Dřevěná podlaha v kuchyni. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Nemáte prosím někdo praktické zkušenosti s masivní dřevěnou podlahou v kuchyni?
Odpovědět
1
2
Tak právě řeším ten samý problém. Zatím jsem slyšela jen negativní názory. Je pravda, že v kuchyni je asi u každého zátěž nejvyšší, občas něco spadne, vyteče lednice, atd..................., šrámů bysme se asi nevyvarovali. Těším se také na vaše zkušenosti.
Odpovědět
V soucasnem byte mame - teda jen v obyvaku - teakovou mozaiku a do noveho domecku si ji budeme davat taky - jak do obyvaku, tak do kuchyne. Je to velmi tvrde drevo odolne proti vode, plisni, vlhkosti, takze do kuchyne bych se urcite nebala. Mame 3 vrstvy laku, takze pripadne sramy jsou pouze v laku. Pul roku nam teklo topeni, nez jsme to zjistili a podlaha se vubec nehla. Takze za me TEAK. Nevim, jak ostatni drevo. Pises, ze masivni podlahu, coz asi zrovna TEAK neni...
Odpovědět
Profilova fotka
@quebradita děkuju za praktické zkušenosti:-) My bychom měli případně dub, to by snad mělo být tvrdé dřevo.
Odpovědět
@parisienne Jj, dub je taky tvrdý. A budete mít palubky nebo mozaiku? My právě potřebovali co nejdříve po podlaze chodit a proto nám podlahář nabídl tuto kantovku. Protože u klasických prken bychom museli dlouho čekat...3. měsíc by musela prkna ležet a aklimatizovat se a pak položit a zase čekat, bo sesychají. Tahle kantovka se položí(nalepí),nalakuje a je to - max. 14dní. Ale kamarád má dub a ten vypadá taky pěkně.
Odpovědět
Profilova fotka
No jestli do kuchyně dřevo, tak opravdu dub, je to nejodolnější dřevo. A masiv je ideální řešení, i když není nejlevnější. Něco o dubových podlahách najdeš třeba tady: http://www.empiri.cz/dubove-podlahy-k... Jinak je to samozřejmě krása, mít dřevo všude a jestli vyberete kvalitní podlahu, asi se nemusíte bát, jen nevím, jestli do kuchyně nebude chtít nějakou speciální úpravu, přece jen je to riziková oblast :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cherryann dekuju za odkaz, urcite se tam podivam, dub to bude uricte, to uz jsme se rozhodli. Nakonec jsme se s manzelem shodli, ze bychom drevo chteli skoro vsude, krome haly. Pristi tyden se jdu podivat na vzorek podlahy, ktera se hodi na podlahove topeni a je vhodna do kuchyne, jen si z hlavy nepamatuju jakou to ma povrchovou upravu. U nas je to s povrchovou upravou jeste o to komplikovanejsi, ze bych chtela neco co nejvic matneho a drsneho - mame psi a vim, ze hladke drevo jim dokaze klouzat, cemuz se prave chceme vyhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@parisienne řešili jsme to samé. Já chtěla dřevo moc i v kuchyni (v obýváku budeme mít masivní ořech), ale odevšad jsem jen slyšela, je to hezký, ale ale ale... Takže jsem se nechtěla stát otrokem podlahy a hlídat každou kapičku, která v kuchyni ukápne. Nicméně povrchovou úpravu určitě olej do kuchyně. Držím palce! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alodi Takže nakonec máte něco jiného v kuchyni? Já pořád doufám, možná naivně, že to zas tak hrozné nebude, že je to podlaha, která se dá renovovat, dá se to jednou za čas chemicky vyčistit apod. Ale pevně rozhodnutá ještě nejsem.
