Elektrické podlahové topení - dlažba vs. laminát

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. Máme elektrické podlahové topení. Plánovali jsme laminátovou plovoucí podlahu. Přijde mi teplejší, útulnější, lepší na údržbu. Manžel teď má strach, že bude hůře propouštět teplo a že se nám topení zbytečně prodraží a nejraději by dal dlažbu, kterou já moc nechci. Někde slyšel, že u laminátové plovoucí podlahy se protopí až o 30% více než u dlažby. Je to možné? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji!
Odpovědět
Energie se neztratí, pokud jí to nedovolíte. Pod topnou rohoží bude slušná tepelná izolace, pak teplo prostě půjde nahoru a určitě nezmizí. Podlaha podle materiálu a vrstvy pod ní může reagovat pomaleji, to nemusí být na škodu.
Odpovědět
@mrblackpa Máme elektrické topené kabely v betonu, pod tím nějakou tu odrazovou folii a polystyren. Takže pokud tomu dobře rozumím, ať použiji dlažbu či laminát, na peněžence to nepoznám, rozdíl bude pouze v tom, jak rychle se podlaha nahřeje?
Odpovědět
A také jak rychle bude vychládat. Rozumná tepelná setrvačnost není na škodu, tedy jde o vrstvu materiálu mezi izolací a podlahou a její schopností naakumulovat teplo. Čím je vrstva nižší tím je tepelná reakce samozřejmě rychlejší. Podlahové topení má svá omezení. Nevím jak dnes, "zamlada" se doporučovala teplota podlahy max o 3° K vyšší než pobytová teplota v místnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?