Dřevěná podlaha na podlahové teplovodní topení?

Profilova fotka
Právě se rozhodujeme, jakou podlahu zvolit do starého domu do obýváku a jídelny.. Pročetla jsem diskuze o vinylu, laminátových podlahách a ač jsou dekory od skutečného dřeva těžko k rozeznání, tak mně prostě přijde, že dřevo je dřevo.. je to spíš o pocitu. Dům je od spodu hodně chladný, proto trváme na podlahovce.. jen se obávám, jestli se podlaha za čas nerozklíží. Máte to tak prosím někdo doma a jaký druh dřeva/typ podlahy ? Je vhodnější lepení ? A spíše olejovaná ? Někde jsem slyšela, že dřevo teplem pracuje a praská v něm.. ?
Odpovědět
Profilova fotka
@terca13 úplně moc ti neporadím protože ještě nemáme ani stěny, ale budeme mit dřevěnou trivrstvou dubovou podlahu. V zimě cekam ze bude podlaha trochu pracovat, jak bude zespoda hřát, ale neočekávám žádné velké rozklizeni. Urcite přilepit, už kvůli tem pohybům dřeva a podle mě prilepenim trochu zlepsis přenos tepla? Ale možná taky ne :) Povrchovou úpravu máme olej. O praskání jsem tedy neslyšela a byla jsem i u několika majitelů dřeva na tep. Podlahovce a nikdo se nestěžoval všichni byli spokojeni. Urcite i tady bude dost lidi co mají dřevo a tep. Podlahovku a dozvíme se něco nového :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lancome Děkuju za odpověď, taky doufám, že by to nemusela být tragedie, vždyť laminát na korku je taky slušný izolant. A dřevo je prostě hezčí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terca13 Tak my také budeme mít dřevěnou dubovou podlahu, ještě ji ale nemáme položenou. Na podlahové topení nemůžeš mít klasická dřevěná prkna, ale musíš mít vícevrstvou podlahu (dělá se 2-vrstvá, 3-vrstvá). 3-vrstvá podlaha je silnější a tím je odolnější, ale my jsme šli do 2-vrstvé, protože je tenčí a lépe povede teplo (je speciálně vyrobená pro podlahovku). U podlahovky bys měla podlahu celoplošně nalepit, aby se lépe přenášelo teplo, protože je dřevo samo osobě izolant. Nám všechny firmy, které jsme s podlahou oslovili, doporučili na podlahové topení olejovaný povrch (pokud použiješ lak, dřevo v podstatě uzavřeš a podlaha nemůže "dýchat", pak ti může lak popraskat). Olej je lepší i na lokální opravy (u laku to jde vždy poznat) a u renovace podlahy ti odpadá odbroušení laku...
Odpovědět
kvalitní dřevěná třívrstvá podlaha podlahové topení snese, my máme 3 vrstvou ale nekvalitní a původní majitelé topili moc podlahovým topením, podlaha je popraskaná, místy i vypouklá, i změnila barvu, asi nekvalitní UV filtr. musí se investovat do dobré podlahy a správně užívat topení...to nám alespoň říkal architekt, dobře vyberte! my také chceme jedině dřevo, ale nevyhovuje nám podlahové topení, bolí mě z toho nohy :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@terca13 mame teplovodni podlahove topeni a trivrstvou drevenou podlahu Boen Home dub, lepenou primo na beton, topime cca 4 mesice a naprosto zadne zmeny ani praskani v podlaze jsme nezaznamenali. Jak pise lukava vyse, chce to vybrat kvalitni drevenou podlahu, ta nase stala cca 1200,- za metr2 a nelitujeme, to drevo je nadherne a velmi prijemne, diky tomu chodime naboso.
Odpovědět
to asi moc nepůjde :-)
Odpovědět
@lukava ale ako najst tu kvalitnu drevenu podlahu? zvazujeme trebars 3 vrstvu dubovu (ako verzia voci dlazbe) ale neviem ako najst tu co je kvalitna ako ju rozoznat z tej celej nabidky na internetu. Ta vasa je dubova? fakt je popraskana? fuuu, chceme podlahove topeni...ale nechceme popraskanu podlahu...co je to za vyrobcu ze ta vasa je popraskana?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?