Dřevěná x vinylová x laminátová podlaha

Rozhodujeme se nad podlahou. Nejprve jsme chtěli marmoleum, ale zjistili jsme, že je to pravděpodobně ta nejdražší varianta. Byla nám doporučena dřevěná plovoucí, dneska jsem se jen tak byli kouknout v Hornbachu a vypadala moc pěkně. Ale cena... 850 Kč/m2. To mi přijde celkem dost, když laminátová je třeba za 230 Kč/m2. Kdysi mi známý doporučoval právě i vinylovou, cena zas tak extrémní není... Tak uvažuju, co je lepší? Jak se rozhodnout, jestli jde hlavně o cenu nebo tam jsou důležité i jiné faktory? Budeme mít TČ země-voda a teplovodní podlahové topení. Izolace v podlaze je katastrofa, někde bude 10 cm, někde i méně... Jj, blbý zedník :( Díky za všechny příspěvky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučil bych dřevěnou, se studenou laminátovou se to nedá ani srovnat. Ale pokud budete mít teplovodní podlahovku a máte slabou izolaci v podlaze, měli byste se snažit vybrat podlahu s co nejmenším tepelným odporem, abyste netopili akorát tak krtkům. Z tohoto pohledu bude asi nejlepší ten vinyl.
Odpovědět
Profilova fotka
Předně bych zlepšil tu izolaci - píšete, že "bude", nejde to ještě změnit? Jinak u podlah za uvedené ceny bych byl opatrný s kvalitou. Tak jako tak na uvedené téma je tu kvanta diskuzí a příspěvků.
Odpovědět
Bohužel, výška izolace podlahy se už změnit nedá, teď už je to jen o tom, co nejvíce zmírnit škody, které napáchal :-)
Odpovědět
@sathine znamená to, že již máte nataženou podlahovku, že se to již nedá změnit? Také jsem byl nepozorný a vyšlo to tak, že do části podlah jsem mohl dát jen 8cm izolace + systémová deska. Vyprdnul jsem se tedy na polystyren a koupil do této části PUR desky. Dražší řešení, ale bylo to jen do jedné části domu, takže to nebylo tak hrozný. Jak se píše výše, musíte zajistit, aby tepelný odpor nad podlahovkou byl menší než pod ní, aby jste netopili těm krtkům :-D. Budu teď citovat jednoho nejmenovaného výrobce podlah...." U podlahového vytápění je hraniční hodnotou pro podlahovou krytinu hodnota tepelného odporu 0,15 m2K/W. Doporučenou pak hodnota 0,1 m2K/W. Čím vyšší hodnota, tím více klesá přenos tepelné energie z topné soustavy do místnosti.". Z toho vyplývá, když už budete mít pod topením málo izolace, musíte zajistit co nejsnazší cestu tepla směrem nahoru. Z toho důvodu bych cenu podlahové krytiny bral jako až druhořadou a soustředil se na tepelný odpor nad podlahovkou. Asi bych také použil spíš anhydrit, než beton (obě mají své plusy i mínusy). Již také pomalu podlahovou krytinu vybíráme, takže vím, že tam jsou značné rozdíly a prodejci moc tepelný odpor nezmiňují, spíš jen tloušťku nášlapné vrstvy. U těch cen bych byl opatrný dvakrát, protože mám kamaráda, který si koupil vinyl v nějakým hobby marketu za super cenu v akci a po dvou letech jí měnil, protože byla zralá na vyhození.
Odpovědět
@radim83 Spíš to znamená, že už máme osazené dveře a francouzské okno, které jsou na výšku podlahy 15 cm. V technické místnosti, kde to vychází nejhůř, tak tam budeme muset zvedat a mít u vstupu buď 2 cm nebo 5 cm schod. Polystyrén, podlahové topení a anhydrit budeme pokládat do konce března. Příští týden bychom právě měli mít schůzku s podlahářem, který k tomu hlavně řekne, co a jak. Takže věřím, že něco doporučí. Primárně jsem právě chtěla řešit, jakou podlahu, takže určitě si dám pozor na nákup. My právě máme vyhlídnutého jednoho prodejce, který zajišťuje jak dřevěné, tak vinyl, lamino i marmoleum, který to pak i pokládá. A říkala jsem si právě, jestli zvolit nějakou podlahu jen tak z hobbymarketu anebo si raději připlatit a mít to od jednoho dodavatele všechno. A raději asi zvolím tu druhou variantu, protože přece jenom, podlaha je základ vnitřku domu, že :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine V tom případě by pro Vás ty PUR desky namísto polystyrénu mohly být rozumná varianta.
Odpovědět
@jakuda Díky moc za radu, zapíšu si to a s podlahářem to prodiskutuju :)
Odpovědět
@sathine no vidíte to, brod je ještě daleko a vy už stahujete kalhoty. Doporučil bych opravdu ty PUR desky. Kupoval jsem mj. i v tl. 10cm a dával jsem za m2 346kč bez dph po slevě.Tepelný odpor takové desky je skoro stejný jako 16cm polystyrenu. Nedával jsem je ale do podlahy, i když by se asi taky mohly dát. Do podlah mám jiné PUR desky (od jiného výrobce), už jen 8cm a ty stály po slevě 302kč bez dph za m2. Osobně se také přikláním k variantě, aby podlahu dělal jeden člověk.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?