Jaká podlaha je nejlepší na podlahové vytápění?

Profilova fotka
máme teď čas řešit finální podlahu, nevím vůbec co kam dát, co je nejlepší na podlahové topení páč jsem již zoufalí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme nyní všude vinyl (zrušili jsme plovoučku, tu už bych nechtěla) a jsme moc spokojeni. Do domu jsme chtěli také vinyl, ale jeden pohled na dřevěnou podlahu a vše je jinak. Do zádveří, koupelny a WC půjde samozřejmě dlažba. Pokud bych dávala vinyl, šel by i do zádveří... Dlažbu v celém domě mají rodiče a za mě je to studené a tvrdé... ale záleží opravdu jen a jen na vašich pocitech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
muž také řešil co nejlépe na údržbu a prostupnost tepla z podlahového topení a výsledek je, že dole komplet dlažba a nahoře v ložnicích lepený vinyl
Odpovědět
Profilova fotka
Zvažoval jsem vinyl kvůli údajné odolnosti a výdrži. Na druhou stranu se mi nelíbilo, že to není přírodní materiál. Teď si tchýně dávala vinyl, není to ani měsíc a už ho má poškrábané. Takže s tou odolností to asi není tak slavné a tam kde nebude dřevo nebo dlažba bude marmoleum.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda mě topenář rovnou řekl že na topení v podlaze nemůže přijít dřevo. Je to možný?
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson Dělají se dřevěné dvouvrstvé podlahy, které jsou přímo dělané na podlahovku. Ale pro masiv to opravdu není dobré.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson tak dřevo pracuje, tak možná mu to nedělá dobře. každopádně je to pak velký izolant, takže dřevo bych spíš dala, kdybych podlahovku neměla, pro přirozený pocit tepla.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobra tedy další otazka zni, co je nejlevnejsi z podlahovych krytin nebo je to v prumeru stejne?
Odpovědět
@jirkonson jak v průměru stejný???? co to je za blbost :-)
Odpovědět
napiš limit cenu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mam cca 110 m2 plochy. Kdyby Krytina byla zadarmo bylo by to nejlepsi pac už sem za limitem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson Podlaha je vždy materiál + práce. Možnosti: vinyl lepený: materiál, nivelace, pokládka, sokl vinyl zámkový: materiál, podložka, pokládka, sokl plovoucí podlaha: materiál, podložka, pokládka sokl Osobně bych šel do toho, že cena za podlahu je 1 000 Kč / m2 A snažil bych se cenu stlačit k 900Kč za m2. A to výběrem materiálu a místem kde ho koupím. V těch 110m2 je i technická, WC, koupelny, atd ? Protože dlažbu do technické si klidně uděláš sám.
Odpovědět
Profilova fotka
@jirkonson my si dali na krytinu max. 500 za metr a v té ceně seženeš jak dlažbu, tak vinyl nebo lino...na masiv to samozřejmě nestačí :-D my jsme věděli, co chceme za krytinu, do jaké ceny a pak z toho, co trh nabízí vybíráme dekor ;-) jinak na patro nám taky nezbývá, takže jsme se zasekli :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kossakowski1980 tak ne každý si neumí položit sám podlahu u nás se šetří fakt na té práci. vše je "jen" materiál
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea trochu vytržené z kontextu ? Vinyl v roli s položím taky sám. Na plovoučku bych si třeba netroufl. Za mě příklad. Fatra Thermofix 2,5 mm. Cena v krámě nebo u podlaháře +/- 600 Kč. Já ji koupil za 390 Kč ve velkoobchodě. Ano stálo mě to čas, ale celkem mě podlaha příšla na 870Kč za metr i s prací. A díky tomu jsem si mohl dovolit nechat položit i patro. A mám to profesionálně udělané. Stěrka za jeden den a pokladka za týden a dva dny.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 není to vytržené, když někdo napíše "vždy" práce + materiál ;-) já jen napsala, že to vždy nemusí být pro každého vždy. v podstatě se shodneme :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?