Dřevěná podlaha pro rodinu s dětmi - ano či ne?

Profilova fotka
Ahoj, původně jsme chtěli do domu vinyl, ale začíná se mi velmi líbit myšlenka dřevěné podlahy, prostě dřevo je dřevo. Ale až budeme bydlet tak děti budou mít 2,5 a 4,5 roku, divocí kluci. Chci stejnou podlahu do obyvaku i kuchyně a co vím, tak dřevo se do kuchyně moc nehodí. Výhledově přibude možná i pejsek, to jsou zas drápky. Tak je rozumné do takových podmínek zvažovat dřevěnou podlahu?? Díky za radu.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
já se s dovolením zaháčkuju, zajímají mě názory, mám to podobně, taky uvažuju, jestli to ještě nezměnit na dřevo místo vinylu.... ale asi to moc nepůjde kvůli podlahovce, to dřevo na ni není zrovna ideál
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela_n @ptjj Nemám osobní zkušenost, ale taky se o to aktuálně zajímám, tak jsem se ptal známého na jeho zkušenosti. Má 2 roky starou třívrstvou dřevěnou podlahu s povrchovou úpravou olejem (nášlapná vrstva dub), 3 děti a velkého psa. Zatím si ji vychvaloval, že drobné šrámy tam při pohledu z blízka sice jsou, ale když se člověk nesnaží nejdou vidět a podlaha vypadá pořád jako nová. Srovnával to s vinylem, který měl ve starším bydlení a prý by znovu šel zase do dřeva. V kuchyni má ale dlažbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela_n Máme podobné podmínky jako vy, tak se ještě zeptam. Kdybyste nešli do dřeva, jakou alternativu byste zvažovali? Co mám z vlastní zkušenosti nebo ze zkušenosti z blízké rodiny, tak vinyl, ač je dnes hodně propagovaný, není zas tak těžké poškrábat ... tchýni se to povedlo dva týdny po pokládce. Lamino máme teď a do kuchyňského koutu to taky není nejvhodnější volba. Ještě mám v hledáčku marmoleum, ale neznám nikoho kdo ho má a taky jsem na něj četl rozporuplné recenze.
Odpovědět
Jednoznačně bych Vám doporučil vinyl, ale lepený, má obrovskou výhodu, že při poškození dílce ho vytrhnete a dáte nový... Za pět let dáte nový, za dalších pět let zase nový a budete na stejných penězích jako soused se dřevem a mít pořád novou podlahu...
Odpovědět
@jakuda poskrabete cokoliv, vinyl vymenite dilec a jedete dál (oprava 100kč).
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 pokud budou ten samy vinyl stale prodavat :-N
Odpovědět
@blahova_andrea no tak koupit si dva balíky do sklepa není až takový problém..
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj tak to s tou podlahovkou jsem nevěděla. To určitě budeme mít :(
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda asi určitě vinyl. Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že poškodit se dá taky snadno, v bytě jsme ho měli a stačilo aby něco upadlo mě, nebo mi děti hodily ze šuplíku otvírák na konzervy a ve vinylu zásek jak hrom :/V Vinyl se mi líbí kvůli té vodě, něco se vylije, nebo kdo máme děti které se učí chodit na nočník víme, to jsou občas loužičky jak se štěnětem...tam mám strach co by na to podlaha řekla. Ale vadí mi u něj že prostě cítím pod nohama že to není ono, že je chladnější, tvrdší. Ale údržba je top no.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 Poškrábat jde cokoliv ... to je pravda. Ne na všem to jde ale tolik vidět. Vyměnit jde taky téměř cokoliv ... u click systémů je to o trochu složitější, pokud je to ve středu místnosti. Koupit balík do zásoby asi jde (vinyl by asi nemusel ani tolik změnit barevný odstín - nevím). Jen je potřeba ho mít kde skladovat. Jsem v tom hrozně nerozhodný, ale vnitřně preferuji přírodní materiály, takže to asi bude to dřevo nebo marmoleum.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 je, kdyz nemas sklep ani jiny skladovaci prostor :-D
Odpovědět
@jakuda Ano ne na všem to je tolik vidět, ale vidět to je a zvlášť s dětmi, dřevo si dejte až budou děti větší nebo z baráku... Já když vidím, jak dostala podlaha za dva roky zabrat, tak už koukám po nové(a levná nebyla, jedna z nejdražších plovouček), mrzí mě, že jsem kvůli skladbě podlahy nemohl mít vinyl, vy můžete, tak si ho dejte..
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea balík 40x20x10 přeci vždycky někam dám...i kdybych ho měl schovat pod sokl kuchyňské linky:-), tam má místo každý...
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda a podlahovku nemáte?.... taky bych radši něco přírodního, uvažovala jsem i nad linoleem, to přírodní je, ale asi dost pálka..... marmoleum je něco jako linoleum, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 můžu se zeptat při jaké skladbě podlahy nejde dát vinyl? Myslela jsem, že je to to nejuniverzálnější.
Odpovědět
Ségra má dřevěnou podlahu a je po 5ti letech vhodná na výměnu - dvě malé děti.