Odpovědět
Profilova fotka
My do kuchyně nebudeme dávat dřevěnou podlahu, nakonec jsme se rozhodli pro dlažbu. Ale v obýváku, v ložnici, schodiště a možná i dětské pokoje budou dřevěné podlahy. Manžel mě přemluvil na jasanovou a líbí se mi čím dál víc.. :-) Jasan je tvrdé dřevo, je světlý, ale má krásné a výrazné letokruhy a navíc je pod něj vhodné podlahové topení. Budeme mít dřevěné plovoučky, tak doufám, že jsou stejně kvalitní jako dřevěné parkety.
Odpovědět
Profilova fotka
@parisienne v kuchyni bude dlažba. My se nemohli dlouho rozhodnout, tak jsme si půjčili několik vzorků. Chtěli jsme olej, ale ten je bohužel měkkčí než lak. A to by nájezdy autíček našich chlapečků vzala podlaha brzy za své. Takže bude v obýváku matný lak. My jsme nechtěli tokovou tu rustikální prkennou podlahu. U té si myslím škrábance a patina vůbec nevadí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@parisienne koukám řešíš problém co já nedávno, ale nakonec jsme od masivní podlahy uspustili ač by se mi např. v obýváku velmi líbila, ale jsem ráda že ji ted nemáme (ale časem možná pořídíme) bo děti jsou nyní ve věku, že ničí vše na co přijdou a např. masivní schody už to pěkně odnáší :-| ale jen první nášlap, tak holt se bude muset časem vyměnit. Jinak dub je jedno z nejtvrdších dřev, tak pokud je dobře vyschlý je to ideální volba. My nakonec do kuchyně dali marmoleum a nemůžu si ho vynachválit - krom toho, že na něm není pořádně nic vidět tak je i dobře odolné. Tak přeji dobré vybírání ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cori my se nakonec dohodli s manželem, že dřevo chceme určitě v obýváku - i když děti ještě nemáme, tak máme psi a ti to poškrábou, takže s tím tak nějak počítám. Ale právě kvůli psům tam nemůžeme dát lamino, ani dlaždičky, aby jim to neklouzalo. A kdybychom tam teď dali nějake pvc, tak pak už nebude možnost tam dát dodatečně dřevo kvůli rozdílným výškám, nebo bychom to teď museli řešit nějak provizorně a mít tam skoky při přechodu z obýváku od haly, což jsme zase odmítli. Já se v té kuchyni hlavně bojím nějakého zatékání mezi prkna, když se něco rozlije. Alternativou v kuchyni by pak bylo celenio (dlaždice na bázi dřeva), ale hlavní argument pro dřevo v kuchyni je spíš estetický, že kuchyň navazuje na obývák a bylo by to pěkné s jedním druhem podlahy. Ale musíme to ještě pořádně promyslet. Právě by mě zajímala nějaká praktická zkušenost, když se třeba někomu na dřevěnou podlahu rozlil syrup nebo třeba kompot (něco sladkého nebo jinak ochuceného), jestli se to dá z té podlahy jednoduše setřít, nebo jestli stačí chvilička a už to zateče mezi prkna =-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme v kuchyni tuhle podlahu http://www.empiri.cz/dub-natur-kourov... Zatím to nic nedělá, používáme ji 7 měsíců a máme jeno malé dítě. Jen jsou na ní hodně vidět drobečky. A taky se na tom hodně dělají škrábance, ale to je problém, spíš pod jídelním stolem, než v kuchyni....
Odpovědět
Ladido, to je nááádherná podlaha. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já to ani moc neřešila - kuchyň máme součástí obývacího a jídelního prostoru, takže jsem chtěla stejný povrch všude. Máme dřevo - dub masiv - 3 vrstvou lepenou, lak. Fungujeme teprve 3 měsíce, takže asi moc neporadím, ale zatím v tom problém nevidím. Musím tam určitě vytírat časteji, jsou tam vidět zaschlé kapičky čehokoliv, ale to bych musela u všech povrchů. Když se vyleje něco sladkého, tak to prostě setřeš a nic tam nezůstává. V případě opotřebení se podlaha přebrousí,nalakuje a je prý jako nová.
