Jak dlouho vám vysychal anhydrit?

Profilova fotka
Zdravím všechny:) Můžu se zeptat, jak dlouho vám vysychal anhydrid? Děkuju
Odpovědět
Asi měsíc. Pořádně nám ale vyschnul, až když jsme zatopili v podlahovce. Dva dny potom byla v domě asi 80% vlhkost (úplně jsme zírali :-. ), potom zcela vymizela, takže doporučuji nechat vysychat radši déle. Zvlášť v tomhle sychravém počasí. Pokud budete topit, tak je to jedině s výhodou. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prý schne 1 cm = 1 týden. My jsme zalévali 4.9., máme 4 cm a i když větráme, topíme plynovými hořáky, máme odvhčovače, tak tam, kde není podlahové topení, tam ještě podlaha není úplně suchá, abychom mohli pokládat podlahu. Zrovna včera jsme to měřili.
Odpovědět
my jsme zalévali na začátku září, po 3týdnech jsme to zkoušeli brousit a bylo to ještě vlhké.. teď tam 3týdny topíme a větráme.. snad to bude OK, teď v týdnu pokládáme podlahy..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
za jak dlouho mužeme zateplovat podkroví a dělat sadroše od vyliti anhydritem.?
Odpovědět
@jahudka76 Tak tato otázka mě také tíží. Zanedlouho budeme také zalévat. Budu rád, když někdo se zkušenostmi odpoví.
Odpovědět
měsíc
Odpovědět
tak to je dlouho ja jsem tak počitala za 14 dnu
Odpovědět
nemůžete mi prosím někdo napsat, na kolik vyjde cca 1 m2 anhydritu?
Odpovědět
Profilova fotka
@ilona14 My máme zatím nabídky od 320 - 450 za m2. Pokud má někdo ze středočeského kraje lepší cenu, budu jedině ráda za kontakt.
Odpovědět
Profilova fotka
@kikinka1986 my, ač ze západních čech, vybrali jsme si berounskou firmu s cenou 341,- /m2 + dph ( anhydrit na 6cm výšku) a budeme zalévat příští nebo přespříští týden, na požádání pošlu kontakt do soukromé zprávy ... a vybrali jsme nakonec stejnou firmu, jako @luckydaisy
Odpovědět
Profilova fotka
@sabcav my ještě čekáme na poslední nabídku, ale zatím se mi podařilo stáhnout firmu na 320.- a díky tomu, že si od nich vezmeme anhydrit, prodlužuje se nám záruka na podlahovku z 10ti na 15 let.
Odpovědět
@kikinka1986 děkuji moooc @sabcav můžu také poprosit o kontakt na berounskou firmu do IP? Možná to opravdu vyjde levněji než firmy blízkého okolí.... i když Beroun také od nás není daleko :-) :-) moc děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ilona14 mame 340kč za m2 i s prací z brna dojedou asi kamkoliv olystyren jsme si kupovali sami
Odpovědět
Profilova fotka
@monicicacek jinak vysychání anhydridu je celkem dlouha doba jak ho nalejeme tak dva mesice se naj nepujde,sice se chodit dá už druhy den ale dělat se tam nedá nic,jen větrat a zaroven by se melo topit pokud je podlahovka prohřívat to aby pak nebyl problém až se za čas zatopí
Odpovědět
Profilova fotka
@jahudka76 nejlíp za dva mesíce čím dýl tím líp jinak to všechno vleze do vaty
Odpovědět
Profilova fotka
4 cm až 5 cm nás vyšlo v lednu na 280,- Kč i s dopravou a prací. Pochozí byl třetí den. Problém je, že doposud nám plně nevyschnul. Máme ještě 1% vlhkosti, ale netopíme, jen větráme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
15.4.2019 nám vylili podlahy anhydritem, asi týden zpátky jsme zapnuli topení a vytápíme v domě. Za jak dlouho je možné začít dělat sádrokarton?
Odpovědět
Tak napíšu své zkušenosti. Cenu jsem měl 400 Kč/m2, tloušťka 5,5 cm, 20 mpa. Vylito 11/6. 13/6 pochozí a hned jsem seškrábnul vrchní vrstvu pro lepší vysychání. 11/7 jsem pokračoval v zateplovani a montáž sadrokartonů 12/7 i přez vlhkost anhydritu 0,9% jsem položil dlažbu (cca 2m2) pod nádrž TUV a vyrovnávací nádrž. 9/11 jsem začal pokládat plovoučku, ale jen proto, že to tak vyšlo ve sledu ostatních prací. Jinak po měsíci jsem na anhydritu jezdil hliníkovým lešením, dodělával jsem omítky atd.
Odpovědět
@adula000 Cítíte v domě vlhkost ? Pokud jste větrali, tak to bude bez problémů a můžete dělat SDK.
Odpovědět
@adula000 Pokud do toho topení větráte, tak už můžete začít hned.
Odpovědět
@specnatz84 Čím a jak jste škrabal tu krustu na povrchu ?
Odpovědět
Už vidím tu škrabku na fotce.
Odpovědět
@l_sekanina Normálně plotovy sloupek, starší, myslím 50 cm špachtle uvázaná drátem Cyky 2,5 😀. Dočetl jsem se, ze druhý, třetí den to seškrábnout a hodně to pomůže vysychání. Pak už to prý tak ztvrdne, ze to nejde a musí se pak brousit. Tak volám do firmy co mi dělala anhydrit, že jestli je to pravda a řekli, že jo. Ale sami to neřeknou a pak nabízejí broušení za další prachy 😂😂
Odpovědět
Profilova fotka
@sabcav prosím vás, podle čeho se určí, jak silná vrstva anhydritu se tam vylije? Díiky ;-)
Odpovědět
@kacunek2019 Na stránkách vybrané firmy zřejmě najdete tabulky pro určení síly. Podívejte se např. na Cemex. V případě podlahového topení se dává 35mm nad trubky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Prosím Vás koukám ze vám tu podlahy z anhydritu schly celkem rychle.. my jsme vylejvali v půlce listopadu, pd prosince topime do podlah, pořad vetrame vetrame je duben a pořad nám vlhkomer ukazuje 0.4, muže mi někdo poradit v čem děláme chybu? Díky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech

Odpověď na příspěvek od teresh07:

Prosím Vás koukám ze vám tu podlahy z anhydritu s…
@teresh07 0,4% je už ok i pro vinyl (norma je 0,3%), takže cajk....už s tím můžete dělat co chcete
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od hauzik:

@teresh07 0,4% je už ok i pro vinyl (norma je 0,…
@hauzik tak dotaz od Teresh je z roku 2021. To si už opravdu myslím, že mají zaschnuto 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?