Jak položit správně vinylové dílce?

Ahoj, čeká nás pokládka podlahy - máme vinyl,zámky. Sháníme informace, jak správně postupovat. Můžete mi poradit, jak položit správně vinylové dílce? Nevíme, zda od okna ke dveřím, nebo od zdi ke zdi podél okna? Děkuji za Vaše názory.
Odpovědět
Ahoj, bývá zvykem pokládat podélně se světlem zvenku, pak jsou méně zřetelné spoje (neboli je každý jinde, je to lepší). Tedy v tomto případě podélně mezi stěnu s okny a dveřmi.
Odpovědět
ondra_cha ..to jsou takový pseudo "zvyky", kdy přijde jeden podlahář a řekne, to se dělá takhle ..přijde druhej a řekne, to se dělá takhle a samozřejmě přesně naopak než ten první ;-) ivusa45 není to o tom, jak to položit správně, nic takového není, položte si to jak chcete v návaznosti na další místnoti, jak vám to přijde lepší, hezčí, tak jak to cítíte..
Odpovědět
Je to o pocitu, o tvaru místnosti-jakým směrem chceš opticky prodloužit. My jsme podle pouček dávali špatně-vodorovně s osou okna, vodorovně s dlouhou osou chodby...ale nějak nám to pocitově vyhovuje. V celém domě ji máme stejným směrem.
Odpovědět
Profilova fotka
A jak bude podlaha v dalších místnostech? Aby vám to třeba sedělo a navazovalo i do jiných místností, ať to nedělá nějaký škaredý zub. Pravidlo na to není, udělejte si to dle svého pocitu, zkuste si to nanečisto rozložit tak nebo tak a uvidíte.
Odpovědět
Profilova fotka
já rozhodně chtěla mít celé patro stejným směrem, takže k čemu poučky? v jedné místnosti pojedeš podle okna, v druhé bude okno jinak, pojedeš zas podle něj? a když se ty místnosti pak sejdou v chodbě a každá bude jinak, tak potom co? ;-) rozhodněte se podle vlastního pocitu a vkusu. já třeba beru, že pruhy mohou rozšiřovat, tak jsem volila tak, aby v úzkých místnostech toto platilo. abych opticky nedělala větší nudli, ale spíš rozšířila. náhodou to vyšlo i podle toho pravidla, že to má být podélně s oknem, kdy jsou méně vidět "spáry" a podlaha působí proti světlu prostě víc celistvě. nevyšlo to jen v ložnici, kde je to vlastně jedno. skoro celou místnost zabírají postele, takže světlo na podlahu moc nedopadne. vyšlo ale to, že se opticky jakoby rozšíří, což je opět dobře. pokud budete mít co pokoj, to jinou krytinu a jsou vám fuk přechody, tak je jedno, jak to zvolíte. pokud ale chcete jeden povrch, co nejméně přechodů, návaznost...tak bych to řešila komplexně vzhledem k domu/patru. ne jen jako jednu místnost ;-)
Odpovědět
Když se nejste schopni rozhodnout pro jednu variantu, tak je docela dobré projít reálné fotky podlahy, kterou budete mít a vybrat si místnost, která bude té vaší co nejbližší. A podle toho uvidíte, jak to může reálně vypadat. Je to hodně o vzoru, některý vzor je výraznější než jiný a vypadá to prostě jinak. Takže doporučuji prolézt fotky na netu a tam uvidíte jaký vliv může mít vzor a směr podlahy. Varianta jednolitá podlaha může být ok, proč ne, ale určitě bych se nebál mít v různých místnostech podlahu jinou. Stejně tak směr - proč ne. Záleží hlavně na tom co se vám bude líbit a ne co kdo doporučuje. Proto jsou reálné fotky důležité (ne vizualizace), hodně věcí tam vynikne.
Odpovědět
Profilova fotka
Podélně s oknem
Odpovědět
Už jsem to tu jednou psala. Já mám sice plovoučku, mezi prkny jsou takové spáry jako u dřevěné podlahy a mám to rovnoběžně s oknem (naproti okna jsou dveře), vadí mi to ale při vytírání, když jdu od okna ke dveřím tak mně to štve, to samé máme v koupelně. Dlažba je hrubá se strukturou ( má napodobovat dřevo) takže vzor je rovnoběžně s oknem a dveřma. Když vytírám tak jedu kolmo k tomu vzoru a zůstává mi tam bordel ve sparách.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?