach, jinak bych to mela rada jednotne. I tam jsem uvazovala o vinylu, ale v jedne koupelne bude walk in, tak to bych se bala riskovat. Muzu jeste posledni dotaz - ohledne napojeni vinylu a dlazby. Vyslo vam to jen na ten tenoucky prouzek pres diletacku nebo mate prechodovou listu?
Odpovědět
@marushkap mám tam přechodové hliníkové matné lišty .. vypadá to docela pěkně, určitě to neruší. Jen doporučím (nevím v jaké jste fázi stavby) - přesně si spočítat výšku skladby podlah (jak am jak je vinyl, tak tam jak je dlažba) , aby vám ten přechod vyšel ideálně zcela v rovině. Pokud nevyjde, lze to sice také řešit lištou, ale už to není tak pěkné/čisté.
Odpovědět
@mp77 Super, moc jste mi pomohl v rozhodovani. Podlahy se budou delat zacatkem unora, tak si to pohlidam 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?