Jak vyřešit přechod lamino x dlažba

Zdravím všechny účastníky, chtěl bych Vás tu poprosit o radu, jak by se dal vyřešit přechod lamina a dlažby podobně jako je to na přiložené fotce. Mám připravené lamino síla 12 mm. Chtěl jsem udělat plynulý přechod mezi dlažbou a laminem, ale byl jsem upozorněn na to, že v místě řezu bude lamino narušeno, čímž bude docházet z postupnému nasávání vlhkosti, lamino se bude zvedat a po čase ho ošoupu... Co si o tom myslíte? Napadá vás něco, jak místo řezu ošetřit a “zakonzervovat” ho? Díky moc všem za nápady a názory!
Odpovědět
To co máte na fotce asi nebude klasická plovoučka. Protože plovoucí podlaha potřebuje poměrně velkou dilatační spáru, takže by tam vznikly velké nevzhledné mezery mezi tou dlažbou a plovoučkou. Čili asi to bude nějaký vinyl - buď lepené dílce, nebo klasické "lino".
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych to neviděla na klasickou plovoučku. Klasický přechod podlaha - dlažba se řeší přechodovou lištou, není to nic levného, ale nedá se svítit. Nám s tím poradili ve www.pwinterier.cz když jsme dělali rekonstrukci domu, tak jim zkuste napsat a uvidíte, třeba vám taky poradí. Nebo jedině ohraničit vyřezanou lištou, ale bude to piplačka a nejsem si jistá, jak moc dobře nebo blbě to bude vypadat.
Odpovědět
Soudě dle fotky to ani nebude dlažba, ale nějaké PVC podle mě. Jako myslím to u dveří.
Odpovědět
Profilova fotka
Spoje mezi dlažbou a dřevěnou podlahou mám vyplněné tmelem a zdá se mi to mnohem lepší než lišta.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?