Jak jste v interiéru sladili několik dřevěných prvků?

Profilova fotka
Zajímalo by mě, jak jste v interiéru vyřešili kombinaci několika dřevěných prvků. Pokoušeli jste se sladit vše do jednoho odstínu nebo jste spíše volili kontrastní barvu? Ve spodním patře budeme mít vinylovou podlahu v dekoru dřeva, kuchyň a nábytek obecně bude v bílém matu s dýhovanými detaily a do patra vedou schody, kde budou masivní dřevěné nášlapy. Obávám se, že se mi nepovede sladit podlahu s nábytkem a schodama, takže přemýšlím, že bych sladila nábytek a schody a vinylovou podlahu nechala kontrastní (ve světlejší barvě). Ráda bych si ale prohlédla nějaké konkrétní realizace a poslechla vaše názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evule1982 my bydlíme v dřevěnici, takže dřeva kvanta. pokud by se všechno mělo ladit do stejného odstínu, tak by to působilo velmi stroze a sterilně. není to samozřejmě dogma, ale na mě různorodost dřeva působí přirozeně
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, určitě se nebojte kombinovat, přírodní materiály se k sobě v pohodě "snesou".
Odpovědět
@evule1982 Mam dřevo ráda, ale úplně chápu tvůj dotaz. Taky bych chtela, aby to bylo sladěné. Ale co spíš volit stejnou podlahu a schody a nábytek kontrast?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych naopak více odstínů dřeva nesnesla, vše jsme ladili do jednoho odstínu dřeva - naštěstí ho nemáme tolik ;-)
Odpovědět
Byl jsem u realizací obou "extrémů" a je to fakt jen a pouze o vkusu a co se vám zrovna líbí. Jedni manželé chtěli zachovat co nejvíc barev dřeva s tím že chtěli ať to vypadá přirozeně a druzí zase kombinovali jeden odstín dekoru dřeva s bílým matem, vytvořili tak kontrast a taky řešili, že chtějí ať je dřevo co nejvíc přirozené.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporucuju tento clanek o chybach pri zarizovani, nejhorsi je mit vse "do soupravky", sice to pal ladi, ale je to legracni🙂 A za me - nekdy je dobre se drevem setrit, at vynikne a neni to jak na chalupe. Nemusi byt drevena podlaha, okna, nabytek, dvere...
Odpovědět
Profilova fotka
https://www.ambiencedesign.cz/ad-/cas...
Odpovědět
V obývací části máme také hodně různých dřevěných prvků. Až na trámy na stropě jsem se snažila vše ladit do dubu ( ikdyž v rozdílných barvách/ tónech)
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 Tak dřevěnice, to je něco jiného, to je jasné! Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@houzkova To bych ráda, ale to se nám bohužel sladit nepovede. Schody budou dřevo a podlaha vinyl a co jsem viděla vzorky toho vinylu, tak bychom to určitě netrefili.
Odpovědět
Profilova fotka
@antoinet Jj, šetřit určitě budeme. Základ nábytku bude bílý, stejně tak okna a dveře. Díky za článek, podobný jsem už četla a něco na tom určitě bude 🙂 Budeme ladit schody a nábytek a podlahu dáme asi světlejší.
Odpovědět
My mame taky bily zaklad. Podlaha je dubova i vnitrni dvere. Ramy oken uvnitr jsou bile, parapety take. Jidelni stul mame masivni dubovou desku s bilou kovovou podnozi, zidle zatim hnede, ale budou bile nebo dubove (resime cenu, protoze mame male deti). Kuchynska linka ma bila dvirka, dubovou desku. Obyvakova cast ma bile skrinky, stul a skrinku pod pracovnim stolem, vrchni deska vsech tri kusu je masiv smrk. Knihovna je cela bila. Odlisna je koupelna a WC, tam chtel manzel licove cihly jako obklad, k tem mi vic sel orech. Obe mistnosti jsou zastrcene mimo hlavni linii domu, tak nejsou hned patrna ta odlisna dreva. Vsude mame bile steny, v obyvaku je jedna stena velmi tmavy rum caramel od Duluxu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@evule1982 Já miluji tmavé dřevo, takže mám kombinaci, ořech, šedá a béžová a wenge. snažím se držet těchto barev a oživuji pastelovými barvy a to hlavně v patře 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?