Jak opravit poškrábanou plovoučku?

Ahojte. Potřebovali bysme radu, jak opravit poškrábanou laminátovou podlahu. Máme asi na 3 m2 jemné škrábance, jeden vedle druhého. Nejdou nijak do hloubky, ale když na to zasvítí slunce, tak je to vidět. Prý existují nějaké tmely nebo vosky... ale raději bych, zda byste mohli přihodit něco z vlastní zkušenosti, co se vám osvědčilo. Díky moc a pěkný den :-)
Odpovědět
Tohle fakt neřešte.Je to jen věc a ty drobné vlásečnicové oděrky mají prostě všichni,co mají plovoučku po pul roce užívání.Nemyslím si ,že to něčím zaretušujete,protože po světle je vidět i ten nejmenší detail.Existují různé tužky,vosky apod,ale tím to na 99% nezmizí.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dřevěnou plovoucí podlahu. Na škrábance jsem koupili u výrobce vosk a funguje skvěle. Škrábanec se zbarví do barvy podlahy a pak jakoby zatáhne. Možná něco takového existuje i na lamino...
Odpovědět
díky za odpovědi. Nejvíc nás asi potěšila ta od maitlanda 8-) ale i tak se občas budem někde poptávat, abysme to něčím pak přešůrovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarkalada máme plovoučku, od prosince bydlíme a by "vlásky" máme také na dost místech .. ničí mě to :( koupila jsem si hnědou fixku, když mám náladu, tak nějaké vybarvím ale po několika umytích je to zase vidět .. z plovoučky jsem celkově zklamaná, toto jsme nečekala :(
Odpovědět
O jakých vláscích mluvíte? Já bydlím v domě přes rok a předtím jsem v bytě taky 5 let měla plovoučku a žádné vlásky jsem neviděla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
http://www.bona.com/cs/cz-sk/tools/Bo... toto by mohlo pomoct, asi to taky koupíme, máme sice jednu z těch dražších podlah, ale plastová kolečka od kočárku pro děti to dost poškrábaly.. takže budeme muset něco vymyslet, protože po 2 měsících je tedy zničená dost brzo...
Odpovědět
Profilova fotka
@ladida.l No nám zatím na dřevěnou plovoucí stačilo to neutrální mýdlo, co popisují tady: http://www.empiri.cz/udrzba-drevenych... , je to od Esca a viděla jsem tam i jiné prostředky na podlahy, třeba mají i něco na laminát.
Odpovědět
Profilova fotka
Na laminátovou podlahu mi vždycky stačil prostředek na umývání laminátových podlas a k tomu potom tekutou leštěnku, která když zaschne, tak vytvoří tenký film na podlaze a veškeré škrábance jsou minimalizovány. Nebo pak vyrábějí 2 v jednom, kdy mycí prostředek má v sobě i leštěnku a různé vosky, které pomáhají, aby se mezi spáry nedostala voda a zarovnají povrch. Jedná se o běžně dostupné mycí prostředky, které lze koupit v každé drogerii. Jen to chce číst složení výrobku a návod na použití. Ale pokud se jedná o opravdu malé škrábanečky, tak věřte tomu, že se časem zanesou jemným prachem a nebude vidět nic, podlaha splyne...
Odpovědět
My máme lamino už pět let a ještě jsme neobjevila škrábanec, nebo spíš ho nechci vidět :-D, ale zatekla mi voda do spár a některé desky se ve spárách "vzdouvají". Mám strach, že se vrchní vrstva odloupe. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak to opravit? Děkuji.
Odpovědět
Tak mě podlahář poradil,pokud se mi to stane,tak nějaký hadr,nebo utěrku a žehličkou,ale opatrně.Zatím se mi to nestalo,takže jsem to nemusel zkoušet.Na odřezku se nejdříve naučit a pak by to mělo jít.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka19 nám zatekla dost brutálně vloni voda pod myčkou a před ní a stála tam asi tak 2 dny, než jsme si toho všimli. Bohužel se i prkna vzdula. Sice to pak vyschlo, ale už to nikdy nebylo jako před tím. Takže jsme měli několik prken. Ale bylo to štěstí, že to bylo kousek od zdi a dalo se to rozebrat. Pokud máte uprostřed, bude to asi horší. Vím, že u lepených podlah to jednoduše vyříznou a nalepí tam nové, ale u klik systémů netuším...
Odpovědět
@mulisi Děkuji, my to máme taky kousek od zdi, takže by s rozebráním nebyl až takový problém, ale docela už to vyschlo a prkna se pomalu začínají zase stahovat, tak počkám a snad vyschnou natolik, že nebude potřeba oprava :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj Ja tedy nevim ale uz pri porizeni plovoucich podlah se uvazuje zda kvalitu - cenu tedy nizka kvalita - vysoka cena nebo vysoka kvalita jeste vetsi cena. Tedy alespon tak to funguje tady v cechach. Pokud nekdo nechce resit skrabance na podlaze musi se rozhodnout mezi veci prehlidnu to nebo si necham vyoperovat oči. Vsechno se da poskrabat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Využiju už existující diskuse a zeptám se na odbodný problém. Mám nově položenou laminátovou plovoučku (klik systém), nicméně ve spojích mezi několika lamelami je mezera (asi 0,5 mm) a některé lamely jsou v místě spoje jakoby vyvýšené (opět zhruba o 0,5 mm). Upozorňovala jsem na to řemeslníka, nicméně říkal, že celá podlaha si musí teprve "sednout", tzn. tím jak bude zatěžována (chozením, nábydkem) si sedne mirelon pod podlahou a jednotlivé lamely se vytáhnou jak do šířky, tak do délky. Jinými slovy, ujišťoval mě, že mám počkat a lamely do sebe přirozeně krásně zapadnou. Máte prosím zkušenost, že laminátová plovoučka si tímto způsobem teprve "sedne"? Nebo se to řemeslníkovi zkrátka jen nechce opravit?
Odpovědět
@ivular Mozno som nevzdelany :) ale podla mna si plavajuca podlaha nema kde sadat. Ak mas medzery medzi lamelami, tak tie medzery tam uz budu navzdy. Je to zle zacvaknute do seba. Ak je vyskovy rozdiel tak otazka je, ci nieco neostalo pod miralonom .... Dalsia vec, ktora ma napada, je kvalita plavajucej podlahy. Ak je to vyslovene to najlacnejsie na trhu, co sa da zohnat, tak by to pravdepodobne ani nikto lepsie neurobil....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj, společnost Czech Konig s.r.o. prodává vše na opravy podlah, poškrábaných oken, opravu navrtaných dlažiček apod. Eshop je www.udrzovanydomov.cz, kontaktuj je a poradí ti, co koupit na opravu. Dá se to udělat rychle a jednoduše doma :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?