Odpovědět
@ptjj Pod vinyl je třeba dát samonivelační stěrka, jinak se každá nerovnost prokreslí. Já mám nádstavbu na dřevěném stropě, který je sice různě zpevněn a vyztužen, ale i tak to pracuje a není možné kvůli zatížení vylít beton a stěrka by popraskala a bylo by to vidět na vinylu. Pochopitelně řešení bylo, ale finančně by to bylo tak náročné, že by se to nevyplatilo... V běžné novostavbě nebo v domě s betonovou podlahou není vinyl problém..
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda jasne bez do dreva, kdyz poridis kartacovany vzhled skrabance nebudou moc videt, v zakladu uz je to vlastne poskrabany :))
Odpovědět
@geodett Nejde jen o škrábance, ale o díry po pádu předmětů, vylití tekutiny atd..
Odpovědět
Profilova fotka
Když vidím, jak vypadají naše dřevěné schody (dub) po roce a půl bydlení (a to po nich chodíme jen my a děti, zvířata jsou jedině dole), tak bych do dřeva na podlaze šla jediné v případě, že budu umět létat ja i všichni ostatní členové domácnosti. Líbí se mi moc, ale...
Odpovědět
Profilova fotka
@maximsoon @zmrz_lina díky za zkušenosti
Odpovědět
Navrhujeme drevenou podlahu vsem klientum a vetsina ma deti a pejsky....nektere podlahy maji i 15let a jsou pekne porad. K sobe jsem si do bytu taky dala drevo a po roce by se skrabance musely hledat na kolenou, stale jako nova. Pri vyberu jsme dostali lamelu domu a zkouseli co vydrzi - skrabance, voda, olej apod. Drasane schovaji hodne ale hur se uklizi - jsou nejhezci (v oleji). Pod drevenou podlahu se podlahove vytapeni dava bezne.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 voda tomu nevadi kdyz se utre a jasne diry hrozi v pripade mekkeho dreva jako smrk, borovice, do dubu ty diry nejsou zas tak jednoduche udelat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj Podlahovku mít nebudeme, alespoň jedno kritérium, které nemusím brát v potaz. I když dá se koupit i dřevěná podlaha vhodná pro podlahovku. Marmoleum je přírodní linoleum - jen konkrétní obchodní značka.
Odpovědět
@geodett Voda nevadí, když se utře, ale když se neutře, tak vadí a kolikrát si člověk nevšimne. Udělat díry jednoduché není, ale naše ženy zvládnou všechno a to nemluvím o dětech, dřevěná podlaha je krásná, ale do domácnosti s dětmi a zvířaty nevhodná...
Odpovědět
Profilova fotka
@jaroslav1987 nastesti si kazdy muzeme dat na podlahu co chceme :)
Odpovědět
Tak podle mne dřevo je dřevo, proste přírodní materiál. Mám zkušenosti se smrkovymi prkny na podlaze, sto let stará podlaha renovovali jsme do bytu a pak se dvěma dětmi... když byla “Staronová” tak jsme úplně šíleli, když dceři spadla kostka😁 no proste smrk, všechno bylo vidět. Ovšem po třech letech ta podlaha získala nádhernou patinu. Bude se mi po ni stýskat. No teď bydlíme v domě s dřevěnou podlahou dubovou je tu pes děti a ta podlaha je dva roky stará a teda žádný skrabance vidět nejsou. Jde o tvrdost/mekost dřeva vzor, strukturu, finální úpravu. Vody bych se nebala. Do vinylu bych osobně nesla, když už tak marmoleum.
Odpovědět
@geodett To jednoznačně můžeme, také můžeme vyjadřovat své názory a snažit se přesvědčit ostatní. Je pravdou, že v mnoha věcech nemám jasno, co se týče podlahy, tak na základě zkušeností je vinyl jasná volba - především kvůli snadné opravitelnosti.
Odpovědět
já mám vinyl a rozhodl jsem se pro CLICK. Proč ne lepený - je slabší, má jen 2-2,5 mm ... tj oproti clicku je na pochoz tvrdší. Rozdíl docela cítím, nebot mám lepený vinyl na schodišti, - u clicku drží k sobě zámky, tudíž se nerozlézá (vinyl má určitou roztažnost, ty drahé méně. ale i tak, Díl pravidelně na slunci bude asi pracovat jinak něž zbytek místnosti - hrozí nerovnoměrnost spár. - možnost přesného vyříznutí a vlepení u lepeného je PRÝ vyšší dovčí, není to až taková sranda .... a i kdyby se to podařilo, tak po několika letech bude ten odstín lehce odlišný a bude to vidět. U Clicku se to sice musí rozebrat , ale ten nový díl lze dá na méně exponované místo.
Odpovědět
@mp77 pár reakcí 1. Naslapna vrstva je stejná, celková tloušťka nerozhoduje o životnosti. 2. Nikdy jsem neslyšel, že se lepeny rozleza, ale poptam se, to by byl velký problém, zámky sice drží, ale mohou vrzat.. 3. Rozebrani podlahy je většinou problém na 14 dní, teď bych potřeboval doma vyměnit pár dilcu a nemám to jak vyřešit(dveře, kuchynska linka...)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?