Dubová podlaha - třívrstvá plovoucí dub rustik 3,6 mm

Zdravím všechny, plánujeme položení podlah. Nyní v chodbě v patře a v létě půjde po schodech dolů do přízemí do kuchyně, chodby atd. Vybrali jsme od floorforever Dub rustik provence olejovaná lehce kartáčovaná plovoučka. Je to třívrstvá plovoucí podlaha s 3,6 nášlapnou vrstvou - protože bychom teoreticky na ni mohli mít velmi zajímavou cenu. Dotazy zní: 1. Musíme vzhledem k okolnostem asi lepit - co si o tom myslíte - je to dobrá volba? ANOxNE? 2. Vaše zkušenosti s dřevem v kuchyni? + můžete mi ukázat jaké 1lamelové - prknové podlahy v dubu máte - jak moc je to tmavé/světlé? Děkuji a hezký den všem.
Odpovědět
Profilova fotka
@yameblue ahoj, máme dvouvrstvou boen dub village. v přízemí nalepeno kvůli podlahovce, v podkroví pouze položeno. z dubu je krásná podlaha. máme x click. nikde se netvoří spáry. nevyhodou oproti masivu je menší četnost broušení.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 na rovinu - myslim ze to stejne nikdy clovek brousit nebude :)) a spary mam ted v zime videt vsude i pres lepeni a souborani :)
Odpovědět
Děkuji za foto a reakce.. je krásná.. no my to teď budeme dávat do patra do chodby mezi dětským pokojem a ložnici (tam kvůli financím teď přijde koberec). Je to prostor nad obývákem, tak to chceme lepit, aby to bylo méně hlučné... nějaké poznatky?
Odpovědět
@tomas80 Máte hrany zkosené nebo ne? Nevíme, jestli ano či ne... ve studiu řekli, že je to lepší...ale nevím ...?!
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett kejmo, půčím ti na víkend ty dva malé střelce, co tu bydlí s námi a změníš názor. ty máš holky, pokud se nepletu. to je šolich :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yameblue ano, máme V spáru. tam bych problém neviděl. důležitý je ten x click. opravdu se nic neotvírá. (kamna jsou 60 cm od podlahy - dlažba je mezi tím). naprostá pohoda. to broušení je ale potřeba zvážit. dospělí člověk podlahu nezničí, ale malé děti jsou bagr.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 mam to 1+1 a delaji si doma ze mne vsichni srandu, ze bych podlepil i papir aby mne neodrel podlahu :-) , zatim po roce a pul jsme celkem bez skrabancu a ja se postupne pripravuju na to ze to nebude na veky :-D
Odpovědět
no my právě uvažujeme kvůli poškození zatím do dětského pokoje dát koberec... a kdyžtak časem výměnu - ale na chodbu sousedící s dětským pokojem to chceme dát rovnou tu dřevěnou podlahu, protože to půjde dolů po schodech, tak ať to tam rovnou navazuje... jen se obáváme, že když to nenalepíme, že to dole v přízemí bude hlučné... Je to velký rozdíl?
Odpovědět
Profilova fotka
@yameblue je to markantní rozdíl. pokud je dřevo nalepeno na betoně, chová se ze zvukového hlediska podobně jako ten beton. my ji máme položenou v podkroví na hobře a není to už ono. to lepení je opravdu mnohem lepší ale dražší (lepidlo, speciální penetrace - na 50M2 nás to vyšlo asi 15tis.) jo a koberec (silnice:)) už máme v obyváku, protože děti odmítají fungovat v pokojíčcích...
Odpovědět
Děkuji za odpověď... no my to budem dávat na samonivelacni sterku, to asi nevadí ne?! Jj ono na jednu stranu je to příjemné ty koberce...všichni mrmlaji, ze to se dnes nedělá a nemoderní a bla bla bla ale kdykoliv někam přijdu a jsou tam koberce, tak je to jak v “pokojíčku, milé a útulné” a často návštěvy to pak cítí stěně... měli jsme v obýváku jen parkety a když jsme dali vlněný perský hebounký koberec, tak každý:”Jee to je tak příjemné a teplé” 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?