Jak polozit celoplosny koberec + podlahove topeni

Profilova fotka
Zdravim, chtel jsem se zeptat na vase zkusenosti s koberci a podlahovym topenim. mame klasiku teplovodni zalitou do betonu. koberec bude jen v detskem pokoji, ale po cele plose. Koberec mame antialergicky, s kratkym chlupem, ma 6mm https://www.eurokoberce.eu/metrazove-... Moji otazkou je: - jake jsou vase zkusenosti fungovani topeni a koberce - ono to asi protopi, ale bude to urcite horsi nez dlazba. - jak jste resili pokladku koberce? doma v panelaku jsme meli koberce na linu, ted kde bydlime mame jen jeden v casti detskeho pokoje prilepeny oboustrannou paskou primo na drevenou podlahu a v novem dome jsem myslel ze polozim primo na beton, ale jak ted zjistuju, tak se koberce lepi nebo se muzou dat na podlozku a ta prilepit nebo to nekdo daval na noviny atd. jak jsem koukal, tak v anglii je bezna praxe to davat na podkladovy koberec, ale to je asi z hlediska podlahove topeni uplny nesmysl.
Odpovědět
@ktz zeptejte se prodejce. Těměř jistě Vám doporučí lepení. Co se týká topení, tak především záleží na tepelné izolaci pod podlahou. Teplo se dělí podle poměru tepelných odporů nad a pod podlahou. Tím, že dáte koberec, půjde víc ztrátové energie dolů.
Odpovědět
Profilova fotka
pani prodavacka vedela uplne kulovy. pod podlahou je 18cm polystyrenu a odrazova folie.
Odpovědět
@ktz Reflexní folie nemá žádný vliv. Ve Vašem případě půjde do zeminy cca 10 až 13% energie
Odpovědět
@ktz Trochu mimo téma, na které jsi se ptal, ale zajímal by mě ten koberec, na který jsi odkázal. Je dobrý? Sháníme takový koberec do ložnice.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?