Jak nejlépe vyřešit topení el. topným kabelem při suché výstavbě?

Jak nejlépe vyřešit topení v domě při suché výstavbě. Máme naprojektováno 150mm polystyrenu a 2x OSB desky sešroubované na sobě a na to potřebuji umístit topný kabel a plovoucí podlahu, případně vinyl. Jde mi o to jestli se kabel umisťuje přímo na desku či nějakou vhodnou podložku, případně do nějakého tmelu aby byla podlaha rovná a dal se na to položit vinyl. Případně jak je to s vedením tepla v případě plovoučky. děkuji
Odpovědět
@minolovka nějak nechápu tu skladbu podlahy.to místo anhydritu nebo betonu budete mít jako 2xOSB?do toho bych teda nešel.jinak pokud chceš kabel,tak ten se musí zalít do anhydritu nebo betonu.pokud rohože,tak ty se zalívat nemusí a dávají se přímo do lepidla pod dlažbu.pro vedení tepla je nejideálnější vinyl.pokud ale nemáš kabely zalitý v nějaký vrstvě,tak vlastně ztrácíš akumulaci.no každopádně mít v podlaze osb je podle mě blbost.to stavíte dřevostavbu?u mě krom té podlahy bylo taky vše nasucho.projekt by mě obsahovat i topení,takže nevím,jaké řešení ti navrhl projektant.
Odpovědět
@minolovka U suché skladby podlahy se dělají speciální systémové desky (myslím že Fermacel/Knauf něco takového dělají. Ale je to velmi drahé. Ale jednou už jsme podlahovku (teplovodní) do suché skladby dělali a funguje to dobře. Ale doopravdy náklady jsou velmi vysoké.
Odpovědět
Stavíme dřevostavbu. Máme naprojektovány dvě osb desky (10 + 15mm) sešroubované k sobě. Navržené jsou přímotopy, ale chceme do obývací části podlahové topení. Vícemene projektant řekl, že nejlépe vyjde kabel, který se položí. Tedy jsem koupili kabel a teď řeším jak na to. Podlahy děláme od základu sami. Když počítám tak i OSB desky vycházejí celkem draho, srovnatelně se speciálně určenými podlahovými deskami. A je mi jasné, že nemůžu položit kabel na osb desky a na to vinyl nebo plovoučku... Tedy byste navrhovali zalít betonem či anhydridem? A jaký tedy zvolit materiál?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?