Dřevěná vs. vinylová podlaha, proč jste kterou zvolili?

Profilova fotka
Prosím, kdo jste vybírali podlahu mezi dřevem a vinylem, proč jste kterou zvolili? A mohli byste mi prosím napsat, jaký je cenový rozdíl na m2 mezi těmito dvěma krytinami? Veeelice pěkně děkuji předem:-)
Odpovědět
@kackaj my dali vinyl právě kvůli ceně. Dřevěná, co se nám líbila stála např. cca 1.200,-/ m2 oproti vinylu, který stál cca 700,-/m2. Nejlépe jsem chtěla všude stejnou podlahu, takže to bychom se u dřevěné docela prohli......
Odpovědět
Profilova fotka
@breberka díky za info:-) A jakej vinyl tedy je, jak ho máte dlouho, máte už i nějaká negativa? Já se trošku děsím toho, jak se teď propaguje...vinyl = PVC, PVC = ftalátový jedy atd. A co otlaky z nábytku, nějaký škrábance atd.? A máte domácího výrobce nebo nějakého zahraničního? Sorry, za takový výslech, ale právě jsme na vážkách. Původně jsme ten vinyl chtěli a teď váháme, tak budu vděčná za co nejvíc informací a postřehů jak pozitvních, tak negativních, tak pokud si na mě uděláš ještě kousek času, budu moc ráda:-) Díky, díky:-)
Odpovědět
@kackaj Ahoj, taky jsem dlouho vahala mezi vinylem a drevenou, zvitezila cena a vinyl, ale nejenom z duvodu ceny, ale sice to je PVC, ale drevo take nemas prirodni bez nejakeho chemockeho osetreni, ktere buhvi co pousti. Nemam tedy podlahove vytapeni, ale ten vinyl je moc fajn, ted treba resim par skrabancu po remeslnicich, takze po vikendu budu konkretnejsi, ale co jsem zkousela, da se to rozlestit. Jinak me vysel 1m2 kolem 500 ve sleve a mam od ceshe firmy thermofix. :-) Jukni do alba, mam tam nejake fotky
Odpovědět
@kackaj já bych ho po našich zkušenostech (v únoru tu budeme bydlet 2 roky.....) chtěla znovu. Těchpár škrábanců, co tu je jsem prostě zaretušovala speciálnim barvenym voskem, který jsem koujpila od jedné firmy v ČR......vinyl máme od Němců tušim - Lobo Floors, prodejce tady u nás ti klidně pak písnu do IP. Mam zkušenost v laminem, to bylo poškrábaný taky a nebyl tak příjemně teplý, když se netopilo......Otlak od nábytku můžu jen posoudit u sedačky, která je ale těšká, trošku důlek tam je, potřebovali jsme s ní cuknout o cca 2 cm, takže já o tom vim, ale nikdo ho nevidí. Nábytek typu postel, komoda, stůl důlek neudělali
Odpovědět
@breberka Ahoj, muzu se zeptat na tens pecailni vosk?? diky
Odpovědět
@kackaj Máme vinyl všude kromě předsíně a koupelen,všude podlahové topení.Vypadá úplně super,krásně se udržuje,máme Exponu Domestic.Výbormý prostup tepla,stejně jako dlažba v předsíni.
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka @breberka @achaia děkuju moc, dost mi to pomohlo v rozhodování:-) Myslím, že jsme zase tam, kde jsme byli původně...na vinylu:-) Můžu vás ještě poprosit o odkazy na firmy, kde jste nakupovaly do IP, tedy pokud jste i s nimi byly spokojené? Díky ještě jednou:-)
Odpovědět
@kackaj mas to v IP
Odpovědět
Koupili jsme taky plovoucí podlahu Comfort PALATIO 8 845 7XA, cena 627m2. Nevím, jestli je vhodná do koupelny.
Odpovědět
@kackaj Pokud bych měla prachy na dřevěnou tak bych do toho šla hned. Když si na návštěvách šáhnu na podlahu tak dřevo to ani nemusím říkat jak je to příjemné, ale vinyl to je pro mě jak umělá hmota (ona to vlastně umělá hmota je)
Odpovědět
dřevo !!! mi plánujeme v celém baráku dřevo. chtěli jsme dub, ale zas barák je opravdu starý a asi by se to sem moc nehodilo. tak plánujeme smrk a povrch olej.
Odpovědět

Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj všem, vidím, že řešíte nějaké škrábance na PVC....tak se jen podělím, co jsem tady někde četla..prý to jde krásně rozleštit obyčejným sádlem..tak kdyžtak zkuste....
Odpovědět
ahoj, já jsem původně chtěla všude dřevěnou podlahu a nakonec vyhrál vynil. když ho manžel poprvé přinesl domů tak se musím popravdě přiznat, že nadšená jsem nebyla, když jsem si srovnala krásné dřevo a kus gumy, jak tomu říkám, tak jsem si říkala proboha, to mám vyměnit za dřevo .jelikož vynil mi všichni doporučovali, tak jsem nakonec souhlasila. máme pod ním podlahovku, máme ho přelakovaný, takže žádný škrábance nejsou a nakonec jsem ráda že jsme si ho dali. pejskům se na tom nevozí nožičky, neslyším žádné klapání tapek :-) . takže my jsme maximalně spokojeni. na schodech máme dřevo a musím říct, že jsem ráda že ho nemáme všude, protože škrábance jsou tam hned. hlavně když se něco stěhuje. takže za mně rozhodně vynil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?