Jak sladit dekory podlah v navazujících mistnostech

Uvažujeme o dvou materiálech na podlahy - zádveří a koupelny dlažba - a ve všech ostatních místnostech vinyl. Jak bude vypadat, když dřevodekor vinylu bude odlišný od dekoru dlazby (obojí dub)? Také by se mi líbilo, kdyby byl stejný, ale takový dekor prostě nesežeme, vidíme vždy trochu jiný odstín, kresbu. Bude to vypadat jako nepovedená snaha o shodu dekoru nebo to nebude vadit, když jsou to různé místnosti?
Odpovědět
@jane_n Taky jsme to řešili celkem dlouho, potom jsme to vzdali a vybrali jednoho z favoritů. Nakonec až při pokládce jsme zjistili jak podobné dekory jsou....
Odpovědět
@cyklos Tak tohle považuji za shodný dekor, to je výborně sladěné. 🙂 My bohužel shodný dekor najít nemůžeme a rozdíl je opravdu viditelný.
Odpovědět
@jane_n lámala jsem si s tím hlavu 3 roky a nakonec, když už jsem musela firmě napsat co jsme vybrali, tak jsem se rozhodla, že dlažba nebude dřevodekor. Sladili jsme tón a odstín - z dálky to vypadá úplně stejně, ale nakombinovali podlaha - jemná kresba dřeva. Dlažba v koupelnách, technické, zádveří, ložnice - všechny imitace kámen, mramor 🙂 sama jsem zvědavá na výsledek. Ale fakt je, že at jsem kombinovala cokoliv, vždycky se mi vadilo, že to není úplně stejné a vím, že by mi to vadilo trvale.
Odpovědět
@cyklos Můžu se zeptat na konkrétní názvy podlah? Budete mít nějakou přechodovou lištu, nebo to zůstává takto? Vypadá to skvěle.
Odpovědět
@cbr Vinyl - Fatra Thermofix dub luční (12161) Dlažba Marazzi Treverkhome Olmo Přechodovka tam je - zítra to mužu vyfotit i s ní
Odpovědět
@cankikris Tak to máme podobný plán, nakombinovat dekory kamene a dřeva. Měla jsem v plánu nějaký béžový kámen na stěny koupelny. Místo toho by mohl být na podlaze. Ale pak nevím, s jakým dekorem nakombinovat, když ne dřevo?
Odpovědět
@jane_n my máme velkou koupelnu celou mramor. Dlažba i obklad stejné. Malou máme stěny takové kamenné a dlažbu patchwork. Mám to v albu co vybíráme 🙂 dřevo pak jde použít jako obklad. Když už tam bude i dlažba kámen, tak k tomu asi neutrální bílou, at se to nepere, dřevo jen třeba za wc, do sprchy...tady na střeše má hodně lidí podobné kombinace 😊
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem stejne dilema, jakou dlažbou na schody a zadveri - dal je vinyl a navazují na sebe, capla jsem dva kusy vinylu a behala po Senesi,než jsem našla dlažbu tón v tónu ve stejne kresbě (dřevo ). Pokládat budou cca příští týden ,tak jsem zvedava 🙂 Koupelna a technická mají dlazbu beton,tam jsem shodu neřešila a přechod vypadá také moc pěkně.
Odpovědět
@cyklos Díky moc. Vyfotíte prosím i s tou přechodovkou?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?