Dřevěná podlaha a malé děti - jde to dohromady?

Moc prosím o radu ohledně dřevěné podlahy (myslím třívrstvou, ne masiv). Kdo máte malé děti, je hodně poškrábaná či jinak poškozená? A co dřevěná podlaha v kuchyni a pod jídelním stolem a židlemi? Díky za odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak mě bylo řečeno v podlahách že dřevo je uplně nejhorší na udržbu,škrábance,rýhy a s malymi dětmi mam počítat s pořádnýma rýhama pak ješte pokud ma doma nekdo zvíře
Odpovědět
Máme třívrstvou podlahu,zatím bdlíme krátce, máme jí i v kuchyni,udržuje se v pohodě,žádné fleky po vylití vody,atd., od židlí škrábance nejsou,páč máme na nohách ty podložky,akorát jak se hýbe s křeslama,tak jsem tam trošku šmouhy udělala,ale nic do očí bijícího.dítě máme,jezdí po tom na odrážedle a nic po tom není.udržuje se dobře,když jsou jen nějaké drobky,tak to smetu smetákem s měkkýma chlupama a jinak to umyju jakou každou jinou podlahu,v patře máme masiv borovici,to bude asi horší.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme tedy klasickou dřevěnou podlahu ze silných prken a je to tragedie - poškrábané a některé skvrny se "zažraly" do laku (např. fixa). Zas na druhou stranu až děti odrostou, tak podlahu zbrousíme a znova nalakujeme a bude zase jako nová. Pokud tedy pořídíte silnější, která půjde případně takto zrenovovat, tak bych se toho nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
@pharmacist máme třívrstvou a spousty koček :-) škrábance jsou, ale jsou vidět jen z jednoho úhlu a pod sluníčkem. Musím říct, že kočky jsou asi největší zátěžová zkouška, protože když je "jebne" tak lítají jak vzteklé a nejsou žádné hluboké rýhy, jen povrchové a musím říct, že po čase jakoby mizí. Jinak údržba skvělá.
Odpovědět
Mame trivrstvou v kombinaci s dvema malymi detmi, psem a kockou a dostava zabrat pul roku a nic :-D Proste nejake povrchove skrabance, kdyz se po tom chodi v botach zvenku, coz tezce potiram. Ale staci vzit kybl s vodou a prontem (nebo cimkoli s voskem) a podlahu utrit a je po problemu. My mame dubovou podlahu s voskovou a olejovou upravou, ne lakovanou. Pod jidelnim stolem je to velice zatezovane misto, x-krat rozlita voda nebo piti, kolikrat spadnuty chleba maslovou stranou dolu a dobry, vzdy to stacilo vzit mokrym hadrem. Zidle, detske zidlicky i lavice maji zespoda nalepeny 0,5cm filc, takze ty neudelaji nic. Podlahu zasadnim zpusobem poskodil jen manzel, kdyz mu v rohu obyvaku spadlo kladivo :-D Tam stoji ale gauc, tak se nic nedeje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Máme vícevrstvou podlahu v celém bytě, dítě nemáme, ale máme dva psy a úplně v pohodě. Neklouže a i když ty potvory tahaj drápy po zemi jak pitomí, tak žádné škrábance vidět nejsou. Máme jí odsud: http://www.au-mex.cz/drevene-podlahy/...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?