Odpovědět
@parisienne máme kuchyň spojenou s obývacím pokojem a dřevěnou podlahu máme všude...nemáme sice dub,ale i tak po 7 letech používání můžu říct, že jsem ráda,že tam nejsou kachličky, úplně by to tu místnost narušilo....takže za mě - jsem pro dřevěnou :-) ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@beatrice1 můžu se zeptat, jak jste na tom s podlahou dnes, s odstupem času? Jaká je údržba? Co škrábance? Voda?
Odpovědět
My taky zvažujeme nad dubovou dřevěnou podlahou, ale chtěli jsme jí v oleji. Doporučoval nám to i ten pán z podlahového studia, že se to dá lokálně opravit, když je olej. Prý když je lak tak celou zbrousit a přelakovat.Tuto máme vybranou http://www.sukuppodlahy.cz/index.php?... Jaká je hlučnost dřevěné podlahy? Jsme v patře a nechci aby se dole naši zbláznili. Lepili jste podlahu?
Odpovědět
@hertha také bychom volili olej, kdybychom podlahu dávali na dřevěný rošt, vyplňovali bychom ho vatou, aby to nebubnovalo, na to nás upozornil kamarád, který rošt ničím nevyplnil :-D Každopádně nejhlučnější mi přišla laminátová podlaha...
Odpovědět
@hertha mimochodem také se mi líbil Befag, bohužel jsem o něm nic nenašla, ty jo?
Odpovědět
Befag jsou Maďaři. prodává se u nás od 700kč za metr. Mají ho skoro v každém podlahovém studiu, jen ty ceny se dost liší. Uvažujeme ještě o Barlinkovi (Polsko), ale to bychom jeli přímo do Polska tu si na tom hrozně moc přihazují. Pokud by to nevyšlo uvažujeme o klasických podlahových latích, ale ještě najít někoho v okolí kdo by se do toho pustil :-D Jak plovoučku tak prkno bychom chtěli lepit. V ložnici máme nejtvrdší jatobu jen plovoucí pod tím nějakou izolaci a beton a rezonuje to hrozně. My dřevěné rošty dávat nebudeme, barák je z roku 85 a podlahy jsou betonové a roštěm by se to dost zvedlo už tak máme nízké stropy.
Odpovědět
@hertha jojo, vím, kde se prodává, mám doma i nějaké vzorky, myslela jsem že jsem nenašla nikoho, kdo by mi podal informaci, jaká ta podlaha od nich je
Odpovědět
Možná budu mít já osobní zkušenost :-D :-D :-D
Odpovědět
@hertha a kdyže to plánujete? Abych si pak mohla počíst :-D Jinak našla jsem holčinu, která bude mít dřevěnou podlahu od Quick stepu, tak pak třeba nebudu vědět, pro co se rozhodnout ;-)
Odpovědět
No u nás to jde všechno pomalu ;-(
Odpovědět
@hertha buď v klidu, u nás taky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
zkuste českého výrobce v Borači u Tišnova.
Odpovědět
Profilova fotka
také teď řeším podlahu - bude masiv dub - problém je trochu podlahové topení - takže budou o trošku užší prkýnka, než bych asi vybrala bez omezení dřevěná podlaha bude i v kuchyni a hale, takže volím kartáčovaný vzhled (nebudou vidět škrábace od psa) .... jen ji asi necháme víckrát napustit olejem než dělají obvykle - aby to víc vydrželo jakou máte zkušenost lak vs. olej?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Po dlouhe dobe bych obnovila tuto diskuzi, pro jake drevene podlahy jste se nakonec rozhodli a zkusennosti ??
Odpovědět
Taky řešíme dřevěné podlahy - ale i těch je několik druhů: http://www.supellex.cz/zakaznicka-zon... a teď babo raď, vícevrstvé, masivní, parkety....proč není jen jedna?! Vzal bych ji a byl by klid :-D Nemáte někdo doma tu vícevrstvnou??
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?